Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Planurile Deliei Râşnoveanu pentru Spitalul Judeţean

• noul manager interimar al SJU Brăila ne-a spus că vrea să continue proiectele începute în timpul mandatului lui Iugulescu, iar printre obiectivele sale principale se numără îmbunătăţirea relaţiei spital-pacient şi a condiţiilor de cazare • întrebată cu cine va face echipă la conducerea unităţii spitaliceşti, Râşnoveanu a spus că are în vedere nume noi, dar nu exclude nici pe cei din “vechea gardă” • la Spitalul de Psihiatrie, pe postul de director medical rămas liber, interimatul va fi asigurat de dr. Irina Toma

 

Luni, pe 15 mai, noul manager al Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Brăila, dr. Delia Râşnoveanu, şi-a luat în primire mandatul de interimar în urma numirii făcute de Consiliul Judeţean. Într-un interviu acordat reporterilor “Obiectiv - Vocea Brăilei”, noul manager ne-a împărtăşit câteva detalii legate de lucrurile pe care vrea să le facă la Judeţean, urmând ca pe măsură ce se pune la curent cu toate aspectele legate de activitatea spitalului să ne spună, punctual, care sunt proiectele sale.

Pentru început, Râşnoveanu a recunoscut că despărţirea de colegii de la Psihiatrie, unde a ocupat funcţia de director medical timp de trei ani, a fost una emoţionantă. “Despărţirea a fost foarte emoţionantă pentru că trei ani am lucrat împreună. Foarte frumos am colaborat, am reuşit să îi cunosc pe toţi, spitalul nu e atât de mare ca şi Judeţeanul dar colectivul este extraordinar. Dar aici practic m-am întors la locul de muncă, am fost foarte bine primită şi colegii s-a bucurat că m-am întors”, ne-a spus dr. Delia Râşnoveanu.

Noul manager interimar a afirmat că vrea să continuie proiectele începute în mandatul lui Iugulescu, iar printre obiectivele sale principale se numără îmbunătăţirea relaţiei spital-pacient şi a condiţiilor de cazare. “Vreau să continui ce s-a început. Vreau să mai schimb câte ceva, să aduc spitalul mai aproape de pacient. Merg pe ideea centrării activităţii pe satisfacţia pacientului, pe siguranţa lui. Asta am învăţat să fac la cursul de acreditor pentru evaluare pe care l-am urmat. Aşadar, în primul rând pacientul e centrul atenţiei şi toată lumea trebuie să înţeleagă că este nevoie de colaborare ca să meargă treaba bine. Comunicarea este cheia, comunicarea între personal, între personal-pacient şi pacient-personal. Îmi doresc să îmbunătăţesc condiţiile de cazare, de hrană, adică tot ce înseamnă condiţii hoteliere în spital, în măsura în care se poate. De asemenea, vreau să încerc să schimb un pic în structură, să dau altă faţă, în sensul că să vedem unde sunt problemele, ce putem să schimbăm, dacă putem să schimbăm în bine, şi cum putem să îi adunăm pe toţi ca să putem să vorbim aceeaşi limbă. Şi asta sper să rezolv aici, cu ajutorul tuturor, cu personalul medical şi nemedical, să încercăm să facem ceva mai bine decât până acum”, ne-a declarat managerul SJU Brăila.

Delia Râşnoveanu a absolvit Facultatea de Medicină din Cluj. A urmat apoi două specializări: epidemiologie şi boli infecţioase, activând ca medic primar în ambele specialităţi. Şi-a luat doctoratul în medicină din 2001, cu tema HIV/SIDA.

A urmat un masterat în managementul sistemelor de sănătate. De câţiva ani este şef de lucrări, lector la Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi.

În ceea ce priveşte experienţa profesională, Râşnoveanu a ocupat funcţia de medic epidemiolog la DSP Brăila, ocupând apoi, timp de 10 ani, funcţia de director adjunct şi apoi director plin al instituţiei. În 2011 s-a angajat ca medic epidemiolog la Spitalul Judeţean, unde a activat până în 2014, atunci când a devenit director medical la Spitalul de Psihiatrie, funcţie pe care a ocupat-o până acum câteva zile când a fost numit manager interimar la SJU Brăila.

 

Săptămâna viitoare se va stabili noua echipă de la Judeţean

După ce mandatul directorului de îngrijiri, Olguţei Crivăţ, a expirat pe 16 mai, iar cel al directorul medical, dr. Alina Neacşu, expiră pe 19 mai, Râşnoveanu va trebuie să-şi formeze o nouă echipă de conducere la Judeţean. Managerul SJU Brăila a spus că are în vedere nume noi, dar nu-i exclude nici pe cei din “vechea gardă”.

“Încă nu ştiu cu cine voi forma echipa. Trebuie să mă lămuresc şi eu, să văd exact persoanele, să văd exact termenele că nu le ştiu pe toate. Urmează să mă hotărăsc. Am şi eu nişte nume în cap dar trebuie să văd şi activitate şi nişte CV-uri, să văd cu ce rămân din fosta echipă, cu cine merg mai departe. Nu exclud să rămână oameni din vechea conducere dar trebuie să văd întâi la fiecare că abia am venit şi e mai greu să cuantific toate lucrurile”, a precizat noul manager interimar. 

Olguţa Crivăţ a deţinut funcţia de director de îngrijiri timp de 7 ani, în timp ce dr. 

Alina Neacşu ocupă fucţia de director medical din mai 2015.

 

S-a stabilit noul director medical de la Psihiatrie

Postul de director medical al Spitalului de Psihiatrie “Sf. Pantelimon” a rămas liber după ce Delia Râşnoveanu a fost numită în funcţia de manager la Spitalul Judeţean. Prin urmare, conducerea de la Psihiatrie a decis ca interimatul să fie asigurat, până la organizarea unui concurs, de dr. Irina Toma.

“Începând cu data de 15 mai 2017, Irina Toma, medic primar, a fost numită director medical interimar al Spitalului de Psihiatrie Sf. Pantelimon Brăila. În perioada următoare urmează să se demareze procedurile de organizare a concursului pentru ocuparea funcţiei de director medical”, ne-a precizat Bogdan Criţă, managerul Spitalului de Psihiatrie.

Dr. Irina Toma activează ca medic în cadrul Spitalului “Sf. Pantelimon” din anul 2002 şi a ocupat funcţia de medic-şef al Laboratorului de analize medicale. De asemenea, aceasta a coordonat Compartimentul de Prevenire a Infecţiilor Asociate Asistenţei Medicale.
Categorie articol: 

Comentarii