Mergi la conţinutul principal

Primăria continuă amenajarea parcărilor, spaţiilor verzi şi a locurilor de promenadă

• în “colimator” au intrat, acum, garajele amplasate în zona blocurilor B • cele de la blocurile D au fost deja ridicate, iar curţile interioare au intrat în proces de amenajare • pe lângă parcări, vor răsări spaţii verzi şi locuri de promenadă • la blocurile B exista o problemă de mai mulţi ani: un colţ al curţii interioare se surpa mereu • firma care se ocupă de parcări a descoperit acolo o conductă veche de zeci de ani, care era spartă, iar apa producea surparea • problema a fost rezolvată, iar lucrările pot continua

 

Primarul oraşului Ianca, George Fănel Chiriţă, a pornit anul trecut la drum cu un proiect îndrăzneţ, dar necesar, şi anume demolarea garajelor şi amenajarea de parcări pentru locuitorii de la blocuri. Nu a ştiut ce reacţie vor avea oamenii, însă a mizat pe faptul că rezultatul final îi va mulţumi. Surpriza a fost că locuitorii au înţeles necesitatea de a scăpa de garaje şi avantajele care vin la pachet cu demolarea lor. Faptul că unii îşi foloseau încăperea pe post de depozit, iar maşina era parcată tot afară este cunoscut şi valabil în toate oraşele. Odată cu înlăturarea garajelor, s-a creat mai mult spaţiu, iar zona s-a aerisit. “Mi-au spus câteva persoane că vara nu puteau deschide ferestrele pentru că se simţea un miros urât ce venea dintre garaje, ştiţi la ce mă refer. Acum, toată lumea e mulţumită. Odată ce am demolat garajele, am igienizat zona, iar mirosul a dispărut. Problema este alta: cei care au prostul obicei de a urina în stradă vor face acest lucru de acum încolo în scările de bloc. De aceea, montarea interfoanelor este necesară. În plus, eşti sigur că niciun străin nu mai are acces şi te simţi în siguranţă. Revenind la ridicarea garajelor, să ştiţi că sunt persoane care le-au demolat singure”, ne-a declarat primarul George Chiriţă.

Parcările pentru blocurile E au fost amenajate, iar în prezent se lucrează la cele pentru blocurile D şi B. A fost turnată piatra, urmând asfaltarea şi marcarea locurilor. În zona blocurilor B, exista o mare problemă: de câţiva ani, o parte a curţii interioare se surpa şi nimeni nu reuşea să-i dea de cap. Odată cu acest proiect, firma care se ocupă de lucrări a descoperit că o conductă, veche de zeci de ani, era spartă, iar apa provoca surparea. Defecţiunea a fost remediată, s-a adus pământ uscat, iar amenajarea parcărilor poate merge mai departe. Pe lângă parcări, vor răsări şi spaţii verzi şi locuri de promenadă! Urmează amenajarea locurilor de joacă pentru copii şi reabilitarea celor existente, dar numai după finalizarea proiectului de amenajare a parcărilor.

Mai mult, au fost amenajate parcări inclusiv pe străzile secundare: în zona grădiniţei pe strada Gării, pe strada Nicolae Oncescu - din dreptul bisericii şi până la intersecţia cu strada Gării -, în zona Casei de Cultură a oraşului şi a supermarketului, dar şi pe strada Sărăţeni - în zona Primăriei şi a sediului Poliţiei Orăşeneşti.

Totuşi, primarul s-a gândit şi la cei care au nevoie de garaje, astfel că a ales două locuri din oraş unde acestea pot fi amplasate. Deşi nu e “lângă scară”, au existat localnici care au vrut să liciteze pentru un asemenea spaţiu. Cele două locuri sunt în zona liceului “Nicolae Oncescu” şi în zona blocurilor E, unde cândva era o casă dărăpănată, înconjurată de buruieni şi mizerie. Cei care doresc să deţină un spaţiu de garaj trebuie să depună la primărie o cerere în acest sens. În momentul în care se strâng mai multe cereri, se organizează licitaţie şi se încheie contract valabil un an.

Reamintim că amenajarea parcărilor pentru blocurile E a costat 330.000 lei fără TVA, iar pentru blocurile D suma a fost estimată la 1 milion lei, aceasta urmând să sufere sau nu modificări.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro