Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Supărare la CJ pentru că Nava Ovidiu a «zăcut» la mal de Zilele Brăilei

• consilierul judeţean PNL Ovidiu Nechita i-a solicitat explicaţii preşedintelui CJ, Francisk Chiriac, la cea mai recentă şedinţă ordinară, în privinţa faptului că Nava Ovidiu nu a defilat cu ocazia Zilelor Municipiului • Nechita i-a transmis şefului CJ Brăila că a dezonorat instituţia prin faptul că a permis această scăpare • de cealaltă parte, Chiriac a precizat că din punct de vedere economic, decizia sa a fost una înţeleaptă

 

Contre şi agitaţie la CJ Brăila în prima şedinţă ordinară ce a avut loc la scurt timp după Zilele Municipiului. Motivul? Nava Ovidiu a “zăcut” la mal în timpul defilărilor pe Dunăre de Ziua Marinei. Cel care a comentat subiectul a fost consilierul judeţean Ovidiu Nechita, care a ţinut să îi transmită preşedintelui Consiliului Judeţean, Francisk Chiriac, că a dezonorat insituţia prin faptul că a ţinut pe loc “nava numărul 1 a judeţului”.

“Ce ne facem, că dumneavoastră aţi spus public că aţi fost foarte onorat petru că aţi fost prezent la Zilele Brăilei. Pe 15 august, pe ponton acolo. Pentru noi nu a fost o onoare, domnule preşedinte. Ne-aţi dezonorat! Şi vă spun şi din ce cauză!”, a declarat Nechita.

Cum preşedintele CJ Brăila a replicat: “Ce v-am făcut domnule, m-am urcat pe torpilă, ce am făcut?!”, Nechita a continuat să îşi strige nemulţumirile privind faptul că Nava Ovidiu pentru care CJ Brăila plăteşte anual bani, nu a fost prezentă la defilare. Acesta l-a întrebat pe Chiriac dacă s-a simţit bine în condiţiile în care a asistat spectacolul oferit de celelate ambarcaţiuni, iar nava Consiliului Judeţean a fost ignorată, insinuând că o posibilă explicaţie pentru faptul că nava nu este folosită la capacitate maximă ar ţine de numele acesteia. Chiriac a declarat că decizia sa a fost una înţeleaptă din punct de vedere economic.

“Este ruşine să spuneţi acest lucru! Este nava numărul 1 a judeţului Brăila! Dumneavoastră ce aţi făcut? Aţi participat acolo fără să aduceţi acea navă să o vadă toţi brăilenii? Pentru că este plătită din banii noştri, nu din banii dumneavoastră să faceţi economie! Este singura navă care a lipsit de acolo. Şi mai mult, am auzit că Nava Lacu Sărat a fost condusă de căpitanul Navei Ovidiu. Ce se întâmplă? Noi pentru ce plătim această Navă Ovidiu şi consumăm bani? O grămadă de bani! Nici măcar de Zilele Brăilei să nu ne reprezinte acolo? De ce? Care a fost motivul? Suneţi-ne şi nouă?”, a continuat Nechita.

 

Chiriac a anunţat că urmează să facă un regulament pentru Nava Ovidiu

La rândul său, preşedintele CJ Brăila a ţinut să vină cu câteva explicaţii privind decizia sa de a nu înscrie Nava Ovidiu în rândul participanţilor la defilarea de Ziua Marinei. Acesta a precizat că în momentul de faţă CJ Brăila nu are încă un regulament astfel încât şi instituţia să o poată folosi. În caz contrar, a adăugat Chiriac, inspectorii Curţii de Conturi ar putea cere explicaţii pentru modul în care s-au cheltuit banii cu ambarcaţiunea. Chiar şi aşa, Nechita nu s-a arătat prea impresionat de explicaţii, punctând că PSD-iştii conduc CJ Brăila de doi ani deja, astfel că nu i-a oprit nimic să realizeze acest regulament invocat de Chiriac.

“Cine plăteşte domnule consilier? Dacă noi scoteam nava de zilele oraşului cine plătea andocarea, motorina şi aşa mai departe? Curtea de Conturi îţi impune”, a comentat Chiriac, precizând că se lucrează la regulamentul pentru utilizarea ambarcaţiunii.

Reamintim că şeful CJ Brăila s-a mai plâns de procedurile complicate pentru închirierea Navei Ovidiu şi în trecut, motivând astfel interesul destul de scăzut al clienţilor pentru a efectua curse pe Dunăre.
Categorie articol: 

Comentarii