Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăila va avea un Muzeu al Umorului

• anunţul a fost făcut de preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Francisk Chiriac, cu precizarea că acestă nouă secţie a Muzeului “Carol I” va funcţiona în clădirea de pe Ana Aslan nr. 27 • potrivit lui Chiriac, ideea îi aparţine caricaturistului Costel Pătrăşcan, faţă de care şeful CJ nu s-a ferit să aprecieze că l-ar dori şef al viitoarei secţii

 

Se pregăteşte deschiderea Muzeului Umorului la Brăila. Asta a anunţat, recent, preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, cu precizarea că în proxima şedinţă ordinară a Consiliului pe ordinea de zi va figura un proiect care vizează transmiterea imobilului de pe Ana Aslan nr. 27 către Muzeul Brăilei “Carol I”, tocmai pentru amenajarea acestei secţii noi. Ideea, după cum recunoaşte şeful CJ, îi aparţine caricaturistului brăilean Costel Pătrăşcan. Chiriac nu s-a ferit să recunoască în cadrul conferinţei de presă că şi-ar dori ca acesta să fie cel care o să conducă Muzeul Umorului Brăila, odată ce va fi funcţional.

“Aş aduce în atenţie un proiect pe care mi l-am asumat şi e şi dorit împreună cu domnul caricaturist Costel Pătrăşcan. În şedinţa ordinară va intra una dintre clădirile care au fost pe Proiectul «Poarta Cetăţii» Brăila, din Ana Aslan 27-29. Una dintre clădiri, adică Ana Aslan nr. 27, va fi dată Muzeului Brăilei «Carol I», în administrare. Clar, cu specificaţie: Secţie a Muzeului Umorului. De luna aceasta, în momentul în care va fi dată în administrare, împreună cu conducerea muzeului şi cu acordul domnului Pătrăşcan - pentru că a fost ideea dânsului -, încercăm să mobilăm cât mai repede şi această secţie să fie funcţională. Şi când spun asta, mă refer la faptul că va putea fi vizitată nu numai de brăileni, ci şi de către cei care vin şi doresc să viziteze această secţie nouă a muzeului. Deci va fi o secţie exterioară, cum sunt cele de etno şi celelate secţii ale muzeului”, a declarat Chiriac.

Preşedintele CJ Brăila a afirmat că acolo vor fi expuse şi lucrări ale lui Costel Pătrăşcan, dar nu numai. Potrivit acestuia, în custodia Centrului de Conservare s-ar afla foarte multe lucrări umoristice, parte din istoria Brăilei, care vor putea fi expuse acolo. De asemenea, tot acolo va funcţiona şi o bibliotecă a Muzeului.

“Nu ştiu cine va fi şef de secţie. Nu am discutat aceste aspecte. Dar domnul Pătrăşcan ne va ajuta dacă va dori. Nu hotărăsc eu cine va fi conducătorul, dar ne va da o mână de ajutor pentru că şi-a dorit foarte mult. Şi este important, atât timp cât este o persoană cunoscută pe partea umorului. Acest proiect trebuie să fie finalizat pentru că l-am discutat împreună şi vreau să îl facem în acest mandat. Şi uite că prinde contur. Important este să rezolvăm deocamdată partea patrimonială. Adică acea clădire să fie clar destinată pentru Muzeul Umorului şi am înţeles că va intra şi o parte din biblioteca muzeului acolo. Apoi vom discuta partea de organigramă şi modul de desfăşurare a lucrurilor. Dacă domnul Costel Pătrăşcan va dori să facă parte din această entitate, Muzeul Carol I, cu mare drag! Nu am absolut nimic împotrivă. Eu chiar mi-aş dori să fie acolo şi să gestioneze el acest lucru”, a conchis Chiriac.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii