Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Titularizare 2017. Zeci de profesori au “abandonat” proba scrisă

• mai exact, 45 de dascăli s-a retras din concurs după ce au primit subiectele • rezultatele se vor afişa pe 18 iulie

 

Zeci de profesori au “abandonat” proba scrisă din cadrul examenului naţional de titularizare în învăţământ, desfăşurat, ieri, la Colegiul Tehnic “Ed. Nicolau”.

Din cei 358 de dascăli înscrişi, 45 s-au retras din concurs după ce au primit subiectele, potrivit informaţiilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Brăila. La finalul probei s-au adunat 288 de lucrări care au fost trimise la centrele de evaluare din ţară. Precizăm că 25 de candidaţi au absentat la probă.

La nivel naţional, la proba scrisă s-au înscris 27.556 de candidaţi. Pentru anul şcolar 2017-2018 sunt disponibile 4.930 de posturi pentru angajare pe perioadă nedeterminată (titularizabile) şi 58.486 de posturi pentru angajare pe perioadă determinată (suplinire). În judeţul nostru au fost scoase la concurs 841 de posturi: 69 posturi pentru titulari, 224 posturi pentru suplinitori şi 548 posturi  incomplete.

Primele rezultate vor fi afişate în data de 18 iulie, la sediul ISJ Brăila şi pe site-ul titularizare.edu.ro. Contestaţiile se depun la Inspectorat în zilele de 18 iulie, după afişarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 19 iulie, până la ora 15:00. Rezultatele finale se afişează în data de 25 iulie.

Pentru un post de titular, candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru un post de suplinitor, candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.

Repartizarea candidaţilor pe posturi se va realiza prin şedinţe publice.

 
Categorie articol: 

Comentarii