Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Punct şi de la capăt. Mihai Tudose din nou în PSD

• europarlamentarul brăilean Mihai Tudose a luat, ieri, decizia de a reveni în PSD • acesta a afirmat că a purtat discuţii atât la Centru cât şi cu membrii şi liderii social-democraţi de la nivel local înainte de a semna adeziunea • Tudose a anunţat că va sprijini candidatura lui Marian Dragomir la Primărie şi a lui Francisk Chiriac la preşedinţia CJ Brăila • şeful PSD Brăila, Ion Rotaru, susţine că nu crede că vor fi probleme la validarea adeziunii lui Tudose, dar recunoaşte că mai există “răni deschise” la nivelul unora dintre membri • consilierul judeţean PND Brăila, Cătălin Iordache, a atacat dur decizia lui Tudose de a reveni în PSD

 

Europarlamentarul Mihai Tudose a luat ieri decizia de a semna adeziune către Partidul Social Democrat. Asta după ce a fost convins de liderii de la Centru şi cei din teritoriu că PSD este pe cale să se schimbe şi că nu va mai ajunge aşa cum era în momentul în care el a decis să demisioneze.

Contactat de redactorii “Obiectiv - Vocea Brăilei”, Tudose a precizat că după ce a primit invitaţia de a reveni în PSD, a cântărit foarte mult decizia şi a purtat nenumărate discuţii, atât cu liderul social-democraţilor Marcel Ciolacu şi alţii din conducerea centrală, dar a vorbit şi cu membrii PSD Brăila şi cu cei aflaţi la cârma organizaţiei judeţene.

“Aşa cum am declarat în decembrie, a fost o perioadă în care am analizat invitaţia primită de la PSD, atât de la nivel central, cât şi a celor de la nivel local. Am avut discuţii şi o serie de întâlniri cu preşedintele Marcel Ciolacu, cât şi cu alţi colegi din conducerea centrală. M-au convins că PSD-ul este pe cale să se schimbe. Şi invitaţia a fost în acest sens. Fiindcă lucrurile care m-au determinat să plec în trecut, acum nu mai există. De asemenea, am vorbit şi cu cei de la Brăila. Atât cu preşedintele filialei, cât şi cu primarul Brăilei, cu preşedintele Consiliului Judeţean, cu alţi colegi din conducerea organizaţiei Brăila şi cu foarte mulţi membri. Ultima discuţie a fost cu domnul primar şi cu domnul preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila. Am vorbit despre ce înseamnă noul PSD la Brăila şi că este cazul să fim toţi uniţi în jurul proiectelor pentru brăileni”, a declarat Tudose.

Recomandarea care îi însoţeşte adeziunea este din partea primarului Brăilei, Marian Dragomir, iar Tudose a ţinut să puncteze că mai mulţi colegi şi prieteni s-au oferit să îl recomande, însă din păcate formularul nu permitea mai multe recomandări. Cu toate acestea, eurparlamentarul a declarat că recomandarea venită din partea lui Dragomir simbolizează ceva, un sprijin viitor reciproc.

“Este şi un semnal pentru ceea ce înseamnă implicarea mea în campanie alături de candidatul la Primărie Marian Dragomir şi candidatul la Consiliul Judeţean Iulian Chiriac Francisk. Acesta a fost un factor determinant”, a adăugat acesta.

Întrebat dacă are de gând să candideze pentru vreo funcţie în partid la Centru, Tudose a precizat că nu are nevoie de aşa ceva pentru a face un lucru bun. Acesta a adăugat foarte ferm că nu este interesat să aibă vreo funcţie în cadrul PSD Brăila, cu atât mai puţin cea de preşedinte al organizaţiei, subliniind că nu i se pare corect să conducă telefonic de la Bruxelles.

Potrivit lui Tudose, adeziunea sa urmează să fie dezbătută în cadrul organizaţiei judeţene a PSD Brăila.

 

Dragomir şi Chiriac, încântaţi de revenirea lui Tudose la PSD

 

Cel care a anunţat revenirea în PSD a lui Mihai Tudose a fost chiar primarul Marian Dragomir, prin intermediul unui mesaj pe Facebook, alături de adeziunea eurodeputatului, de unde reiese foarte clar că edilul-şef l-a recomandat.

