Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Activitatea pe 2019 a secretarului Drăgan, notată cu „foarte bine” de consilierii municipali

• secretarul general al Municipiului Brăila, Ion Drăgan, a fost lăudat încă o dată pentru activitatea depusă în 2019 • este vorba despre un proiect de hotărâre dezbătut, marţi, de membrii CLM Brăila în cadrul unei şedinţe extraordinare • primarul este cel care trebuie să analizeze activitatea secretarilor potrivit noii legi, însă Marian Dragomir a preferat să îi lase pe consilieri să facă asta, fiind vorba de activitatea lui Drăgan în 2019

 

Membrii CLM Brăila s-au arătat extrem de mulţumiţi de activitatea prestată anul trecut de către secretarul general al Municipiului, Ion Drăgan. Consilierii au avut de aprobat un proiect de hotărâre privind propunerea Consiliului Local Municipal Brăila pentru evaluarea performanţelor profesionale individuale ale lui Drăgan, marţi, în cadrul şedinţei extraordinare, când s-a dezbătut şi punctul privind realizarea unei pieţe de peşte în oraşul nostru.

Ei bine, potrivit raportului proiectului de hotărâre, în urma evaluării performanţelor profesionale individuale, funcţionarului public i se acordă unul dintre următoarele calificative: foarte bine, bine, satisfăcător nesatisfăcător. Acordarea calificativelor se face pe baza punctajului final al evaluării performanţelor profesionale individuale, după cum urmează: nesatisfăcător pentru un punctaj între 1,00 şi 2,00; satisfăcător pentru un punctaj între 2,01 şi 3,50; bine pentru un punctaj între 3,51 şi 4,50 şi foarte bine pentru un punctaj cuprins între 4,51 şi 5,00.

În cadrul şedinţei, Sorin Boşneag, liderul grupului PSD a ţinut să precizeze că propune acordarea unui punctaj maxim pentru Drăgan.

“Ca de fiecare dată, analizând activitatea desfăşurată de domnul secretar Ion Drăgan, grupul de consilieri ai PSD, apreciază că ea a fost foarte bună şi ca atare susţine acordarea calificativului maxim”, a afirmat Boşneag.

La rândul său, Adrian Tabarac din partea grupului PNL a apreciat activitatea lui Drăgan, însă nu fără a sublinia faptul că şedinţa extraordinară cu pricina a vizat un proiect investiţional pentru care se mai putea depune cerere de finanţare de la nivelul Uniunii Europene, doar a doua zi după întâlnirea membrilor CLM.

“După ce aţi trecut cu brio, domnule secretar, şi acest ultim examen, cu organizarea acestei şedinţe extraordinare în care a trebuit să treacă un proiect pe ultima sută de metri, grupul de consilieri PNL vă acordă nota maximă pentru desfăşurarea activităţii dumneavoastră. Totuşi ţineţi cont să fiţi un pic mai prompt cu materialele, astfel încât să nu mai intre proiecte importante pe ordinea de zi abia în ultimă instanţă”, a punctat Tabarac.

Ulterior, proiectul a fost aprobat în unanimitate. Contactat de redactorii “Obiectiv - Vocea Brăilei” pentru a vedea în ce a constat urgenţa adoptării acestui proiect, edilul-şef Marian Dragomir a explicat că pe noua legislaţie evaluarea secretarilor este făcută de primar. Fiind vorba despre activitatea acestuia pentru anul 2019, Dragomir a explicat că a preferat să le acorde membrilor CLM Brăila dreptul de a face evaluarea, iar asta se mai putea face doar până la încheierea lunii ianuarie.

După cum se arată şi în proiectul de hotărâre aprobat de consilieri, Ion Drăgan a fost numit secretar al Municipiului Brăila în 26 februarie 2015 şi secretar general al Municipiului Brăila începând cu 28 noiembrie 2019.
Categorie articol: 

Comentarii