Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tablete pentru elevi din banii necheltuiți în programul ”Lapte-Corn”

* aceasta este propunerea inspectorului școlar general Viorel Botea, discutată în cea mai recentă ședință de Consiliu Județean * potrivit acestuia, în prezent, 3.330 de elevi din Brăila nu au acces la mijloace de comunicare online

 

 

Banii necheltuiți în programul ”Lapte-Corn-Măr” ar putea fi folosiți pentru achiziția de tablete pentru elevii care nu au posibilitatea de a participa la lecțiile online. Aceasta este propunerea inspectorului școlar general, Viorel Botea, discutată în cea mai recentă ședință de Consiliu Județean.

”Îmi doresc să fac acest lucru dintr-un singur motiv, pe care și dumneavoastră l-ați văzut, și Guvernul Orban prin ministrul Educație l-a prezentat cât se poate de clar. Această pandemie poate continua și la începutul noului an școlar sau în decursul anului școlar viitor. Și, ca atare, și în discuția pe care am avut-o cu doamna ministru, am considerat că este foarte importantă și necesară ca o astfel de inițiativă, sub toate formele posibile, legale, să fie realizată. În acest mod toți elevii vor avea acces la internet. De asemenea, îmi permit să informez Consiliul Județean, pe toți consilierii județeni, că în momentul de față toate școlile au procedură pe baza căreia elevii lucrează online, cei care au calculatoare precum, și există o procedură și pentru elevii care nu pot avea acces la lecțiile online”, a spus Botea în ședința de CJ.

Viorel Botea, care este și consilier județean PMP, le-a explicat colegilor săi că Ministerul Educației a cerut o situație clară, pe fiecare școală în parte, cu numărul de elevi care nu au acces la orele online, statistică ce a fost trimisă, ieri, către minister. Așa cum ne-a declarat inspectorul școlar general, în prezent sunt 3.330 de elevi brăileni care au tabletă, calculator sau acces la internet. Și nu doar elevii nu au acces la tehnologia de comunicare online.

”Sunt foarte mulți bani necheltuiți pe programul Lapte-Corn-Măr și am decis împreună să putem să scriem Guvernului Orban și Ministerului Agriculturii să putem să îi relocăm pentru achiziția a peste 2.000 de tablete elevilor din municipiul și județul Brăila care nu au mijloacele de a intra online cu profesorii lor. Noi facem proiectul de hotărâre, inițiat și de domnul inspector general Viorel Botea și de domnul profesor Viorel Mortu sau de cine vreți dumneavoastră că n-am niciun fel de problemă. Important e să avem un răspuns clar și ferm de la Guvernul Orban, să ne lase ca acești bani necheltuiți în aceste luni în acest program să îi putem redistribui către achiziția de tablete. O să facem proiectul în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean iar apoi Inspectoratul să facă achiziția și distribuirea acestor tablete”, le-a spus președintele CJ, Francisk Chiriac, consilierilor care au participat la ședința online.

Șeful ISJ ne-a declarat că toată activitatea online a școlilor din municipiu este monitorizată integral prin intermediul unei platforme unice la nivel național, iar în județ monitorizarea o fac directorii și inspectorii zonali. În fiecare săptămână la Inspectorat ajung rapoarte privind activitatea elevilor și profesorilor.




Categorie articol: 

Comentarii