“Mihai Tudose intră în echipă !!! Cel mai bun prim-ministru, brăileanul care a semnat şi demarat cel mai important proiect pentru sud-estul României - Podul peste Dunăre, revine în forţă la PSD. Cu prietenie şi respect, a fost rândul meu să semnez recomandarea lui pentru a reveni la PSD. Nu a fost uşor, dar la final a ales echipa de la Brăila. Oamenii fac diferenţa!! În martie 1999 am intrat în politică. Mihai Tudose era preşedintele Organizaţiei de tineret. Am crescut împreună, am evoluat diferit, dar de fiecare dată am susţinut Brăila. Am luptat cu adversari politici, ne-am asumat riscuri şi în ultima perioadă am luat atitudine împotriva celor care au încercat din interior sa pună interesul lor înaintea normalităţii. Acum vom lupta cu cei care încearcă azi să şteargă Brăila de pe harta investiţiilor. Împreună vom pune pe primul loc proiectele Brăilei şi modernizarea PSD. Mulţumesc Mihai!!!”, a declarat primarul.

La rândul său, preşedintele CJ Brăila Francisk Chiriac s-a arătat foarte încântat de revenirea lui Tudose în rândul social-democraţilor: “Uite că rugămintea mea din decembrie s-a îndeplinit. Mă bucur că Marian, colegul meu, i-a semnat adeziunea. Mihai Tudose este un plus pentru noi, ca echipă. Sperăm să fim în echipa câştigătoare”, a spus acesta.

 

Rotaru nu îşi face probleme că adeziunea lui Tudose nu va fi validată

 

Şi preşedintele PSD Brăila, senatorul Ion Rotaru a declarat că a purtat o serie de discuţii cu Tudose, dar şi cu colegii săi în cadrul Biroului Judeţean.  Acesta a subliniat că membrii biroului au decis să valideze toate cererile de adeziune venite către PSD. Rotaru nu a putut preciza când anume va fi validată adeziunea lui Tudose sau a deputatului Emilia Meiroşu, despre care ne-a informat că de asemenea se numără printre doritorii să revină în PSD, menţionând că vor exista viitoare întruniri ale organizaţiilor din zonele de domiciliu ale celor care au transmis adeziuni. Potrivit lui Rotaru vorbim despre mai bine de 100 de adeziuni.

“Eu cred că nu sunt probleme deosebite nicăieri. În ceea ce-l priveşte pe Mihai Tudose este bine primit. Nu sunt probleme din punctul ăsta de vedere. Probabil că vor fi nişte discuţii, vor fi nişte atitudini ale colegilor noştri. Eu nu pot să am aici un răspuns, care va fi poziţia unora sau altora, dar noi am luat o decizie la nivel de Birou Judeţean şi am deschis uşa larg tuturor celor care vor să vină către PSD. E o decizie pe care am luat-o la nivelul organizaţiei judeţene. Sigur că au fost poziţii pro şi contra. Sigur că sunt răni deschise care nu s-au vindecat încă. Trebuie să privim însă spre viitor şi să ne asumăm că avem nişte responsabilităţi şi că ideea pe care am exprimat-o iniţial, de a reuni cumva tot ceea ce înseamnă stânga, atât în plan local, cât şi în plan naţional ar trebui să funcţioneze”, a declarat Rotaru despre revenirea lui Tudose la PSD.

Cât despre declaraţia europarlamentarului privind sprijinirea candidaturilor lui Dragomir la Primărie şi a lui Chiriac la CJ Brăila, preşedintele PSD Brăila  a adăugat: “Candidaturile le-am discutat deocamdată doar la nivel informal. Nu sunt luate nişte decizii. Evident că pe aceste formule mergem! Mă bucur că achiesează la asta. Deci după ce luăm o decizie la nivelul forului statutar, sigur că vom anunţa şi toţi candidaţii, pentru că discutăm nu numai de preşedintele de consiliu şi primarul de Municipiu, ci şi de primarii din oraşe, primarii din toate localităţile din judeţ etc”.

