Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Alexandru Bucălău, varianta liberalilor brăileni pentru funcția de Prefect

* este ceea ce a declarat, ieri, președintele interimar al PNL Brăila, Cătălin Boboc, cu precizarea că această propunere depinde foarte mult de aprobarea unei ordonanțe de către Guvernul Florin Cîțu * este vorba despre intenția actualului Executiv de a transforma funcțiile de prefect și subprefect în demnitari și scoaterea lor din categoria funcționarilor publici  * în cărți pentru fotoliul de subprefect se află și Adin Boboc, care a candidat din partea PNL pentru Primăria Ianca

 

Tabăra PNL Brăila încearcă promovarea lui Alexandru Bucălău (consilier județean) pe poziția de Prefect. Fostul aspirant la poziția de senator are totuși nevoie de o modificare a legislației actuale pentru a putea ajunge în fruntea Prefecturii Brăila. Mai exact, după cum ne-a declarat președintele interimar al PNL Brăila, Cătălin Boboc, dacă organizația județeană va avea ocazia să facă o propunere pentru fotoliul de prefect al județului, aceasta va fi Alexandru Bucălău (notar în orașul Ianca). Cu toate acestea, totul depinde de adoptarea ordonanței de modificare a statutului prefecților și subprefecților. Pentru că așa cum se știe, Guvernul Florin Cîțu vrea transformarea acestor două poziții în demnitari și scoaterea lor din categoria funcționarilor publici, prevedere legislativă în vigoare, astăzi.

”Dacă va fi promovată acea ordonanță care transformă prefectul în demnitar public, propunerea PNL Brăila pentru acea funcție va fi Alexandru Bucălău. În orice altă situație, nu putem discuta despre vreo propunere pentru că este o altă procedură, este altceva. Dar dacă vom fi întrebați, iar ordonanța va fi adoptată: da, vă confirm că propunerea noastră va fi Alexandru Bucălău pentru poziția de prefect al județului Brăila!”, a declarat Boboc.

Întrebat dacă zvonurile apărute în spațiul public privind propunerea lui Adin Boboc, cel care a candidat la Alegerile Locale de anul trecut pentru Primăria Ianca din partea PNL, sunt adevărate, Cătălin Boboc a punctat că aici lucrurile nu sunt atât de clare.

”Da, au fost niște discuții în cadrul partidului. Pe acest subiect nu s-a luat încă o decizie finală. Nu pot să confirm 100%. Pot confirma că au fost discuții în sensul acesta, inclusiv despre Adin Boboc, care într-adevăr este un om pe care ne bazăm, dar nu pot să confirm că decizia este luată, că este o decizie finală pe acest subiect”, a afirmat liderul interimar al PNL Brăila.

Adin Boboc este totuși funcționar public în cadrul ”Finanțelor” Brăila.

Interesant este și că, potrivit unor surse, propunerea pentru cel de-al doilea fotoliu de subprefect de la Brăila ar trebui să revină fie USR-PLUS, fie UDMR, ceea ce înseamncă că Vasilica Vîlcu (actualul subprefect) ar putea fi de asemenea înlocuită.

Reamintim că, inițial, în luna decembrie a anului trecut, surse politice din tabăra PNL Brăila ne-au precizat că liberalii o susțineau la acel moment pentru fotoliul de Prefect pe Georgeta Adetu, șef serviciu pentru Situații de Urgență din cadrul Prefecturii. Ar mai trebui precizat și că Alexandru Bucălău și-a luat în primire fotoliul de consilier județean abia pe 21 decembrie 2020.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii