Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nebuloasă totală privind cererea de finanţare a Podului peste Dunăre

• preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, susţine că nu ştie dacă s-a semnat contractul pentru finanţarea din fonduri structurale a podului peste Dunăre • mai mult, acesta ridică din umeri şi în privinţa întârzierilor la plata exproprierilor din zonă • Chiriac susţine că probabil există o problemă la nivel ministerial şi că se va interesa despre asta

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Francisk Chiriac, s-a arătat destul de dezamăgit în privinţa situaţiei legate de finanţarea mega-proiectului investiţional “Pod suspendat peste Dunăre”. Acesta a afirmat că nu ştie sigur dacă până la acest moment s-a semnat contractul de finanţare sau nu de către Comisie, însă este de părere că situaţia ar trebui lămurită pentru a linişti constructorul.

“Una e trimisul, alta e primitul. Este rău. Nu am multe informaţii. Dar vreau să spun că este păcat. Suntem deja în luna august şi ar fi trebuit ca acest contract să fie semnat între Comisia Europeană şi România, să se liniştească un pic constructorii, să poată să demareze în continuare lucrările”, a declarat Chiriac.

De altfel, şeful CJ Brăila a comentat destul de critic şi faptul că nici până la acest moment proprietarii din zona podului, unde s-au făcut exproprieri, nu şi-au primit banii. Potrivit lui Chiriac, cel mai probabil, ar fi câteva probleme la nivel ministerial. Acesta a promis că va încerca să afle mai multe detalii şi că ulterior va anunţa public ceea ce va afla.

“Şi asta este foarte rău (n.r. - referire la exproprieri). Se pare că e o problemă de minister acolo. Celor care au fost deposedaţi, să spunem, de acele terenuri, ar fi trebuit să li se dea banii încă din prima fază. Nu ştiu de unde vin aceste întârzieri. O să întreb şi eu. În momentul în care o să am un răspuns o să vi-l dau şi dumneavoastră. Mă refer atât la cererea de finanţare, cât şi la exproprieri”, a conchis Chiriac.

Reamintim că în luna iulie, în momentul în care a vizitat Brăila cu ocazia Comitetului Executiv Judeţean al PSD, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunţat că s-a trimis deja documentaţia pentru pod la Comisia Europeană şi că ar exista un răspuns favorabil legat de proiect. Teodorovici anunţa atunci că vor începe şi discuţii la CNAIR pentru declanşarea procedurilor pentru plata exproprierilor. De atunci, însă, nu au mai apărut informaţii noi pe acest subiect, doar critici din partea opoziţiei, legate de întârzieri şi blocaje.
Categorie articol: 

Comentarii