Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Peste 2.400 de tablete vor ajunge la elevii brăileni

• Inspectorului Şcolar Judeţean Brăila i s-au alocat credite în sumă totală de 2.500.000 lei de la Ministerul Educaţiei, iar 2.340.000 lei vor fi folosiţi pentru ahiziţionare dispozitivelor electronice cu conexiune la internet • restul banilor sunt destinaţi achiziţiei de dezinfectanţi pentru şcoli

 

Chiar dacă şcoala a început fără tablete pentru elevii proveniţi din familii defavorizate, copiii din Brăila vor primi totuşi aceste dispozitive electronice. Pentru început, este vorba despre peste 2.400 de tablete cu conexiune la internet, număr ce acoperă mai bine de jumătate din dispozitivele necesare elevilor din judeţul nostru, după cum ne-a declarat prof. Viorel Botea, inspectorul şcolar general.

“În condiţiile de prevenţie a activităţilor didactice aferente anului şcolar 2020-2021, în contextul riscului de infecţie cu coronavirus SARS-CoV-2, anul şcolar 2020-2021 a debutat prin adoptarea de către Guvern a mai multor facilităţi în vederea dotării elevilor cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informaţiei de tipul tabletelor şcolare, precum şi a cadrelor didactice cu echipamente/dispozitive electronice, astfel încât orele de pregătire din timpul activităţilor didactice să se poată desfăşura on-line, pentru a evita contactul direct al elevilor cu profesorii şi cu ceilalţi elevi, precum şi pentru a preveni riscul de infectare cu virusul SARS-CoV-2”, transmite Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila printr-un comunicat de presă.

Astfel, prin Hotărârea de Guvern nr. 756/10.09.2020 privind aprobarea Programului naţional “Educaţia în siguranţă”, Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila i s-au alocat credite în sumă de 2.500.000 lei. Viorel Botea ne-a declarat că 2.340.000 lei vor fi folosiţi în vederea achiziţionării unui număr de 2.420 dispozitive electronice de tip tabletă cu conexiune la internet, iar 160.000 lei pentru cumpărarea de materiale sanitare de tipul dezinfectanţilor. Inspectorul şcolar general ne-a precizat şi că îşi doreşte ca elevii să beneficieze de tablete bune, iar preţul pentru achiziţionarea unei astfel de dispozitiv va fi în jur de 200 euro. Acesta ne-a mai spus că nu poate oferi o dată exactă la care echipamentele IT vor ajunge la copii, însă acest obiectiv reprezintă o prioritate pentru Inspectorat. 

Pe lângă banii de la Guvern, ISJ Brăila are în plan să atragă şi fonduri externe nerambursabile, tot pentru a venit în sprijinul elevilor şi profesorilor care nu pot participa la lecţiile online.

“Ca urmare a apariţiei O.U.G. nr. 144 din 24 august 2020, Inspectoratul Şcolar şi-a propus încheierea de parteneriate cu unităţile de învăţământ în vederea obţinerii unei finanţări nerambursabile în cadrul Axei Prioritare 2 «Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă», Obiectivului Specific 2.4 - Creşterea gradului de utilizare a Internetului, acţiunea 2.3.3 – Îmbunătăţirea conţinutului digital şi a infrastructurii TIC sistemice în domeniul e-educaţie, e-incluziune, e-sănătate şi e-cultură – secţiunea e-educaţie, în sumă de 10.537.770 lei, în vederea achiziţionării unui număr de 9.263 dispozitive electronice de tip tabletă cu conexiune la internet pentru elevii din învăţământul preuniversitar, respectiv a unui număr de 912 dispozitive electronice de tip laptop pentru cadrele didactice din învăţământul preuniversitar, conform prevederilor din Ghidul specific”, mai transmite ISJ Brăila.
Categorie articol: 

Comentarii