Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sclavie sexuală în Germania şi Turcia

Procurorii şi poliţiştii de la Crimă Organizată, sprijiniţi de agenţiile Interpol din Europa, au pornit vânătoarea de traficanţi de oameni.
Adus sub escortă poliţienească din Germania, unde se ascundea de mai mult timp (arestat preventiv în ziua de 4 martie 2014), proxenetul Nicu Constantin a fost condamnat cât pentru o crimă, după ce a dus în Turcia şi Germania mai multe brăilence, inclusiv minore, promiţându-le câte un loc de muncă şi apoi obligându-le să practice prostituţia. Astfel, judecătorii Tribunalului Brăila l-au condamnat pe Constantin la o pedeapsă rezultantă de 11 ani şi 4 luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, trafic de persoane şi proxenetism (în total, cinci condamnări pentru tot atâtea fapte penale).
Aceeaşi instanţă l-a condamnat pe Marian Ceamă, complicele lui Nicu Constantin, la 5 ani de închisoare, tot cu executare în penitenciar, şi au dispus prelevarea de probe biologice de la cei doi inculpaţi, pentru introducerea profilului genetic al acestora în Sistemul Naţional de Date Genetice (SNDG). Cei doi traficanţi de minori vor plăti peste 28.000 de lei cheltuieli judiciare.

Bătută ca să nu mai refuze clienţii

Potrivit procurorilor DIICOT, prima victimă a lui Nicu Constantin a fost Mariana T., în vârstă de 17 ani, care l-a cunoscut pe traficantul de carne vie prin intermediul lui Marian Ceamă, din Suţeşti.
În anul 2006, Mariana o îngrijea pe fetiţa de 6 ani a lui Ceamă, iar acesta i-a propus să-i facă cunoştinţă cu Nicu - deşi între cei doi era o diferenţă de vârstă de 34 de ani! - care era dispus să o ajute "să se angajeze" în Germania. Neştiind ce avea să i se întâmple, minora a fost de acord, mai ales că bărbatul îi promisese că va lucra împreună cu soţia sa. Mai mult, Constantin a convins-o pe mama victimei să-şi dea acordul pentru plecarea acesteia în străinătate.
În luna mai, brăileanca de 17 ani a ajuns în Germania împreună cu traficantul de minore şi, odată ajunsă acolo, a fost obligată să se prostitueze. Potrivit acuzării, "inculpatul a lovit-o în mod repetat pe victimă (cu capul de calorifer, cu fierul de călcat în zona capului) pentru a o determina să se prostitueze, să nu mai refuze clienţii şi să câştige mai mulţi bani".
Teroarea psihică exercitată asupra Marianei i-a înfrânt acesteia şi ultima fărâmă de voinţă, mai ales că "peştele", cu 34 de ani mai mare decât ea, o supraveghea permanent. În plus, victima nu mai avea acte de identitate (paşaportul era la proxenet) şi nu ştia limba germană, până şi convorbirile telefonice purtate cu mama sa fiindu-i supravegheate.
Când, în luna octombrie acelaşi an, s-a întors în ţară, biata fată i-a povestit mătuşii sale Velica T., care a crescut-o, ce i s-a-ntâmplat în Germania. Totodată, a încercat să scape de cel care o exploata sexual, spunându-i să n-o mai caute. La scurt timp, însă, victima a fost luată cu forţa de la domiciliul rudelor sale (care, fiind în vârstă, n-au opus rezistenţă) de mai mulţi bărbaţi care au dus-o pe câmp, unde şi-a făcut apariţia şi traficantul de carne vie. Constantin a dezbrăcat-o de haine şi a obligat-o să mănânce iarbă şi frunze din copaci, pe când ceilalţi indivizi râdeau şi îi vorbeau vulgar.
De frică, Mariana T. a acceptat să practice din nou prostituţia pentru traficantul Nicu Constantin, însoţindu-l, de data aceasta, în Turcia (în anul 2007). Împreună cu ei, au mers în Turcia minora Rodica V. împreună cu fraţii ei majori, Mariana V. şi Ionel V.

