Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Președintele CJ Brăila nu se teme de COVID-19: «Nu mi-am făcut testul. Am destui anticorpi»

* asta a declarat șeful Consiliului Județean Brăila în cadrul celei mai recente ședințe ordinare, ce a avut loc prin videoconferință * întrebat de consilierul județean PND Cătălin Iordache dacă s-a testat, Francisk Chiriac a răspuns că nu și nici nu are de gând, deoarece organismul său ”va învinge boala”

 

 

Președintele Consiliului Județean Brăila, Francisk Chiriac, a făcut recent o declarație controversată. Acesta a afirmat că nu s-a testat pentru COVID-19, dar nici nu are de gând, deoarece organismul său ”va învinge boala”. Pe scurt, așa cum am mai precizat, în cadrul ședinței ordinare a CJ Brăila, ce a avut loc prin videoconferință, s-a discutat și despre pandemia de coronavirus. Cum consilierii județeni PNL au insistat ca echipamentele de protecție să ajungă la toți medicii și angajații din spitale, în condițiile în care orice pacient nou poate fi considerat un posibil purtător al virusului, Chiriac a vorbit despre faptul că toți cei din ”linia întâi” primesc dotările necesare. Acesta a subliniat că inclusiv în corturile de triaj, din fața spitalelor, activează oameni de la Unitatea de Primiri Urgențe, categorie care, potrivit președintelui CJ, beneficiază de echipamente de protecție și dezinfectanți. Ei bine, cum consilierii PNL au insistat pe subiect, Chiriac a venit cu o declarație cel puțin șocantă: ”Și eu sunt un posibil purtător de COVID-19, asimptomatic”, asta după ce afirmase că efectuează vizite la Spitalul Județean aproape zilnic pentru a purta discuții cu cei din conducere.

Consilierul județean PND, Cătălin Iordache a profitat de moment și l-a întrebat pe șeful CJ Brăila dacă și-a făcut testul pentru a vedea dacă este purtător al virusului sau nu.

”Nu mi-am făcut! Și nici nu o să îmi fac. Organismul meu va învinge boala. Am destui anticorpi ca să învingă această boală!”, a declarat Chiriac.

”În sfârșit, o declarație curajoasă!”, a replicat Iordache.

Șeful CJ Brăila a ținut să mai adauge în acest context că a discutat deja cu conducerea SJU Brăila și chiar a propus să facă voluntariat la spital, pentru a ajuta cadrele medicale, dacă va fi nevoie.

”Bine, pentru asta trebuie să ne și pricepem”, a conchis Iordache.
Categorie articol: 

Comentarii