Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Record de decese Covid-19 la Brăila

* 27 de oameni au murit în ultimele trei zile la Brăila, 30 noiembrie fiind ziua în care s-au întregistrat cele mai multe decese Covid-19: 16 * directorul medical al Spitalului Județean, dr. Dragoș Voicu, ne-a declarat că secția ATI Covid-19 este arhiplină, cum sunt și secțiile dedicate pacienților infectați cu noul coronavirus, iar personalul medical face față cu greu * în perioada 30 noiembrie-2 decembrie au fost confirmate, la Brăila, 180 de noi cazuri de infecții cu virusul SARS-CoV-2

 

Ultimele trei zile au adus un record de decese Covid-19 în Brăila. Vorbim de 27 de decese întregistrate pe 30 noiembrie, 1 și 2 decembrie, conform datelor transmise de autorități. În urma infecției cu virusul SARS-CoV-2 au murit 22 de pacienți brăileni, iar celalalte cinci decese s-au înregistrat în rândul unor pacienți  transferați la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Brăila din județele Constanța, București, Tulcea și Galați.

Luni, 30 noiembrie, în Brăila s-au înregistrat cele mai multe decese Covid-19 într-o singură zi, atunci când au murit 16 pacienți, 12 brăileni și patru pacienți proveniți din alte județe. Dr. Dragoș Voicu, director medical și purtător de cuvânt al Spitalului Județean, ne-a explicat că nu a fost un eveniment anume care să ducă la acest număr de decese, ci pur și simplu numărul celor infectați crește de la o zi la alta, iar boala este imprevizibilă. 

“Nu a fost un moment delicat. Momentele delicate sunt în fiecare zi. Așa a fost să se întâmple zilele acestea. Au murit și pacienții care se aflau în reanimare (n.r.- ATI Covid-19) și pacineți de pe Medicală Covid, acolo unde există surse de oxigen. Cei din Medicală erau și ei pe oxigen sau pe tratament intensiv. Locurile de la Reanimare sunt permanent ocupate și boala aceasta este atât de nenorocită încât ai impresia că merge spre bine, stai de vorbă cu pacientul, respiră bine, are saturație bună, este pe o singură sursă de oxigen și brusc starea lui se înrăutățește. Este nevoie de o a doua sursă de oxigen, uneori și de intubație. Cei mai mulți dintre pacienții care au murit erau cu comorbidități. O să mai fie zile cu multe decese, zile cu mai puține, zile cu niciunul. Cazuri și decese din cauza Covid-19 sunt tot timpul, din păcate”, ne-a declarat directorul medical al SJU Brăila.

Dr. Dragoș Voicu ne-a mai spus că situația este grea pentru personalul medical, iar deficitul de medici se resimte acum cel mai mult, când numărul de noi infectări crește de la o zi la alta.

“Nu știu dacă am ajuns încă în vârful pandemiei dar suntem sufocați. Noi avem probleme mari cu personalul. Nu atât cu asistentele, dar și acolo sunt probleme, cât cu medicii. Nu mai suntem suficienți ca să acoperim toate zonele. Vorbesc și de zona Covid și de cea non-Covid. Deși ar fi bine să avem mai multe ventilatoare, putem să avem echipamente, putem să punem 100 de ventilatoare și 100 de paturi în plus că nu sunt oameni suficienți. Nici spațiile nu sunt suficiente dar ne-am extins cum am putut. Oamenii sunt epuizați! Este foarte greu și deciziile se iau de la o zi la alta în funcție de posibilități”, ne-a mai declarat acesta.

Precizăm că ieri, 2 decembrie, s-au înregistrat opt noi decese, în toate cazurile fiind vorba de pacienți brăileni. Pe 1 decembrie au fost raportate trei decese, fiind vorba de doi pacienți din Brăila și unul din Constanța.

 

180 de noi infectări în ultimele trei zile

Acesta este bilanțul cazurilor noi de coronavirus pentru zilele de 30 noiembrie, 1 și 2 decembrie transmis de autorități. Pe 30 noiembrie au fost confirmate 64 de infectări, pe 1 decembrie alte 63 de infectări, iar ieri, 2 decembrie, încă 53 de infectări cu virusul SARS-CoV-2.

De la începutul pandemiei și până acum au fost confirmate la Brăila 5.802 cazuri, din care doar 1.105 sunt raporatate a fi vindecate. Numărul deceselor înregistrate la Brăila în aceste luni de pandemie a ajuns la 265. Datele arată că pe 2 decembrie se aflau în carantină la domiciliu 357 de persoane, iar alți 128 brăileni se aflau în izolare la domiciliu. În spital erau internați 255 pacienți Covid-19. Autoritățile mai transmit că ieri au fost prelevate 51 de teste. Mai trebuie spus că din totalul celor 5.802 persoane confirmate de la începutul pandemiei în Brăila, 196 sunt pacienți din alte județe.
Categorie articol: 

Comentarii