 

Tudose, criticat pentru revenirea în PSD

 

Nu toată lumea a primit vestea revenirii lui Mihai Tudose în PSD Brăila cu prea mult entuziasm. Este cazul consilierului judeţean PND, Cătălin Iordache, care a criticat în termeni duri revenirea europarlamentarului în tabăra social-democraţilor, în special după ce a îndemnat la sprijinirea Guvernului PNL.

“Părerea mea este că revine la PSD ca să le garanteze sponsorilor săi că îşi vor lua bani din lucrările podului peste Dunăre. Mi se pare iarăşi de prost gust ca un om ca Mihai Tudose, care a pus cu mine un pariu referitor la alegerile locale, şi care se declara mort-copt PSD-ist, să ajungă la Pro România. După care, să voteze Guvernul Orban şi apoi să se ducă iar la PSD. Păi, eu nu înţeleg o chestie: dacă ai cerut celor pe care îi conduci sau pe care îi influenţezi să meargă să voteze guvernul PNL, de ce te duci la PSD, pe care tocmai l-ai dat jos?! (...) Adică e imposibil de înţeles, să ceri cuiva să voteze un Guvern împotriva PSD care este la guvernare şi după aceea să te duci la PSD, uitând că ai votat un Guvern PNL împotriva celui PSD. Ce eşti? O marionetă, o păpuşă, o tinichea de tablă în care suflă vântul?”, a declarat Iordache, indignat.

De altfel, consilierul judeţean a dorit să precizeze faptul că se aştepta ca propunerea de revenire a lui Tudose în PSD să fi venit de la preşedintele organizaţiei judeţene, Ion Rotaru, nu de la primarul Marian Dragomir.

“Adică mai aveau puţin şi îl propunea femeia de serviciu de la Primărie pe domnul Tudose, - că acolo toţi sunt de la PSD -, să se întoarcă în partid! Sunt convins că nu se bucură (n.r. - conducerea PSD). Mai ales că domnul Tudose l-a făcut şi pe domnul Rotaru comunist împuţit, l-a făcut şi pe domnul Simionescu comunist împuţit. S-a folosit de acel decalog al nu ştiu cui din PSD să spună - şi a spus pentru toată lumea, şi au dat toate ziarele -, că nu mai acceptă comunişti, dar acum... uite că îi acceptă”, a continuat Iordache atacul.

Acesta s-a arătat revoltat şi de faptul că Mihai Tudose a declarat că susţine candidatura lui Francisk Chiriac la preşedinţia CJ Brăila şi a comentat ironic faptul că eurodeputatul va lipi afişe pentru cei doi şi va avea luări de cuvânt în apărarea celor doi lideri ai administraţiei, deoarece este mult mai bun orator decât cei pe care îi susţine.

Iordache a pus şi revenirea deputatului Emilia Meiroşu în PSD Brăila tot pe seama lui Mihai Tudose.

“Sigur că da. Emilia Meiroşu a făcut întotdeauna ceea ce a zis Mihai Tudose. Şi cu siguranţă a revenit la PSD acum pentru că Mihai Tudose i-a promis un loc eligibil pe listă, care în acest moment este 1 sau 2. Că nu mai există locul 3 eligibil la PSD! Dar sunt curios cum vor reacţiona cei de la PSD, care au rămas în partid. Domnul deputat Nicu Niţă, de exemplu, domnul Mircea Florin. Şi alţii de la PSD care au muncit şi care se văd din nou în postura de a fi la mâna lui Mihai Tudose. Adică practic ceea ce a făcut Mihai Tudose la Pro România, nu a fost decât să dezlipească puţin eticheta de PSD-ist de pe unii oameni, dar pe care acum a lipit-o cu fierul roşu. Adică dacă până acum ea era doar simbolică, acum a devenit fizică, pentru că Mihai Tudose nu va accepta să mişte cineva în front acolo. Şi cu siguranţă va fi noul şef al PSD Brăila, spre disperarea publicului spectator, constând în cei doi bătrânei de la Muppets, domnul Simionescu şi domnul Rotaru”, a conchis Iordache.
Categorie articol: 

Comentarii