Mergi la conţinutul principal

Acţiuni intense în zona şcolilor pentru prevenirea incidentelor violente

în contextul ultimelor incidente petrecute recent, în perioada 27 ianuarie- 26 februarie, poliţiştii, în colaborare cu jandarmii şi poliţiştii locali, au intensificat activităţile desfăşurate • pe raza întregului judeţ, au acţionat, zilnic, 88 de forţe de ordine publică, dintre care 27 de poliţişti, 11 jandarmi şi 16 poliţişti localiîn ultima lună, media zilnică a patrulelor care au acţionat în zona adiacentă şcolilor a fost de 38 de patrule

 

Zeci de patrule de poliţişti acţionează zilnic în zona unităţilor şcolare, mai ales  după producerea incidentelor violente din faţa Colegiului “Murgoci”, tocmai pentru a preveni astfel de evenimente. Poliţiştii i-au urmărit şi pe elevii chiulangii, prin baruri şi cafenele. În ultima lună, media zilnică a patrulelor formate din poliţişti IPJ, jandarmi şi poliţişti locali, care au acţionat în zona adiacentă şcolilor a fost de 38 de patrule.

După cum s-a transmis într-un comunicat de presă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila, împreună cu Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Brăila, Poliţia Locală şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila, sub coordonarea Instituţiei Prefectului Judeţul Brăila, acţionează permanent pentru creşterea siguranţei în şcoli. “În contextul ultimelor incidente petrecute în zonele de interes, în perioada 27 ianuarie- 26 februarie, poliţiştii, în colaborare cu jandarmii şi poliţiştii locali, au intensificat activităţile desfăşurate pe această linie. În perioada analizată, pe raza întregului judeţ, au acţionat, zilnic, 88 de forţe de ordine publică, dintre care 27 de poliţişti, 11 jandarmi şi 16 poliţişti locali. Media zilnică a patrulelor care au acţionat în zona adiacentă şcolilor a fost de 38 de patrule, din care 19 în mediul urban şi 19 în mediul rural. Au fost incluse unităţile de învăţământ identificate cu grad sporit de risc, în itinerariile de patrulare auto şi pedestre, ca punct obligatoriu de staţionare şi în trecere, în special pe timpul sosirii şi plecării elevilor la/de la cursuri”, a precizat insp. Laura Belciugan, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

Potrivit poliţiştilor, forţele participante au efectuat 211 activităţi pe raza de competenţă, din care 112 în mediul urban şi 99 în mediul rural, scopul fiind acela de a combate fenomenul contravenţional şi penal sub toate aspectele şi de a descuraja comiterea de fapte antisociale. Dintre activităţile preventive desfăşurate, 111 au constat în susţinerea de sesiuni de informare a elevilor, părinţilor şi cadrelor didactice cu privire la consecinţele săvârşirii de fapte ilegale şi diseminarea de materiale informativ-preventive în acest sens.

 

Prevenirea absenteismului şcolar

 

Mai mulţi elevi chiulangii au fost depistaţi de poliţişti în baruri şi cafenele. Ei au avut de dat explicaţii. În ultima lună, au fost organizate şi desfăşurate 56 de acţiuni pentru prevenirea absenteismului şcolar prin verificarea barurilor şi a cafenelelor în vederea depistării elevilor care lipsesc nemotivat de la orele de curs. Potrivit poliţiştilor, cu această ocazie au fost depistaţi 22 de elevi care lipseau nejustificat.

De asemenea, poliţiştii au efectuat peste 100 de instruiri şi pe linie rutieră şi au verificat modul în care sunt puse în aplicare regulamentele de ordine interioară ale şcolilor. “În perioada analizată au fost constatate 42 de contravenţii, pentru care au fost aplicate amenzi, în valoare totală de peste 13.000 lei, dintre care 19 au fost pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 14 conform O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, şi 9 la alte acte normative”, a mai precizat sursa citată.

Pentru a  reuşi atingerea principalele obiective propuse, şi anume acelea de a preveni şi combate faptele antisociale comise în incinta sau în zonele adiacente unităţilor de învâtământ, poliţiştii fac apel la sprijinul populaţiei, cu precădere al părinţilor şi cadrelor didactice. Aceştia trebuie să aducă la cunoştinţa poliţiştilor orice informaţie sau eveniment care indică producerea, pe viitor, a unor fapte de natură penală sau contravenţională.  

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro