Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Oameni buni pentru Brăila

• iniţiativele, asociaţiile şi oamenii care au făcut diferenţa în comunitate au fost premiaţi, vineri seara, în cadrul primei ediţii a Galei de Excelenţă a Comunităţii Brăilene, organizată de Forumul Tinerilor din România - Brăila • desfăşurat la Regal Ballroom Events, evenimentul a reuşit să îi adune în acelaşi loc pe cei care au arătat că în Brăila se întâmplă lucruri frumoase • vorbim despre proiecte din 13 domenii, de la educaţie şi cultură la turism şi promovarea comunităţii • Gala a avut şi o categorie numită “Premiul de popularitate”, câştigat de Liceul Economic “Ion Ghica” pentru proiectul “Extemporal şi la dirigenţie” •

 

Oamenii care fac din Brăila un oraş mai frumos s-au întâlnit, vineri seara, la Regal Ballroom Events, la prima ediţie a Galei de Excelenţă a Comunităţii Brăilene, un eveniment de recunoaştere a iniţiativelor care au adus o schimbare în bine în comunitate. Organizată de Forumul Tinerilor din România - Brăila, în cele câteva ore ale galei participanţii au avut ocazia să se cunoască între ei, să se felicite şi să îşi mulţumească pentru proiectele care arată “faţa frumoasă” a Brăilei. Iar cum cei de la Forumul Tinerilor cred că schimbarea începe cu exemplul personal, voluntarii au strâns donaţii pe care le vor dărui unei cauze umanitare.

 

Iar câştigătorii sunt...

 

Gala a fost împărţită în 13 categorii, iar în urma nominalizărilor făcute juriul a acordat premiile I, II şi III pentru fiecare în parte. A existat şi un “Premiu de Popularitate”, stabilit exclusiv prin votul publicului.

Astfel, la categoria “Agricultură”, premiul I a fost adjudecat de Lavandă Bio Brăila, premiul II de Agrozen Plus, iar premiul III de Ionuţ Mazâlu. La categoria “Artă şi cultură” juriul a acordat premiul I proiectului CineFeel Brăila, premiul II pentru Poveştile IEI şi premiul III Grupului de Iniţiativă Viziru. Continuăm cu “Antreprenoriat şi sustenabilitate” unde au fost premiaţi Bella Italia (premiuI I), WorkBar 410 (premiul II) şi Galaţi-Brăila Business Club (premiul III).

La categoria “Educaţie” podiumul a arătat astfel: Brăila Science Festival - premiul I, “Extemporal şi la dirigenţie”/Colegiul Economic “Ion Ghica” - premiul II şi “Obiceiurile pământului străbun”/Liceul Teoretic “Panait Cerna” - premiul III. La “IT şi Robotică” au concurat cele trei echipe brăilene de robotică, primul loc fiind ocupat de “Helix”, echipa Bibliotecii Judeţene “Panait Istrati”, locul doi de către “Velocity”, echipa Colegiului Naţional “Gh. Munteanu Murgoci”, iar locul trei de către nou-înfiinţata echipă “Rodac” a Liceului Teoretic “Panait Cerna”. Urmează categoria “Justiţie şi Protecţie Socială” unde câştigătoare au fost desemnate proiectele derulate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila (premiile I şi III) şi Centru de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog Brăila (premiul II). O altă categorie premiată a fost “Mediu”, podiumul arătând astfel: Parcul Natural Balta Mică a Brăilei (premiul I), Masa Critică Brăila (premiul II) şi Societatea Ornitologică Română (premiul III). La categoria “Educaţie Nonformală” au fost premiate proiectele “Dăruim comori” - locul I, Stupina Honey Loriana - locul II şi The John Maxwell Team - locul III. La “Sănătate şi stil de viaţă sănătos” premiile au fost acordate pentru Asociaţia “Pentru Adevăr” (premiul I), Asociaţia “Magia Binelui” (premiul II) şi Rotary Club (premiul III). La “Incluziune socială” juriul a acordat premiul I Asociaţiei “Art Terapie Ces Au”, premiul II a mers către DANROM Brăila şi premiul III către Interact Brăila. La categoria “Sport” câştigători au fost desemnaţi Laurenţiu Cobzaru şi Costel Mazâlu, cei doi militari care organizează periodic crosuri în Parcul Monument, locul II a fost câştigat de Lil Motion Dance School, iar locul III de către Cuza Sport Brăila. Urmează “Turism şi promovarea comunităţii” unde primul loc a fost câştigat de Gabriel Lâlă pentru proiectul “Brăila City Tour”, premiul II de Costel Pătrăşcan şi premiul III de către Mădălina Roşu şi al ei proiect “Walk this way”. În final, la categoria “Voluntariat şi implicare civică” premiul I l-a obţinut Asociaţia Brăileană pentru Educaţie Civică (ABEC), premiu II a fost acordat proiectului “Împreună dăruim zâmbete”, iar premiul III pentru “Licurici veseli//Babuwearing Brăila”.

Cel mai aşteptat premiu al serii a fost cu siguranţă cel de popularitate, fiecare nominalizat încercând în zilele dinaintea Galei să îşi convingă susţinătorii să îl voteze. Cele mai multe voturi le-a avut Colegiul Economic “Ion Ghica” pentru proiectul “Extemporal şi la dirigenţie”, cu peste 2.000 voturi. 

Nu doar inţiativele care au adus o schimbare în Brăila au fost premiate, ci şi membrii Forumului Tinerilor Brăila, 200 de liceeni care în ultimii doi ani s-au implicat activ în comunitate.

