Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

UPDATE: Și alți politicieni brăileni iau atitudine și resping propunerea DSP Galați

UPDATE: La fel ca primarul Marian Dragomir și europarlamentarul Mihai Tudose și președintele Consiliului Județean Brăila, Francisk Chiriac, a criticat decizia DSP Galați ca spitalele brăilene și gălățene să facă schimb de pacienți.

”Vă scriu cu sinceritatea cu care v-am scris de fiecare dată. Suntem la răscruce, suntem într-o situație destul de gravă iar asta ar trebui să ne facă sa fim și mai responsabili. Eu, ca președinte al Consiliului Județean Brăila, sunt factor de decizie și pot spune că este de datoria mea să am grijă de voi, cetățeni ai județului Brăila. Sub nicio formă nu voi accepta ca printr-o hârtie să transform Spitalul Județean de Urgență Brăila în centrul de tratament pentru pacienții infectați cu Covid-19. Nu voi accepta niciodată ca cei care încă au chef de jocuri politice să-și amintească de județul nostru numai atunci când e mai rău. Sunt de acord să ne sprijinim, să ne ajutăm, să ne unim forțele pentru bunăstarea cetățenilor județelor Brăila și Galați, dar nu sunt de acord să fiu pus în fața faptului împlinit. Pentru că voi, prefecții celor două județe, nu sunteți capabili să comunicați trebuie să plătească un județ întreg? Sub nicio formă! Ați învățat de la centru ca în miez de noapte să strecurați câte o hârtie menită să creeze panică și indignare printre cetățenii județului Brăila? Haideți să ne unim forțele într-un mod constructiv, nu distructiv. Haideți să discutăm și să găsim soluții pentru oameni. Voi chiar ați uitat că vorbim de viețile oamenilor? Voi chiar nu sunteți conștienți că în momentul ăsta nu mai e vorba despre politică ci despre viața noastră? Nu, stimabililor! Așa NU! Întâi discutăm, comunicăm, găsim soluții și apoi ne trimitem adrese! Cum e posibil ca o adresă de genul ăsta să apară în spațiul public? Cum e posibil să fiți atât de inumani și să decideți înainte de a discuta față în față? Ce soluție e asta? Pentru cine e mai bună soluția asta? Dragi cetățeni ai județului Brăila, vă rog să faceți de așa natură încât să nu vă panicați. Adresa celor de la DSP Galați este egală cu 0 fără o discuție cu mine în prealabil. Însă vă asigur că voi face tot ceea ce îmi stă în putință încât să nu aibă nimeni de suferit iar dacă Doamne Ferește mai apar cazuri în județul Brăila, pacienții să fie tratați cu maxim profesionalism. Seară linistită și #statiacasa!”, a postat Chiriac pe rețelele de socializare

 

Liberalii brăileni sunt la fel de deranjați de propunere

 

La rândul său, deputatul Vasile Varga a dorit să precizeze că propunerea venită din partea DSP Galați este inadmisibilă și nu trebuie pusă în practică.

”Inadmisibil!!! Aşa ceva nu se va întâmpla, așa ceva este inadmisibil și resping categoric orice încercare de politizare a unui subiect atât de grav pentru întreaga lume, cum este acest COVID-19!!! Ceea ce propune Galaţiul este de neconceput, în primul rând din cauza infrastructurii care nu știu din ce analiză li se pare lor că ar fi atât de generoasă la Brăila iar în al doilea rând pentru ca este ilogic să facem schimb de pacienți de la unii la alţii. Atât eu cât și colega mea deputat din Comisia de Sănătate, doamna Ioniţă, vom respinge ferm orice încercare de a trasforma Brăila într-un judeţ supus Galaţiului. Exclus!!! Direcțiile de sănătate să-și facă datoria, să colaboreze, să vegheze ca și până acum cu responsabilitate situația acestui COVID-19 și nimeni să nu mai vină cu propuneri abramburistice pentru că nu este cazul. Oameni buni, din Brăila și Galați, aveti grijă de voi și stați in casă!”, a scris Varga.

 

 

Știrea inițială: Primarul Marian Dragomir și europarlamentarul Mihai Tudose, reacție dură la propunerea DSP Galați: «Nu putem permite acestă bătaie de joc!»

