Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

S-a stabilit calendarul oficial al Titularizării

• în perioada 9-16 iulie au loc înscrierile la concurs, iar pe 29 iulie se va desfăşura proba scrisă

 

Examenul de titularizare se va organiza luna aceasta! Anunţul a fost făcut recent de ministerul Educaţiei, după ce concursul fusese suspendat pe perioada stării de alertă. Cum contextul s-a schimbat, iar preşedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 58/2020 privind luarea unor măsuri pentru buna funcţionare a sistemului de învăţământ, profesorii vor putea susţine examenul care le dă dreptul să se angajeze pe perioadă nedeterminată într-o şcoală. Pentru a se titulariza, deci pentru a ocupa un post pe o perioadă nedeterminată, candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte). Pentru a deveni suplinitor, deci pentru angajarea pe perioadă determinată, candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci).

Potrivit calendarului oficial, în perioada 9-16 iulie 2020, candidaţii la concursul naţional de ocupare a posturilor didactice/catedrelor din unităţile de învăţământ preuniversitar îşi vor depune dosarele de înscriere la inspectoratele şcolare (sau le pot transmite şi electronic).

Proba scrisă la Titularizare va avea loc în data de 29 iulie 2020, cu respectarea tuturor măsurilor igienico-sanitare în vigoare. Primele rezultate vor fi afişate pe 4 august. Contestaţiile vor fi depuse în perioada 4-5 august, iar în data de 11 august vor fi afişate rezultatele finale.

Anul trecut, promovabilitatea la Brăila, în rândul profesorilor brăileni, a fost sub media naţională. Concret, din cei 273 candidaţi care au susţinut proba, 124 au avut note peste 7, ceea ce înseamnă o rată de promovare de 45,42%. Un număr de 52 profesori (19,05%) au fost “corigenţi” la Titularizare pentru că nu au reuşit să obţină nici măcar nota 5. Promovabilitatea pe ţară a fost de 48,37%.
Categorie articol: 

Comentarii