Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mii de lei pentru “decarii” examenelor naționale

* cei care au luat 10 la Evaluarea Națională vor fi răsplătiți cu suma de 1.000 lei, iar cei cu 10 la bacalaureat vor primi 3.000 lei * 10 elevi din Brăila vor beneficia de aceste stimulente

 

Au luat 10 la Evaluarea Națională sau la Bacalaureat, iar acum vor fi premiați de Ministerul Educației, în semn de apreciere a performanțelor realizate. Vorbim de 345 de absolvenți de clasa a VIII-a, care au finalizat Evaluarea cu media 10, respectiv 139 de absolvenți de clasa a XII-a, care au încheiat cu media generală 10 examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2018, și care vor fi răsplătiți cu premii în bani.

Astfel, potrivit unei hotărâri adoptate zilele acestea de Guvern, sumele acordate sunt în valoare de 1.000 de lei pentru fiecare absolvent care a obținut media 10 la Evaluarea Națională, respectiv de 3.000 de lei pentru fiecare absolvent de liceu care a obținut media 10 la examenul național de Bacalaureat.

Anul acesta, 10 elevi brăileni au reușit să obțină media perfectă la examenele naționale. La Evaluarea Națională, s-au înregistrat nouă medii maxime, “decarii” fiind: Olivia-Ingrid Androniu, Maria Iordache și Daria Alexia Miron de la Școala “M. Eminescu”, Ana-Maria Botea, Dragoș Ionuț Coticeru și Sandra Maria Păiș de la Colegiul “N. Bălcescu”, Ana Cristina Iordache și Iulia-Andreea Lovin de la Școala “I. Creangă”, Anca Georgiana Moise de la Colegiul “Gh. M. Murgoci”. La Bacalaureat, un singur candidat a obținut media 10. Este vorba despre Maria Nelia Grădeanu, absolventă a Colegiului “Murgoci”.

“Susținerea copiilor și tinerilor capabili de performanțe școlare înalte este un obiectiv al politicilor educaționale promovate de Guvern în acord cu Programul de Guvernare 2017-2020, unde în Capitolul Politici în Domeniul Educației sunt prevăzute măsuri pentru dezvoltarea și implementarea programelor de stimulare a performanței adresate elevilor cu potențial deosebit”, precizează Ministerul Educației într-un comunicat de presă.
Categorie articol: 

Comentarii