 

Propunerea direcției gălățeane de sănătate publică de a trasfera pacienți suspecți sau confirmați cu coronavirus în spitalele brăilene și de a-i prelua pe cei non-COVID-19 în cele gălățene a produs deja ecouri negative pe scena politică locală. Atât primarul Marian Dragomir, cât și europarlamentarul PSD Mihai Tudose au criticat dur propunerea transmisă deja către DSP Brăila, precizând că nu vor permite ca orașul nostru să fie folosit în acest mod.

”Nu putem permite această bătaie de joc!!! Nu aduceți COVID-19 la Brăila!!! Direcția de Sănătate Publică Galați propune: toți pacienții fără COVID-19 din spitalele din Brăila să fie mutați în spitalele din Galați. Pacienții care sunt confirmați CU COVID-19 din Brăila și Galați să fie tratați doar la Brăila!!! De ce nu și la Galați? De ce mutați bolnavii dintr-un județ în altul? Pentru că la Brăila: Prefectul și unii șefi de deconcentrate sunt slugi umile? Cei din alte județe sunt mai «șmecheri»? Când hotărâți destinele brăilenilor de nu chemați primarul și faceți ședințe pe ascuns? Această propunere nu poate fi acceptată deoarece nu putem permite ca Brăila să se transforme în orașul COVID-19 în timp ce alte orașe «exportă» la noi acasă bolnavii infectați”, a declarat Dragomir.

Acesta a adăugat că luni dimineață Primăria Brăila va transmite o adresă oficială către toate instituțiile implicate, astfel încât propunerea să nu fie pusă în practică.

”Este normal să tratăm cu maximă responsabilitate brăilenii care vor avea coronavirus, dar nu trebuie să acceptăm niciodată să ne transforme în orașul infectat. Să le fie rușine celor care au propus așa ceva și voi cere demisia celor care vor accepta această bătaie de joc!!! De ce «vindeți» Brăila stimabililor??? Cu ce preț? Care vă este interesul? De ce vă ascundeți? Solicit public Prefectului să nu mai accepte astfel de lucruri. Oricât vă vor impune de la București să păstrați secretul, noi tot vom afla și nu putem lăsa pe nimeni să-și bată joc de Brăila”, a mai adăugat edilul-șef.

 

Tudose: «Inconștiență? Prostie în cea mai acută formă? Servilism?»

 

Și europarlamentarul brăilean Mihai Tudose a comentat ”la cald” pe rețelele de socializare propunerea venită din partea DSP Galați de a face schimb de pacienți cu Brăila. Acesta a acuzat Guvernul Ludovic Orban că s-ar afla în spatele întregii manevre.

”Inconștiență? Prostie în cea mai acută formă? Servilism? Strategia unor idioți este, mai nou, să mute niște bolnavi confirmați sau nu între județele Brăila și Galați. Aveți spre lectură adresa de la Ministerul Sănătății... Deci, când toată lumea a constatat că «foiala» duce la răspândire, când cea mai folosită expresie este: stați acasă! Acum cineva vrea să facă schimburi de bolnavi între județe.... căci nu-i așa, dacă scăpam cu bine? Guvernul, căci acum pe perioada de urgență el, guvernul, e «șeful» absolut al spitalelor, nu poate să facă cumva ca fiecare municipiu reședință de județ să aibă condiții pentru izolarea și tratarea bolnavilor de Covid-19?!?!?! Vrea cineva să «scape» de cele două județe? Nu l-am auzit pe foarte vocalul prefect de Brăila cu vreo atitudine, poziție, ceva care să-i justifice prezența în fotoliul de prefect.... Sau tăcerea lui este prețul pentru un loc pe listele de la parlamentare... Oricum, demisia lui cred că va fi firească dacă așa ceva se va întâmpla.... Poate o singură excepție putem face.... Un loc la psihiatrie la Brăila pentru cel care a gândit această schemă de turism interjudețean cu bolnavi contagioși... Nu o să-l ajute, dar măcar să arătăm că suntem gazde bune...”, a criticat Tudose.

 
Categorie articol: 

Comentarii