Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primăria și CJ Brăila fac parteneriat și în 2021, pentru festivaluri și alte acțiuni culturale

* consilierii județeni au aprobat în cadrul primei ședințe ordinare din acest an acordul de parteneriat cu Primăria Municipiului Brăila pentru implementarea Programului-cadru al manifestărilor cultural-artistice din acest an * prin acest parteneriat, cele două instituții își iau angajamentul că atât ele cât și subordonatele vor colabora în ceea ce privește festivalurile și acțiunile culturale ce ar trebui să aibă loc în 2021 * președintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, a explicat că este vorba despre o procedură standard, cu mențiunea că evenimentele vor avea loc doar în măsura în care legislația va permite acest lucru, în contextul pandemiei

 

Primăria Municipiului și Consiliul Județean Brăila fac pregătiri la nivel organizatoric pentru posibilele evenimente culturale programate să aibă loc în 2021. Mai exact, în ciuda pandemiei provocate de noul coronavirus, consilierii județeni au aprobat în ședința ordinară a lunii ianuarie, acordul de parteneriat între Municipiu și Județ, în vederea implementării Programului-cadru al manifestărilor cultural-artistice care se vor organiza în județul Brăila în acest an. Un proiect similar a fost aprobat în ședința ordinară a CLM Brăila din luna trecută.

După cum reiese din cadrul documentelor atașate proiectului votat de consilierii județeni, ”obiectul acordului de parteneriat îl constituie colaborarea pentru realizarea acțiunilor comune, în vederea implementării Programului-cadru al manifestărilor cultural-artistice care se vor organiza în județul Brăila în anul 2021, desfășurate de Consiliul Județean Brăila (prin Muzeul Brăilei «Carol I», Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila, Școala Populară de Arte «Vespasian Lungu», Filarmonica «Lyra - George Cavadia», Biblioteca Județeană «Panait Istrati») și Consiliul Local Municipal Brăila (prin Teatrul «Maria Filotti”», Teatrul de Păpuși, Casa de Cultură a Municipiului Brăila)”.

Pe scurt, ca și în anii trecuți, Primăria și CJ Brăila și-au luat angajamentul că se vor sprijini una pe alta în organizarea și derularea manifestărilor culturale, artistice, educaționale și sportive din acest an, atât din Municipiu, cât și din Județ. Discutăm despre proiecte, acțiuni, festivaluri, concursuri aprobate la nivelul CLM și CJ Brăila. Acest acord este valabil de la data semnării până pe 31 decembrie 2021.

”De exemplu, în vederea bunei desfășurări a Festivalului ”George Grigoriu”, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila va încheia Acord de Parteneriat cu Teatrul «Maria Filotti» etc.”, se specifică în cadrul acordului.

 

Evenimentele vor avea loc doar dacă legislația în vigoare va permite

Întrebat în ce măsură Consiliul Județean speră să își pună în aplicare planurile pregătite pentru domeniul Cultură în acest an, în contextul pandemiei provocate de noul coronavirus, președintele Francisk Chiriac a explicat că evenimentele vor avea loc doar conform normelor în vigoare și doar dacă acest lucru va fi permis de legislația în vigoare. Chiar și așa, șeful CJ Brăila a explicat că acordul dintre Primărie și instituția pe care o conduce trebuia aprobat, pentru orice eventualitate.

”Festivalurile se vor ține dacă se vor putea respecta condițiile privind combaterea pandemiei. (...) În cazul în care condițiile nu ne vor permite, nu vom ține festivalurile. Dar noi trebuie să avem un document care să ateste faptul că ne susținem reciproc. Participăm împreună, fie că este o acțiune unde actorul principal este Primăria, fie că este una unde actorul principal este CJ Brăila. Noi ne susținem reciproc pentru toate acțiunile culturale”, a conchis Chiriac.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii