Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Administraţia Dragomir. Investiţii pentru reabilitarea de şcoli şi grădiniţe

• primarul Marian Dragomir a prezentat, recent, o listă cu cele mai noi investiţii pentru modernizarea şi reabilitarea de şcoli şi grădiniţe din Municipiul Brăila • acesta a vorbit atât despre investiţii din bugetul Primăriei, cât şi din fonduri europene • edilul-şef a amintit şi reabilitarea unor săli de sport

 

Primarul Marian Dragomir a vorbit de curând despre modernizările care au loc la nivelul instituţiilor de învăţământ din Municipiul Brăila. Acesta a dorit să dea câteva exemple, atât în ceea ce priveşte investiţiile din bani de la bugetul local, cât şi din fonduri europene. Primarul a prezentat şi câteva fotografii în cadrul unei conferinţe de presă, pentru a demonstra stadiul avansat în care se află unele dintre investiţii.

“Am alocat mai multe fonduri, din bugetul Primăriei Municipiului Brăila pentru construirea unor săli de sport, aşa cum este cea de la Şcoala «Mihu Dragomir» sau cea de la «Radu Tudoran», care sunt în diverse faze de finalizare, unele aproape terminate în proporţie de 99%, altele în curs de realizare. Vă arăt acum câteva imagini de la Grădiniţa 40, Ana Aslan, reabilitată din fondurile Primăriei Municipiului Brăila. Este vorba de o grădiniţă nouă. Urmează finalizarea lucrărilor şi dotările pentru cele ce se vor desfăşura ulterior în cadrul acestei şcoli. De asemenea, încep în perioada următoare, lucrările de reabilitare cu fonduri europene a unor grădiniţe, urmează şi şcoli, licee după aceea, fiind în diverse faze de licitaţie publică”, a declarat Dragomir.

Acesta a precizat că la Grădiniţa nr. 36 “Furnicuţa” din Cartierul Obor, elevii au fost mutaţi în incinta Şcolii 32 “Dimitrie Cantemir”, care se află vizavi. Asta pentru că grădiniţa se reabilitează prin fonduri europene.

“De asemenea, s-a semnat contractul pentru execuţie la Grădiniţa 47 din zona Viziru, Radu Negru şi urmează să se mute şi ei în spaţiul care a aparţinut Grădiniţei 38. Au primit fonduri suplimentare de la Primăria Municipiului Brăila pentru achiziţia de pătuţuri, dar şi alte obiecte necesare copiilor pe perioada desfăşurării reabilitărilor. Sunt fonduri europene care au venit deja, dar mai sunt sume care urmează să vină în Municipiul Brăila pentru reabilitarea unor instituţii de învăţământ. Şi aşteptăm cu deosebit interes să înceapă lucrările şi la internatul Liceului Sportiv şi la Grădiniţa 60 din acea zonă. Lucrări care vor coincide cu amenajarea întregului ansamblu de la Sala Polivalentă, Bazinul Olimpic, parcarea din zonă şi Strada Pietăţii”, a conchis Dragomir, fără a preciza totuşi o sumă totală a investiţiilor.
Categorie articol: 

Comentarii