Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Prima conferinţă cu “PLUS” la Brăila

• Adrian Neagu, preşedintele organizaţiei judeţene a partidului lui Dacian Cioloş a susţinut, ieri, prima conferinţă de presă de la formarea filialei • alături de Marius Turcin, responsabilul de comunicare în cadrul filialei PLUS Brăila, Neagu a anunţat câteva dintre proiectele pe care le propune partidul în alianţă cu USR-iştii • PLUS Brăila va organiza astăzi, la ora 18:00, la Regal Ballroom o dezbatere publică cu  membrii şi simpatizanţii

 

Preşedintele organizaţiei judeţene PLUS Brăila Adrian Neagu a ieşit “la rampă” ieri, în cadrul primei conferinţe de presă de la organizarea filialei locale. Acesta a venit însoţit de Marius Turcin, responsabilul de comunicare în cadrul filialei judeţene, alături de care a prezentat pe scurt situaţia la zi a organizaţiei PLUS, proiectele propuse de Alianţa USR-PLUS, dar şi planurile pe plan local ale partidului lui Dacian Cioloş.

Potrivit lui Neagu, filiala judeţeană a PLUS Brăila s-a înfiinţat în urmă cu două luni, în urma alegerilor organizate în prezenţa coordonatorilor regionali. Potrivit acestuia, organizaţia are în prezent 600 membri şi susţinători, însă îşi doreşte să crească în viitorul apropiat, şi să se extindă mai mult şi la nivelul judeţului. În momentul de faţă PLUS Brăila are membri în 30 de localităţi din judeţ şi se bazează pe 38 de comunităţi locale, din care 24 în Municipiu şi 16 la nivelul judeţului. Neagu a subliniat că s-au constituit grupuri de lucru pe domenii de activitate, astfel încât să identifice problemele cetăţenilor şi să vină cu soluţii.

“În cadrul Alianţei, împreună cu USR Brăila la momentul actual suntem într-o campanie electorală pentru promovarea domnului Dan Barna la preşedinţia României împreună cu domnul Dacian Cioloş premier. (...) Atât Dan Barna cât şi Dacian Cioloş au stabilit nişte programe de reformă imediată, cu măsuri imediate. Ambele sunt aproape în acelaşi mod gândite. Atât programul «10 puncte» al lui Dan Barna, cât şi programul «Plus acum» ating aceleaşi probleme. Respectiv, reforma constituţională. Cel mai important pentru noi este să avem primari aleşi în două tururi de scrutin. Avem independenţa Justiţiei. Este normal să revenim la legile date în ultimul timp pe Justiţie. Transparenţă în cheltuirea banului public. Reforma administraţiei publice este foarte importantă. E păcat, avem IT-işti foarte buni şi digitalizarea ar trebui să pătrundă peste tot în administraţia publică. Finalizarea autostrăzilor este iar foarte importantă, pentru că ne-am săturat de câte accidente se întâmplă pe drumurile şi şoselele din România. Ne trebuie de asemenea spitale curate şi şcoli cât mai bune”, a declarat Neagu.

 

Politici pe plan local şi dezbateri publice

 

Reprezentanţii PLUS Brăila au anunţat că vor organiza o serie de dezbateri publice pe diferite teme. Prima a fost programată în seara aceasta, la ora 18:00, la Regal Ballroom (fostul club Progresul). Potrivit acestora, la întâlniri vor participa membri, simpatizanţi dar şi specialişti din diverse domenii precum agricultură, sănătate, educaţie etc. Cu ocazia conferinţei de presă liderii PLUS Brăila au vorbit şi despre pregătirile pentru alegerile locale din 2020, precizând că au înfiinţat deja “Şcoala PLUS” unde viitorii candidaţi vor avea ocazia să fie instruiţi în privinţa modului în care funcţionează administraţia publică locală. Aceştia au mai punctat că propunerile PLUS pentru viitoarele candidaturi vor participa în prealabil şi la şedinţele de CLM şi CJ Brăila pentru a-şi face temele. Candidaţii ar trebui totuşi să fie decişi în cadrul Alianţei USR-PLUS, au mai subliniat cei de la PLUS.

În ceea ce priveşte măsurile pe plan local, potrivit lui Turcin, PLUS Brăila propune o modernizare sau modificare a administraţiei publice locale, o regândire a atribuţiilor şefilor de instituţii, modificări ale fişelor de post, reducerea posturilor de conducere şi introducerea digitalizării. De asemenea, aceştia au vorbit despre necesitatea comasării Unităţilor Administrativ Teritoriale într-un amplu proces de reorganizare administrativă.

Precizăm că tot acum, Adrian Neagu a avut ocazia să îşi facă o scurtă prezentare. Liderul PLUS Brăila are 55 ani, de profesie inginer - tehnologia construcţiei de maşini. A lucrat la ARO Câmpulung-Muscel, iar mai târziu 25 de ani a fost angajat în cadrul Ministerului de Interne, în domeniul combaterea criminalităţii economico-financiare în Bucureşti. După pensionare acesta a revenit la Brăila, iar în prezent se ocupă de organizaţia PLUS. Neagu a punctat că a decis să intre în politică după ceea ce s-a întâmplat cu Legile Justiţiei, perioadă în care a participat la proteste.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii