Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Trei şcoli din Brăila primesc donaţii de calculatoare

• este vorba despre Şcoala Gimnazială din Unirea, Şcoala Gimnazială “Costache Grigore Şuţu” din Şuţeşti şi Şcoala Gimnazială “Ecaterina Teodoroiu” din municipiu • donaţiile vin prin programul “Dăm click pe România 2020” al Asociaţiei “Ateliere Fără Frontiere”

 

Trei unităţi de învăţământ din Brăila primesc donaţii de calculatoare. Este vorba despre Şcoala Gimnazială din Unirea, Şcoala Gimnazială “Costache Grigore Şuţu” din Şuţeşti şi Şcoala Gimnazială “Ecaterina Teodoroiu” din municipiu, care s-au numărat printre laureaţii programului “Dăm Click pe România 2020” al  Asociaţiei “Ateliere Fără Frontiere”.

În total, 122 de şcoli şi organizaţii au propus proiecte educaţionale pentru a veni în sprijinul celor vulnerabili şi vor beneficia de 2.000 de calculatoare, astfel încât lipsa echipamentelor IT să nu mai fie un impediment pentru participarea la şcoala online, dar şi pentru a susţine iniţiative locale pentru integrare şi educaţie.

Cei 122 laureaţi ai programului “Dăm Click pe România” provin din 36 judeţe ale ţării, având în total peste 12.000 de beneficiari finali – elevi, profesori, specialişti în educaţia celor cu nevoi speciale.

“Cele mai multe proiecte laureate din această ediţie au fost propuse de unităţi de învăţământ deoarece în perioada pandemiei utilizarea echipamentelor IT s-a dovedit indispensabilă pentru continuitatea procesului educaţional, pentru toţi profesorii şi elevii. Programul vine ca un stimul şi, totodată, ajutor pentru accesarea materialelor didactice digitale pe care le vor folosi aceştia”, transmit cei de la Asociaţia “Ateliere Fără Frontiere” printr-un comunicat de presă.

Aflat la a cincea ediţie, programul “Dăm Click pe România”, implementat cu sprijinul Kaufland România şi OMV Petrom, continuă să contribuie la dotarea tehnică a instituţiilor de învăţământ şi a organizaţiilor ce activează în comunităţi dezavantajate, demersul alăturându-se celor peste 17.000 de calculatoare donate deja prin platforma de donaţii pentru educaţie EduClick.

Calculatoarele donate în acest program fac parte din echipamentele IT uzate pe care “Ateliere Fără Frontiere” le obţine în calitate de colector autorizat de la companii şi diverse organizaţii şi care sunt recondiţionate de persoanele vulnerabile şi dezavantajate care lucrează într-unul dintre atelierele de inserţie socio-profesională ale asociaţiei.
Categorie articol: 

Comentarii