Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Liceul «Angelescu» a intrat în noul an şcolar cu sistem anti-incendiu

• hidranţii au costat în jur de 320.000 lei • sistemul era necesar pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu

 

Liceul Teoretic “Constantin Angelescu” din Ianca s-a pregătit temeinic pentru noul an şcolar, punând siguranţa elevilor pe primul loc. În vacanţa ce abia s-a încheiat, unitatea şcolară a făcut demersurile necesare pentru a obţine autorizaţia de securitate la incendiu. Cu ajutorul financiar din partea Primăriei, au fost achiziţionaţi hidranţii necesari, întregul sistem anti-incendiu costând 320.000 lei. Cu câteva zile înainte să sune clopoţelul, sistemul era pregătit să facă faţă incidentelor nedorite. Potrivit angajaţilor, în aceste zile urmează să fie întocmite actele necesare pentru obţinerea autorizaţiei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Investiţiile în acest liceu au fost continue în ultima perioadă. Spre exemplu, anul trecut, elevii au fost întâmpinaţi de o clădire complet renovată. Sălile de curs au fost modernizate, în timp ce laboratorul de limbi străine a fost ultradotat, acesta din urmă costând 50.000 lei. Pe lângă glet, lambriu, gresie şi mobilier nou, laboratorul are 30 de staţii cu căşti şi microfoane, dar şi un soft care permite interacţiunea dintre profesor şi elev. Tabla Smart întregeşte tabloul evoluţiei tehnologiei, pentru că are touchscreen, se poate conecta la laptop şi este extrem de utilă în desfăşurarea lecţiilor interactive.

Sala de sport şi-a schimbat complet înfăţişarea: covor special pentru activitatea sportivă a liceenilor, scenă refăcută, vestiare.

Singura “bubă” este curtea interioară a liceului, însă aceasta urmează să facă parte dintr-un proiect mare şi de durată.

COAUTOR ARTICOL: Categorie articol: 

Comentarii