Mergi la conţinutul principal

”Babulică”, agresat în fața Cazino ”Million” de pe Calea Călărașilor

* cunoscut ca membru al grupării interlope din cartier Obor, Alin Negoiţă zis "Babulică”, a luat o mamă de bătaie și a ajuns la spital, în noaptea de 9 mai, potrivit unor surse judiciare * Poliția face anchetă în acest caz, într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe, urmând să fie identificate toate persoanele implicate * deplasați la fața locului, polițiștii au identificat în incinta societății un bărbat, de 36 de ani, din Brăila, aflat sub influenţa alcoolului, necooperant, ce prezenta urme de lovituri, motiv pentru care a fost solicitat ajutor medical

 

 

Bătaie între interlopi, în miez de noapte, în fața Cazinoului Million de pe Calea Călărașilor. Informația ne-a fost transmisă de surse judiciare, care au precizat faptul că cel agresat este Alin Negoiţă zis "Babulică”, care ar fi cunoscut ca membru al grupării interlope din cartier Obor. Cel mai probabil, bărbatul care se ocupă cu ”afaceri” de proxenetism și trafic de droguri, după cum au spus anumite surse, a fost agresat de către alți interlopi. Oricum, polițiștii fac anchetă în acest caz, urmând să identifice toate persoanele implicate în altercație. Rămâne de văzut dacă ”Babulică” va formula plângere împotriva agresorilor, sau o va da cotită, mai ales că după ce a ajuns la spital ar fi spus că ar fi căzut singur de la etaj, nu că l-ar fi agresat cineva, după cum ne-au spus anumite surse.

Potrivit Biroului de Presă al Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, în noaptea de 9 mai, ora 04.00, Poliția Municipiului Brăila a fost sesizată, prin apel 112, de un agent de pază cu privire la faptul că mai multe persoane se agresează în fața cazinoului. Conform unor surse, este vorba despre Cazino Million de pe Calea Călărașilor.
La fața locului s-au deplasat polițiștii, care au identificat în incinta societății un bărbat, de 36 de ani, din Brăila, aflat sub influenţa alcoolului, necooperant, ce prezenta urme de lovituri, motiv pentru care a fost solicitat ajutor medical, fiind transportat la spital. Din verificările efectuate, se pare că, în noaptea de 9 mai, în jurul orei 03.55, bărbatul de 36 de ani ar fi fost agresat de un bărbat, de 35 de ani, din Brăila, împreună cu alte două persoane necunoscute, în timp ce se afla în fața unei societăți comerciale”, au fost informațiile transmise de la Biroul de Presă al IPJ Brăila.
S-a mai precizat faptul că polițiștii efectuează în continuare verificări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul și identificarea tuturor persoanelor implicate, într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovirea sau alte violențe.

 

Traficanți de cocaină şi cannabis

În actele anchetatorilor, "Babulică" era considerat "interlop", în anii trecuți tânărul Alin Negoiţă a fost cercetat într-un dosar de trafic de droguri de mare risc.

Reamintim că, în vara anului 2015, opt traficanţi au fost trimişi în judecată, 11 consumatori de droguri "iertaţi", 29 de martori au fost audiaţi pe parcursul urmăririi penale şi însemnate cantităţi de cocaină şi cannabis au fost recuperate de anchetatori. Acestea a fost rezultatul celor peste doi ani de anchetă desfăşurată de procurorii DIICOT (direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism) - Biroul Teritorial Brăila şi de poliţiştii din subordine, pentru destructurarea unei megareţele de trafic de droguri de mare risc, cu ramificaţii în Brăila şi Galaţi. Rețeaua acţiona în zona cazinoului "Million" de pe Calea Călăraşilor, pe cea mai aglomerată arteră a oraşului, după cum au arătat anchetatorii.

Au fost anchetaţi şi trimişi în judecată mai mulți inculpați, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc şi, respectiv, punere la dispoziţie, cu ştiinţă, a unei locuinţe pentru consumul ilicit de droguri.

La finalizarea anchetei, doar doi traficanţi de cocaină şi cannabis se mai aflau în arest preventiv, pentru ceilalţi fiind aplicată măsura controlului judiciar.
Procurorii DIICOT Brăila au dispus atunci disjungerea şi continuarea cercetărilor faţă de alţi doi suspecţi, Petruţ Alin Negoiţă zis "Babulică" (care se sustragea de la urmărirea penală) şi Marian Constantin, zis "Dârdâilă".

În dimineaţa zilei de 16 februarie 2015, traficanţii de droguri aflaţi pe ”lista neagră” au fost luaţi pe sus şi duşi la audieri. Sub coordonarea procurorilor DIICOT - Biroul Teritorial Brăila, poliţiştii au efectuat, concomitent, nu mai puţin de 17 percheziţii la domiciliile suspecţilor precum şi la cazinoul "Million" de pe Calea Călăraşilor.

O descoperire importantă a fost făcută la locuinţa inculpatului Marius Podaru (imobil care este proprietatea lui Petruţ Alin Negoiţă). Pe un raft, a fost găsită o pungă de plastic în care se afla un "praf alb" şi o linguriţă, precum şi un cântar electronic. S-a probat fără dubii că era vorba de cantitatea de 18,3 grame de cocaină, în amestec cu substanţa numită Lidocaină, destinată consumatorilor de droguri brăileni.

Potrivit anchetatorilor, în urma percheziţiei din februarie, în incinta cazinoului «Million», în toaleta pentru bărbaţi (mai precis în sistemul de ventilaţie), au fost identificate o doză de cocaină şi o doză de cannabis. În locuinţele celorlalţi inculpaţi nu au fost găsite droguri.

Principalul suspect, Lucian Dobrin, nu a fost găsit la domiciliu, fiind identificat ulterior acasă la Costel Gabriel Ilie zis "Gabi Cioara", împreună cu inculpatul Marian Constantin zis "Dârdâilă" şi martora Mihaela A. Potrivit anchetatorilor, în acea perioadă, "Gabi Cioara" şi-a pus casa la dispoziţia consumatorilor de cocaină, ceea ce reprezintă un delict grav. Drogurile fuseseră aduse, în tranşe, de către "Luci" Dobrin.

Acestea au fost informațiile transmise de surse din rândul anchetatorilor, în 2015.

În martie 2016 s-a dat sentinţa în procesul traficanţilor de droguri care acţionau în vecinătatea cazinoului "Million", de pe Calea Călăraşilor. Șapte din cei opt brăileni implicaţi în traficul de droguri au fost condamnaţi la pedepse pe până la 8 ani de închisoare, dar sentinţa nu a fost nici pe departe agreată de părţi. Doi dintre condamnaţi, dar şi procurorii DIICOT Brăila, au declarat apel împotriva hotărârii judecătoreşti.
Pentru finalizarea dosarului "Million", anchetatorii au audiat nu mai puţin de 29 de martori şi au efectuat 17 percheziţii domiciliare, fiind vorba de cea mai mare grupare de traficanţi de droguri de mare risc de la Brăila, care acţiona pe cea mai aglomerată arteră a oraşului şi distribuia cocaină chiar sub nasul autorităţilor. Doi din cei opt inculpaţi trimişi în judecată au primit închisoare cu executare, unul a fost achitat, iar ceilalţi au primit pedepse cu suspendare.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro