Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Performanța se răsplătește! Premii în bani pentru campionii brăileni ai examenelor naționale

* elevii și profesorii care au obținut media 10 la examenul de Evaluare Națională și Bacalaureat vor fi premiați de către Primărie și Consiliul Județean * fiecare elev va primi 3.000 lei, iar profesorii coordonatori câte 1.000 lei * 11 elevi brăileni au promovat examenele cu media perfectă

 

Campionii examenelor naționale vor fi premiați de Primăria Brăila și CJ Brăila. În cele mai recente ședințe ordinare de Consiliu Local Municipal și Consiliu Judeţean, aleșii locali au aprobat proiecte de hotărâri privind acordarea de granturi unităților de învățământ pentru premierea elevilor și cadrelor didactice cu rezultate deosebite în domeniul performanțelor școlare (media 10 la examenele naționale), în anul școlar 2019-2020. Cum valoarea premiilor va fi suportată 50% din bugetul CLM și 50% din bugetul CJ, fiecare instituție a aprobat, în cele mai recente ședințe, acodarea sumei de 28.500 lei pentru premierea elevilor și dascălilor care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și Bacalaureat. Adunând sumele aprobate în CLM și CJ, anul acesta, valoarea premiilor acordate de autoritățile brăilene se ridică la 57.000 lei. Elevii care au avut media 10 la examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat vor fi premiați cu 3.000 lei, iar profesorii cu 1.000 lei. Precizăm că în anul școlar precedent s-au obținut nouă medii de 10 la Evaluarea Națională și două medii de 10 la Bacalaureat.

Iată și cine sunt elevii care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și profesorii care i-au coordonat:

Școala Gimnazială „Fănuș Neagu” - Cosmin Andrei Damian, Cristian Marius Done, Eduard Iulian Ivan, Teodora Sara Stoienescu. Alături de aceștia vor fi premiați profesorii Dorina Tarachiu, Marius Damian și Daniela Tilincă.

Școala Gimnazială „Ion Luca Caragiale” - Andreea Alexia Harbuz; prof. Mihaela Budur și prof. Aurora-Lăcrămioara Valea.

Școala Gimnazială „Mihu Dragomir” - Daria Ioana Gheorghiu; prof. Valentina Durbacă, prof. Octavia Popa.

Școala Gimnazială „Ion Băncilă” - Andra Maria Munteanu; prof. Mărioara Popa și prof. Neluța Chirica.

Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” - Vlad Mihai Nazîru; prof. Vica-Rodica Neatu și prof. Daniela Petrea.

Școala Gimnazială „Ion Creangă” - Lidia Panait; prof. Cătălina Cuzmin, prof. Rodica Paraschiv.

La Bacalaureat, media 10 a fost obținută de Marina Zafiu și Radu Tîrhoacă, ambii absolvenți ai Colegiului Național ”Gh. M. Murgoci”. Profesori coordonatori ai celor doi sunt: Daniel Kițu, Ștefan Aftodor, Rodica Popa, respectiv Tatiana Bercariu, Daniela Covaci și Manuela Gheorghiu.

Trebuie precizat că anul acesta, ca urmare a restricțiilor impuse de pandemie, nu se va mai organiza tradiționala ”Gală a excelenței în educație”. Aceasta avea loc în fiecare an pe 6 decembrie, la Teatrul ”Maria Filloti”, și erau premiații olimpicii și elevii cu media 10 la examenele naționale din Brăila. Cum anul școlar precedent olimpiadele au fost anulate, Primăria și Consiliul Județean vor premia doar campionii examenelor naționale. Cele două instituții se gândesc la o variantă în care să poată organiza un mic eveniment pentru premierea elevilor, respectând regulile privind adunările și distanțarea socială. Primarul Marian Dragomir ne-a spus că urmează să se ia o decizie referitoare la data când ar putea fi programată o astfel de festivitate de premiere adaptată situației actuale. 
Categorie articol: 

Comentarii