Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

VIDEO: Comuna Chiscani «îngropată» în praf

• asta a sesizat, recent, consilierul local al comunei Chiscani, Radu Vasilică (PNŢCD), revoltat de faptul că toată localitatea este afectată de praful produs de la lucrările care se realizează pe străzi • acesta s-a plâns că, deşi a solicitat ca Primăria să ia măsuri şi să stropească zilnic străzile pentru a mai diminua disconfortul cetăţenilor cauzat de tonele de praf, nimeni nu face nimic de două luni • consilierul a trimis şi un filmuleţ pentru a demonstra că acuzaţiile sale sunt fondate

 

Consilierul local PNŢCD al comunei Chiscani, Radu Vasilică, a sesizat, recent, că de două luni, zilnic, cetăţenii sunt nevoiţi să trăiască în condiţii greu de descris din cauza prafului care este produs în urma lucrărilor începute în localitate. Acesta a afirmat că a încercat să îi convingă pe cei de la Primăria Chiscani să încerce să ude străzile de câteva ori pe zi pentru a mai diminua din catitatea de praf care se ridică în aer, însă fără succes pentru că nimeni nu a dorit să îl bage în seamă.

“Acum de exemplu, când vă sun, sunt în Chiscani, într-o curbă la Moara Veche, către Vieru. Acolo unde cândva se făcea plajă. Au săpat oamenii de la Primărie pentru canalizare, apă şi ce lucrări mai sunt de făcut, dar au scos pământul şi nisipul deasupra. Acum se cară nişte piatră de jos de la Dunăre, către locaţia unde au ei şantierul. Şi la mine acasă este un praf de nedescris de două luni de zile. Am telefonat la primar să ia nişte măsuri, să stropească. Nu mi-a răspuns. Am sunat la consilierul personal al dânsului, domnul Costel Crăciun. Mi-a spus că nu poate să facă nimic. Domnule, nu mai pot să trăiesc aşa! Mi-a intrat praful în toată casa! Dar vă spun că nu numai mie, la toţi vecinii. Sun şi la Mediu, sun şi la Bucureşti. Nu se mai poate trăi aşa! Până acum nu au cărat piatră. Am tăcut din gură şi am aşteptat în speranţa că vor termina. Am spus că poate va ploua. Dar acum au început să care piatră industrială şi nisip în zonă. Vreau să vă spun că este teroare. Au adus o barjă pe malul Dunării şi cară cu maşini mari. E un praf de 10 cm în faţa caselor şi pe stradă”, a sesizat revoltat, Radu Vasilică.

Consilierul ne-a trimis şi un filmuleţ pe care l-a făcut în Chiscani pentru a se vedea praful care se ridică în urma maşinilor şi camioanelor care trec pe străzi, spre disperarea locatarilor din zonă.

Reamintim că aceasta nu este singura sesizare legată de praful de pe străzile aflate în şantier în comuna Chiscani. La finele săptămânii trecute mai mulţi cetăţeni s-au plâns de faptul că lucrările pentru asfaltarea străzilor merg extrem de lent, astfel că toate casele au fost deja “invadate” de prea mult timp de tone de praf, fără ca autorităţile să ia vreo măsură.

 
Categorie articol: 

Comentarii