"Vă omor şi vă las în Turcia, iar pe fratele vostru îl vând pentru organe"

Odată ajunşi în Turcia, Mariana T. şi surorile Mariana şi Rodica V. au fost puse să se prostitueze. Timp de trei luni, Mariana T. ) a fost obligată să practice prostituţia în folosul proxenetului, fiind bătută în permanenţă de acesta, până ce s-a întors în ţară, în toamna lui 2007. Între timp, surorile Mariana şi Rodica au fost salvate de o binefăcătoare.
Culmea, în noiembrie 2009, traficantul a reuşit să o oblige pe Mariana T. să meargă din nou "la produs" în Germania, însoţiţi de data aceasta de Georgiana Anişoara S. Când au ajuns în Germania, temutul proxenet a fost arestat, iar victima a reuşit să pună capăt calvarului care dura din anul 2006. Când Nicu Constantin s-a liberat din arest (în august 2010) şi a încercat să o determine pe victimă să se întoarcă la el (trimiţându-i mesaje telefonice de ameninţare), aceasta nu s-a mai lăsat păcălită.
Anchetatorii precizează că, după declanşarea cercetărilor, traficantul de oameni a fost căutat de nenumărate ori la toate reşedinţele cunoscute, însă a refuzat să se prezinte la audieri. Mai mult, Constantin a contactat-o din Germania pe mătuşa Marianei T., spunându-i să ia legătura urgent cu aceasta şi să o convingă să-şi retragă declaraţiile. Drept răspuns, victima s-a adresat poliţiei.
Surorile Mariana şi Rodica V. (minoră) au fost alte două victime racolate de Nicu Constantin şi obligate să practice prostituţia, în anul 2007.
Ionel V., fratele fetelor, se lăsase păcălit de Constantin, care promisese să-i ajute să găsească locuri de muncă în Turcia, mai precis "la cules de fructe". Surorile şi-au plătit singure taxele pentru eliberarea paşapoartelor, iar părinţii şi-au dat acordul, prin înscris autentificat la notar (!) ca minora Rodica V. să se deplaseze în străinătate.
Astfel, în vara lui 2007, fraţii Ionel, Mariana şi Rodica V. au plecat în Turcia împreună cu inculpatul Nicu Constantin şi cu victima Mariana T. Pe drum, Mariana a fost bătută măr, însă fraţii n-au intervenit în niciun fel pentru ea. După două-trei zile, însă, traficantul şi-a dat arama pe faţă. Le-a urcat în autoturism pe cele trei brăilence şi le-a dus la un hotel, cazându-le într-un apartament cu trei camere. În fiecare cameră se afla câte un bărbat, iar "peştele" le-a spus fetelor să facă sex cu ei.
Când surorile au refuzat, indignate, Constantin le-a ameninţat că "le omoară şi le lasă în Turcia, iar pe fratele lor îl va vinde pentru organe". Astfel, surorile au cedat presiunilor exercitate de traficantul de carne vie, mai ales că văzuseră bătăile pe care le încasa zilnic Mariana T.

