Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Semaforizarea unei intersecții din Municipiu a «încins spiritele» în CLM

* este vorba despre semaforizarea intersecției de la Calea Galați cu Strada Cezar Petrescu, o propunere recentă a consilierului municipal PNL Ionel Alexandru, care nu a fost acceptată * viceprimarul Alexandru Jantea, președinte al Comisiei de siguranță în trafic și circulație în Municipiul Brăila, a anunțat că reprezentantul IPJ Brăila nu a îmbrățișat propunerea, astfel că dezbaterea din plen a degenerat rapid, ajungându-se la acuzații legate de respingerea tuturor propunerilor liberalilor

 

Încă o propunere a consilierilor PNL Brăila care a fost respinsă de majoritate a stârnit o mică revoltă din partea inițiatorului, la cea mai recentă ședință a CLM. Consilierul PNL Ionel Alexandru, a intervenit la rubrica ”Alte probleme” a ședinței din luna martie, pentru a cere lămuriri în legătură cu o propunere pe care a făcut-o și care încă nu a văzut lumina zilei în cadrul plenului. Acesta susține că în urma discuțiilor pe care le-a avut cu cetățenii din cartierul Brăilița, dar și o ”consultare cu domnii din cadrul Poliției Rutiere Brăila”, (fără a specifica la cine se referă), a depus un proiect la registratura Primăriei, încă de pe 5 februarie, privind semaforizarea intersecției Calea Galați cu Strada Cezar Petrescu.

”Este de știut faptul că anul 2020 a fost unul cu restricții de circulație din cauza pandemiei. Cu toate acestea, pe Calea Galați au avut loc 23 de evenimente rutiere. Mă refer la perioada 1 ianuarie - 31 decembrie. Dintre acestea, unul mai grav, în intersecția respectivă. Acest proiect, din punctul meu de vedere, ca să poată avea aplicabilitate, trebuie să treacă prin CLM, pentru a fi analizat și votat. De aceea, stimați colegi consilieri, îl rog pe secretarul general al Municipiului Brăila, Ion Drăgan, ca la următoarea ședință să pună pe ordinea de zi această propunere de proiect”, a mai adăugat liberalul.

Un răspuns a venit din partea viceprimarului Alexandru Jantea, președinte al Comisiei de siguranță în trafic și circulație în Municipiul Brăila, care a punctat că a dezbătut acest subiect cu conducerea Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ), iar răspunsul a fost unul negativ. Potrivit lui Jantea, după cum au transmis polițiștii, în respectiva intersecție s-ar preta mai degrabă montarea unui sens giratoriu, dacă ar fi suficient spațiu de manevră și pentru mașinile mari. Asta, deoarece în zonă există o stație de autobuz, iar montarea unei semaforizări ar îngreuna și mai tare traficul.

”Deci concluzia la care s-a ajuns cu privire la aspectele sesizate de dumneavoastră după lungul studiu pe care l-ați făcut în teren, este următoarea: acolo se pretează mai degrabă un sens giratoriu în condițiile în care zona respectivă este suficient de lată pentru a putea să permită mașinilor mai mari decât autoturismele, să facă viraje”, a declarat Jantea, însă cum consilierul PNL a insistat că solicitarea sa a vizat Consiliul Local Municipal, viceprimarul și-a schimbat abordarea și a continuat prin a-l acuza pe Alexandru că nu a avut nici măcar bunăvoința să citească în prealabil reglementările Codului Administrativ, pentru a vedea unde și cum se poate soluționa problema semnalată. De aici a mai fost doar un pas până la acuzații pe tema măsurilor "ilogice" ale Guvernului PNL și intervențiile "nepregătite" ale reprezentanților Executivului în teritoriu. După o asemenea replică și Ionel Alexandru a deviat de la subiect și i-a invitat atât pe primarul Marian Dragomir, cât și pe Alexandru Jantea la o plimbare pe Strada Mircea Mălăeru din Brăilița, întrebându-i ironic dacă acest cartier ar trebui gestionat tot de către Guvernul PNL.

 

Dragomir: Dacă IPJ spune nu, Primăria respectă decizia

În cele din urmă, a intervenit și primarul Marian Dragomir, dar și secretarul general al Municipiului, Ion Drăgan, pentru a explica faptul că dacă reprezentantul IPJ Brăila nu își dă acordul pentru semaforizarea intersecției respective, orice discuție în CLM este inutilă.

În Municipiul Brăila, regulile de circulație, ca peste tot în țară, sunt stabilite de Inspectoratul Județean de Poliție și puse în aplicare, conform dispozițiilor lor, de către Primărie. Noi nu ne putem substitui unei alte instituții publice în ceea ce privește regulile de circulație. (...) Dacă există acordul scris al IPJ, Primăria va schimba orice regulă de circulație. Dar fără acordul lor, este ilegal”, a explicat Dragomir.

Discuțiile au continuat, Ionel Alexandru ajungând să acuze că din varii motive, toate propunerile venite din partea PNL Brăila sunt ”aberante” sau ”nu sunt bune” în ochii PSD-iștilor.

O ultimă intervenție a venit din partea viceprimarului, care a explicat că a fost emis un ordin de începere a lucrărilor pentru Strada Mircea Mălăeru, doar că vremea nu a permis intervenția, deocamdată. Acesta a punctat că situația de acolo va fi remediată în scurt timp.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii