Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Schimbări în lanţ la CJ după plecarea lui Niţă şi Meiroşu în Parlament

• în locurile lăsate vacante au urcat următorii de pe lista cu care PSD s-a înscris la alegerile locale: Dumitru Văduva şi Daniela Bordea • după ce le-au fost validate mandatele, ieri, în cadrul şedinţei ordinare, noii consilieri au depus jurământul de credinţă • tot ca urmare a plecării Emiliei Meiroşu şi a lui Nicu Niţă în Camera Deputaţilor, au survenit şi alte modificări la CJ

 

Consiliul Judeţean Brăila şi-a reîntregit, ieri, rândurile, după plecarea în Camera Deputaţilor a PSD-iştilor Emilia Meiroşu şi Nicu Niţă. În şedinţa ordinară ce a avut loc, ieri, în sala CUP Dunărea, au fost validate mandatele următorilor doi de pe lista cu care social-democraţii s-au înscris la judeţ în cursa electorală din 5 iunie. Este vorba despre Daniela Bordea, în locul lui Niţă, şi Dumitru Văduva, pe fotoliul Emiliei Meiroşu.

Trebuie punctat însă că atât proiectele legate de constatarea încetării înainte de termen a mandatelor de consilieri judeţeni ale celor doi parlamentari, precum şi cele privind venirea noilor membri în CJ, au fost introduse suplimentar pe ordinea de zi, alături de alte proiecte, o parte dintre ele cauzate tot de plecarea în Parlament a lui Niţă şi Meiroşu. Mai exact, pentru a li se valida mandatele lui Bordea şi Văduva a fost nevoie de reîntregirea Comisiei de Validare a CJ, din care, până nu demult, făcea parte Emilia Meiroşu.

Astfel, ca înlocuitor a fost propus şi votat (prin vot secret) Viorel Mortu, iar ulterior, tot în cadrul şedinţei de ieri, PSD-istul a fost ales şi preşedinte al respectivei comisii. Pe lângă Mortu, din Comisia de Validare mai fac parte social-democrata Carmelia Bălănică (secretar), PMP-istul Ionel Adetu, liberalul Vasile Cortez şi George Turiac de la ALDE. Ca o paranteză, Viorel Mortu a fost ales membru în comisie cu 25 de voturi „pentru” şi 1 „împotrivă”. De asemenea, trebuie punctat că din cele 29 de buletine introduse în urnă, 3 au fost nule.

Revenind, după ce a analizat dosarele celor doi noi consilieri, şeful Comisiei de Validare, proaspăt reîntregită, a dat citire raportului în privinţa validării mandatelor acestora. Imediat după, a urmat depunerea jurământului de credinţă.

„Jur să respect Constituţia şi legile ţării şi să fac cu bună credinţă tot ceea ce stă în puterile şi priceperea mea pentru binele locuitorilor judeţului Brăila. Aşa să îmi ajute Dumnezeu!”, au jurat, pe rând, cu mâna pe Biblie atât Bordea, cât şi Văduva.

Trebuie subliniat că cei doi s-au aflat pe locurile 15, respectiv 16 pe lista cu care PSD a concurat pentru CJ Brăila la alegerile locale din 5 iunie.

Daniela Bordea este cunoscută în Brăila ca fostă şefă de cabinet a ex-deputatului Cristian Rizea. De asemenea, Dumitru Văduva s-a remarcat ca şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila, poziţie pe care a ocupat-o până la pensionarea sa, la începutul lui 2015.

„Felicit cei doi consilieri. Rugămintea mea către dumnealor este să se aplece la proiectele de hotărâri care au în vedere binele cetăţenilor judeţului Brăila. Exact cum am spus de fiecare dată. Felicitări şi spor la treabă!”, a declarat, la rândul său, Francisk Chiriac, preşedintele CJ Brăila, imediat după ce noii săi colegi şi-au depus jurământul şi au primit certificatele de consilieri.

 

Schimbări şi la ATOP Brăila, după plecarea lui Nicu Niţă

Tot în şedinţa ordinară de ieri, a fost stabilită şi componenţa Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Brăila, după plecarea fostului preşedinte, Nicu Niţă în Camera Deputaţilor. Astfel, PSD-iştii au propus-o ca membru în cadrul ATOP pe social-democrata Carmelia Bălănică. Aceasta a fost aleasă prin vot secret cu 20 de voturi „pentru” şi 4 „împotrivă”, cu precizarea că din 31 de voturi introduse în urnă, 7 au fost nule.

Şi la Comisia pentru activităţi ştiinţifice, învăţământ, cultură, culte, tineret şi activităţi sportive a CJ Brăila au fost câteva modificări, însă de această dată legate de venirea recentă a liberalului Alfredo Pascale. Interesant însă de amintit este că proiectul le-a fost supus spre aprobare consilierilor cu o eroare. Mai exact, din componenţa comisiei încă mai făcea parte şi Emilia Meiroşu, aspect care potrivit şefului CJ Brăila va fi corectat la următoarea şedinţă ordinară. Cu alte cuvinte, deocamdată, din Comisia pentru învăţământ a consiliului fac parte doar Viorel Mortu - preşedinte, alături de membrii: Viorel  Botea, Ionel Enuţă şi Alfredo Pascale.
Categorie articol: 

Comentarii