Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Premierul Ludovic Orban a anunţat la Brăila stabilirea câştigătorului licitaţiei pentru Drumul Expres Brăila-Galaţi

• prim-ministrul Ludovic Orban s-a aflat, ieri, în vizită la Brăila, unde a mers pe şantierul podului suspendat peste Dunăre, dar şi la cel al Bazinului Olimpic • acesta s-a afişat alături de candidaţii PNL la Consiliul Judeţean şi la Primăria Municipiului Brăila, Cătălin Boboc, respectiv Lucian Căprariu • cu această ocazie, Orban a anunţat că s-a stabilit câştigătorul licitaţiei pentru realizarea Drumului Expres Brăila-Galaţi şi că se preconizează semnarea contractului cu compania Spedition UMB

 

Prim-ministrul României, Ludovic Orban, a venit, ieri, în vizită la Brăila pentru a vizita şantierul podului suspendat peste Dunăre, dar şi pe cel de la Bazinul Olimpic. Orban s-a arătat mulţumit de ritmul lucrărilor de la pod, a stat de vorbă cu reprezentanţii constructorului, iar în privinţa bazinului a precizat că Guvernul va asigura finanţarea, cu adăugirea că speră că firma care realizează lucrarea să se ţină de cuvânt şi să termine cât mai curând. Acesta s-a afişat alături de Cătălin Boboc (candidatul PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean Brăila) şi de Lucian Căprariu (candidatul Brăila Nouă, susţinut de liberali la Primăria Municipiului Brăila), alături de care urma să participe la câteva întâlniri de partid în judeţ.

Premierul a profitat de moment pentru a anunţa că s-a încheiat procedura privind licitaţia pentru realizarea Dumului Expres Brăila-Galaţi. Orban a precizat că este vorba despre Compania Spedition UMB, firma cu care s-a semnat deja şi contractul pentru realizarea Centurii Galaţiului.

“Odată cu semnarea contractului, aşteptăm cele 10 zile - termenul de depunere a contestaţiilor. Nădăjduim că nu vor fi depuse contestaţii, pentru că selecţia este foarte clară. Repet. Cea mai bună ofertă tehnică şi cel mai bun preţ. Am respectat întru-totul legea. După expirarea termenului se va semna contractul şi va începe proiectarea care durează 12 luni. Execuţia este prevăzută să dureze 24 de luni. Sunt convins, cunoscând constructorul că şi faza de proiectare va dura mai puţin şi faza de execuţie efectivă va dura mai puţin. Drumul Expres Brăila Galaţi este parte dintr-un ansamblu de drumuri expres care au ca obiectiv asigurarea conectivităţii arealului metropolitan Brăila-Galaţi”, a declarat Ludovic Orban la Brăila.

Acesta a ţinut să puncteze că urmează să fie construite şi Drumurile Expres Brăila-Tulcea, Drumul Brăila - Focşani dar şi Brăila - Buzău, explicând că toate acestea fac parte dintr-o strategie amplă care va lega România de Coridoarele 4 şi 9 PAN Europene.

“Sunt investiţii extrem de importante cu valoare totală care depăşeşte suma de 2 miliarde de euro”, a mai precizat premierul.

Orban a mai vorbit şi despre necesitatea realizării lucrărilor de asigurare a navigabilităţii Dunării. De asemenea, şi-a manifestat susţinerea faţă de cei doi candidaţi ai PNL la conducerea adminsitraţiei publice locale din Brăila.
Categorie articol: 

Comentarii