 

O gală a faptelor bune

 

Gabriel Florinel Ion, preşedintele Forumului Tinerilor - Brăila şi cel care s-a încăpăţânat să facă un astfel de eveniment posibil într-un timp foarte scurt ne-a declarat că prima ediţie a Galei de Excelenţă a Comunităţii Brăilene a fost o încununare a tuturor oamenilor care au adus un impact pozitiv în judeţul nostru, oameni care prin simpla lor prezenţă sau prin programele pe care le-au derulat au creat o comunitate mai frumoasă.

“Recunosc că am început încrezători, iar pe parcurs am întâmpinat multe probleme şi piedici, şi după prima săptămână ni s-a spus să nu mai facem evenimentul, dar nu am renunţat niciodată, iar numai în 4 săptămâni am creat acest eveniment alături de cei mai frumoşi şi implicaţi tineri din Brăila. Mulţumim enorm de mult tuturor sponsorilor şi partenerilor care ne-au fost alături şi au crezut în noi, tinerii, că vom crea ceva uluitor! Pentru noi este un proiect de suflet şi îl vom creşte în fiecare an, iar oamenii ce s-au alăturat, atât participanţii, sponsorii, partenerii, voluntarii şi tot judeţul au format timp de câteva ore o mică familie, unde ne-am mulţumit fiecare pentru lucrurile frumoase pe care le facem în sectorul nostru de activitate. Iubesc Brăila, iubesc tinerii din comunitatea noastră, şi chiar dacă pot să plec oriunde în ţară sau în străinătate să mă dezvolt am ales să stau alături de echipa de tineri de la Brăila fiindcă am descoperit în ei mici eroi ce îşi doresc să facă din Brăila, un oraş şi judeţ care să aibă ce oferi tinerilor! Personal mulţumesc tuturor din suflet pentru tot sprijinul şi ajutorul fără de care nu aş fi putut să realizez acest eveniment, dar cele mai călduroase mulţumiri le adresez şi voluntarilor care m-au suportat şi m-au susţinut până în ultimul moment! Şi desigur, nu în ultimul rând, lui Vlad Alexandru Istrate, care a dovedit că doar împreună putem schimba totul în bine!”, ne-a declarat Gabriel Ion, preşedintele Forumului Tinerilor din România - Brăila.

La rândul său, Vlad Istrate, coordonatorul organizaţiei brăilene, se declară şi el bucuros că a putut împreună cu tinerii brăileni să aducă mulţumire tuturor proiectelor, care , aşa cum spunea unul dintre câştigătorii galei, arată că Brăila este “o comunitate sănătoasă”.

“Întotdeauna mi-am dorit să schimb şi să contribui la dezvoltarea oraşului în care trăiesc. Alături de Gabi, care este ca un frate pentru mine, şi alături de toţi voluntarii am găsit oportunitatea de a organiza un eveniment judeţean pentru a-i recunoaşte  pe cei care au adus un impact în comunitate. Am fost plăcut surprins când am văzut numărul de persoane/proiecte care au contribuit la progresul comunităţii brăilene şi mi-am dat seama că trebuie să continuăm şi încă suntem pe drumul cel bun, şi că putem face mult mai mult dacă ne implicăm suficient!”, ne-a spus Vlad Alexandru Istrate, coordonator al Forumului Tinerilor din România - Brăila.

 

Mulţumiri sponsorilor

 

Prima ediţie a Galei de Excelenţă a Comunităţii Brăilene nu ar fi fost posibilă fără sprijinul a aproape 30 de parteneri şi sponsori, cărora organizatorii evenimentului au ţinut să le mulţumească: Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură - partener principal, Consiliul Judeţean Brăila, Primăria Municipiului Brăila, Inspectoratul Şcolar Judeţan Brăila, Casa de Cultură Brăila, Original Serv, Romnav Brăila, Publicitate Brăila, Obiectiv Vocea-Brăilei, Radio România Actualităţi, Ralea Notariat, Bella Italia, ADM Club, Carrefour Brăila Mall, Cofetăria Cool Chocolate, Verum Natural, Restaurant Amanos, Sushi Master, Katana Sushi, 5toGo, Musetti2to, Casa Schimb Valutar Liberty, Poem Caffe, RaAy Club, Beauty Center, Estetica şi Nomasvello.

Gala nu putea fi una completă fără momentele artistice susţinute de Lil Motion Dance School, Ansamblul Pandora, Corul Nectar Viziru, Raluca Tănase, Andrada Robea şi Evelina Grama. Evenimentul a fost prezentat de Alexandru Chivu şi Ştefania Orzaru.

 

#coloramimpreuna - Dăm viaţă secţiei de Pediatrie, câştigătoarea categoriei “Sănătate”

 

Campania iniţiată şi derulată de Asociaţia “Pentru Adevăr” şi cotidianul “Obiectiv - Vocea Brăilei”, prin care am încercat să “colorăm” Secţia de Pediatrie, a câştigat premiul I la categoria “Sănătate şi stil de viaţă sănătos”.

Mulţumim sutelor de oameni care au "colorat" împreună cu noi astfel încât copiii din Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila să treacă mai uşor peste zilele în care boala îi ţine departe de casă. De la mămici şi pitici, elevi şi profesori, antreprenori şi autorităţi, mulţumim pentru miile de donaţii, de la cărţi de colorat şi jucării, la frigidere şi dulapuri! Şi vă mulţumim pentru implicarea pe care o arătaţi în fiecare campanie organizată de cotidianul nostru.

Ne înclinăm în faţa voastră!

Totodată, felicităm Forumul Tinerilor Brăila pentru frumoasa iniţiativă şi pentru impecabila organizare a evenimentului!

 

 
Categorie articol: 

Comentarii