"Ana", salvatoarea sclavelor sexuale

Patru zile au practicat prostituţia surorile V. în Turcia. Constantin a încercat, atunci, să o vândă pe Mariana V. unei turcoaice, însă nu a reuşit. Dar salvarea a venit tocmai când nu se mai aştepta nimeni. Ionel a cunoscut o româncă, "Ana", care l-a însoţit la locuinţa traficantului şi i-a cerut acestuia să restituie paşapoartele membrilor familiei V. "ameninţându-l că îl va denunţa la poliţie pentru că le obligă pe fete să se prostitueze" .
Anchetatorii spun că, de frică, "peştele" le-a restituit paşapoartele, iar "Ana" le-a găzduit o vreme pe surori, până ce s-au întors în siguranţă acasă. Nici astăzi oamenii legii nu au reuşit să afle identitatea "Anei", salvatoarea surorilor Mariana şi Rodica V.
Fără a fi câtuşi de puţin impresionat, Nicu Constantin a continuat să racoleze fete şi să le trimită "la produs".
În septembrie 2009, l-a cunoscut pe Iulian B., căruia i-a promis să-l ajute să plece în Germania, "ca să muncească în construcţii". Întrucât Iulian îşi dorea să-şi ia cu el şi concubina, pe Georgiana Anişoara S., Nicu s-a oferit să-i găsească şi acesteia un "loc de muncă", afirmând, după obiceiul proxeneţilor, că "pentru femei se pot găsi mai uşor locuri de muncă" (!).
Creduli, Iulian şi Georgiana l-au însoţit pe traficantul brăilean în Germania, plătindu-şi cheltuielile ocazionate de deplasare, după ce acesta a asigurat-o pe femeie că o duce "la muncă cinstită". Cei trei erau însoţiţi de prima victimă, Mariana T., căreia inculpatul i-a interzis să stea de vorbă cu "musafirii", ca să nu se răzgândească.
Odată intraţi pe teritoriul german, Nicu Constantin a fost arestat şi încarcerat pentru o contravenţie comisă în străinătate, şi abia atunci au aflat concubinii, de la Mariana, scopul deplasării lor în Germania. Victima le-a spus celor doi că, de fapt, Nicu intenţiona să o determine pe Anişoara "să practice prostituţia în club", că acesta o bătea permanent şi că "nici nu îndrăznea să se uite la el când era nervos". Descurajaţi, Iulian B. şi Georgiana Anişoara S. au revenit în România cu sprijinul familiei, care le-a trimis bani de drum.
Pe 2 martie 2011, Floarea C. s-a adresat poliţiştilor Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Brăila, afirmând că fiica sa, Liliana, a plecat în Germania încă din anul 2010, de Sfântul Ilie, împreună cu Nicu Constantin (ca să muncească) şi că nu s-a mai întors acasă. Mai mult, femeia a mai spus că, timp de 6 luni, Liliana nu a mai contactat-o telefonic.
Pe 4 aprilie 2011, însă, tânăra şi-a sunat mama, spunându-i să-i trimită în Germania certificatul de naştere, că nu are niciun ban şi că "Nicu o dă la produs la unul şi la altul". Liliana a mai spus că proxenetul "o bate de-o omoară", îndemnându-şi, totodată, mama să anunţe poliţia. În aceste împrejurări, Floarea C. s-a dus din nou la poliţie, prezentându-le totodată, oamenilor legii adresa din Germania la care putea fi contactată Liliana.

Şi prostituată, şi soţie

Aşa stând lucrurile, autorităţile judiciare române le-au solicitat, în regim de urgenţă, omologilor din Germania - prin intermediul unei cereri de asistenţă judiciară internaţională - să stabilească situaţia presupusei victime şi să intervină în favoarea ei, dacă este cazul.
Liliana C. a fost identificată în localitatea Kiel, din Germania, însă din cercetări nu a rezultat că ar fi fost constrânsă să stea acolo (!). Nu mică le-a fost mirarea poliţiştilor când au aflat că tânăra i-a cerut certificatul de naştere mamei "pentru a înregistra în Germania naşterea gemenilor ei". Mai mult, la patru săptămâni de la naştere, Liliana C. s-a apucat din nou de prostituţie.
Cât despre Floarea C., aceasta nu i-a mai contactat pe poliţişti, iar când a fost reaudiată, pe 9 aprilie 2013, a declarat că fiica ei trăieşte în Germania cu Nicu Constantin, că acesta este soţul ei şi că au împreună doi copii. De altfel, din convorbirile telefonice interceptate de autorităţi rezultă că proxenetul a luat legătura cu Floarea C. de la care a aflat că la locuinţa sa s-au efectuat percheziţii, că este căutat de poliţie şi că este cercetat pentru trafic de persoane. În loc să-l sfătuiască să dea curs citaţiilor, bătrâna i-a spus traficantului să se ascundă ("Să nu te dai pă mâna lor, să te prindă!").
În primăvara acestui an, în baza mandatului de arestare emis de autorităţile române, temutul proxenet a fost adus în România, cu ajutorul Interpol, fiind arestat preventiv sub trei capete de acuzare.

 
Categorie articol: 

Comentarii