Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

UPU Brăila caută medic specialist

• Unitatea de Primiri Urgenţe este una dintre secţiile care se confruntă cu un deficit de medici

 

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Brăila încearcă să pună capăt problemei deficitului de medici cu care se confruntă Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU). Potrivit unui anunţ publicat pe site-ul spitalulului pe data de 8 februarie, unitatea scoate la concurs un post de medic specialist, specialitatea medicină de urgenţă. Înscrierile se fac la sediul spitalului, Şoseaua Buzăului nr. 2, în termen de 15 zile de la publicarea anunţului.

Tematica de concurs este cea pentru examenul de medic specialist şi se găseşte  la serviciul RUNOS al spitalului şi pe site-ul Ministerului Sănătăţii. Concursul se va organiza în perioada cuprinsă între 31 de zile şi 90 zile de la publicarea anunţului în “Viaţa Medicală”.

Potrivit OMS 869/2015, concursul va consta în următoarele probe: proba scrisă (A), proba clinică sau practică (B), analiza şi evaluarea activităţii profesionale şi ştiinţifice (C). Puntajul final se calculează ca sumă a punctajelor obţinute în urma probei scrise şi a probei practice la care se va adăuga punctajul rezultat din proba C. Vor fi declaraţi promovaţi candidaţii care au obţinut minim 120 puncte.

Conducerea SJU Brăila a anunţat că în lunile următoare vor fi scoase la concurs noi posturi pentru medici, la diferite specialităţi. Reamintim că în prezent unitatea are un deficit de cadre medicale de circa 45%, din necesarul de 330 de medici spitalul având numai 179. Pe lângă UPU, printre cele mai afectate specializări se numără ATI şi Pediatria.

 
Categorie articol: 

Comentarii