Mergi la conţinutul principal

Poliţiştii locali brăileni au rămas fără norma de hrană

• suma pe care o pierd aceştia din venitul lunar se situează în jurul valorii de 900 lei • Primăria susţine că nu există resursele necesare pentru acoperirea acestor sume, în condiţiile în care, în conformitate cu noua Legea a Salarizării, salariile poliţiştilor locali au crescut substanţial din luna ianuarie a acestui an • salariile brute plătite de Poliţia Locală pornesc de la 2.546 lei, pentru un debutant cu studii medii, şi pot ajunge până la 6.802 lei, pentru un angajat cu studii superioare şi cu vechime în cadrul instituţiei

 

Poliţiştilor locali brăileni nu li se va mai acorda norma de hrană, începând din luna februarie a acestui an. Măsura a fost adoptată, ieri, de Consiliul Local Municipal, după ce consilierii au votat un proiect în acest sens, introdus pe ordinea de zi la iniţiativa primarului. “Având în vedere că acordarea normei de hrană pentru perioada februarie - decembrie 2018 ar presupune un efort financiar de aproximativ 1.915.000 lei, sumă ce nu poate fi acoperită din bugetul local, propunem ca începând cu data de 1 februarie să nu se mai acorde norma de hrană personalului Poliţiei Locale Brăila”, se precizează în raportul de justificare a acestei măsuri.

Iniţiativa a fost adoptată cu majoritate de voturi. Astfel, 19 consilieri locali din partea majorităţii reprezentate de PSD, ALDE şi PND au votat “pentru”, în timp ce şase reprezentanţi ai PNL, precum şi consilierul independent Lucian Căprariu s-au abţinut. Înainte de vot, consilierul municipal PNL Marian Fusea a întrebat cu cât o să scadă venitul unui angajat al Poliţiei Locale dacă se renunţă la norma de hrană. Prezent în sală, Cătălin Dudulea, şeful Biroului Financiar - Contabilitate din cadrul Poliţiei Locale a dat asigurări că, după majorările salariale adoptate în luna decembrie a anului trecut, veniturile angajaţilor instituţiei nu vor fi afectate de retragerea normei de hrană. “Odată cu aprobarea noii grile de salarizare pe anul 2018 pentru personalul Poliţiei Locale, din cauza lipsei fondurilor de la bugetul local s-a hotărât ca norma de hrană începând cu luna februarie şi până la sfârşitul anului 2018 să nu se mai acorde. Aceasta s-a acordat numai până în luna ianuarie 2018. De altfel, veniturile personalului Poliţiei Locale rămân la acelaşi nivel, chiar cresc în unele cazuri”, a precizat reprezentantul Poliţiei Locale.

 

Primarul Dragomir: “Salariile poliţiştilor locali au crescut suficient. Vrem de la ei mai multă implicare”

La rândul său, primarul Marian Dragomir a ţinut să precizeze că, la ora actuală, salariile poliţiştilor locali sunt suficient de mari, încât să se poată renunţa la norma de hrană, banii astfel economisiţi putând fi redirecţionaţi către alte investiţii în beneficiul comunităţii. “Noi considerăm că, prin introducerea Legii Salarizării, veniturile poliţiştilor locali au crescut suficient. Ne dorim mai multă implicare pe străzi. Aţi văzut că, în ultima vreme, au un aport mai mare în ceea ce priveşte depistarea unor personaje - pentru că persoane e mult spus - din Brăila care aruncă gunoiul peste tot. Vrem să fie mai prezenţi şi la ore de seară prin cartiere. Eu sunt ferm convins că nu trebuie să cheltuim toţi banii pe norme de hrană, pentru că mai avem şi alte investiţii de făcut în municipiu. În condiţiile în care salariul a crescut suficient, ne orientăm şi către alte zone”, a declarat primarul în plenul şedinţei CLM de ieri. Ulterior, întrebat de un reporter al cotidianului nostru spre ce intenţionează să redirecţioneze banii economisiţi, Dragomir ne-a spus că aceştia se vor duce “către cartiere şi parcări”.

La ora actuală, Poliţia Locală Brăila are 187 de angajaţi, agenţi activi şi personal auxiliar. Pentru fiecare dintre aceştia, norma de hrană se situa în jurul valorii de 900 lei pe lună. În luna decembrie a anului trecut a fost adoptată în Consiliul Local Municipal, la iniţiativa primarului, grila de salarizare a Poliţiei Locale, în concordanţă cu noua Lege a Salarizării. Potrivit directorului Georgică Tănase, în prezent salariile de încadrare, brute, ale personalului cu studii medii pornesc de la 2.546 lei, pentru cei recent angajaţi, şi ajung până la 4.085 lei, pentru cei cu vechime. Personalul cu studii superioare din cadrul Poliţiei Locale primeşte un salariu brut situat între 3.667 lei, pentru debutanţi, şi 6.802 lei, pentru angajaţii cu vechime. “Pentru anul în curs, la bugetul local nu existau fonduri suficiente care să acopere norma de hrană a poliţiştilor locali. La anul, nu se ştie ce va fi. Este posibil ca aceşti bani să fie acordaţi din nou, dacă vor exista resursele financiare necesare”, ne-a declarat directorul Tănase.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro