Mergi la conţinutul principal

Municipalitatea ridică din umeri în faţa degradării Stadionului de Atletism

Edilul şef, Aurel Simionescu a readus în discuţie nemulţumirea sa în legătură cu imposibilitatea de a interveni asupra Stadionului de Atletism din municipiu, în contextul în care Ministerul Sportului refuză să predea proprietatea în administrarea Brăilei. Acesta a afirmat că încă mai negociază cu ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, însă nu s-a arătat prea mulţumit de tonul discuţiilor de până în prezent. "Deocamdată, eu am dat dispoziţie să facem un proiect şi o să vedem. Am discutat despre acest lucru cu doamna Szabo acum o săptămână. Mi-a răspuns că aşteptăm descentralizarea etc. Eu cred că un proprietar poate să facă orice cu proprietatea lui. Sigur, în nişte constrângeri. Spun asta pentru că Statul român, Ministerul Sportului este proprietarul pistei, dar aceasta este pe terenul municipalităţii. În concluzie, eu cred că dacă există dorinţă, el se poate transfera fără niciun fel de problemă. Doar nu o ia cineva privat care să facă altceva acolo!", a declarat Simionescu. De asemenea, edilul şef s-a arătat destul de nemulţumit de termenii impuşi de la Centru în privinţa predării în administrare a stadionului. "Când discutăm despre terenul de atletism - şi despre alte lucruri -, cei de la minister spun să scrieţi expres că veţi păstra folosinţa actuală a terenului respectiv. Le-am spus: «Da. Eu scriu. Dar facem poze, ne ducem acolo şi vedem care e folosinţa actuală? Dacă vă convine să scriem chestia asta, aşa facem. Nicio problemă!». Folosinţa actuală numai teren de atletism nu este", a mai completat sursa citată.

"Deocamdată văd că nu există un apetit foarte mare în a se discuta sau a se da aceste terenuri"

Simionescu a mai ţinut să precizeze că problemele în privinţa Stadionului de Atletism au reapărut după declararea ca neconstituţională a Legii Descentralizării, prin intermediul căreia multe instituţii şi imobile şi-ar fi schimbat destinaţia. Potrivit primarului, o asemenea decizie a dat naştere unui blocaj atunci când vine vorba despre predarea în administrare a unor elemente de patrimoniu naţional. "În legea cadru a descentralizării au fost N anexe şi acolo scria despre trecerea din patrimoniul naţional în cel local a mai multor chestiuni. Acolo era şi stadionul din Brăila. Însă a fost declarată neconstituţională şi unul dintre elementele de neconstituţionalitate a fost chiar faptul că se trecea din patrimoniul public al statului în patrimoniul local. De atunci lucrurile s-au blocat. Acum, dacă vrei să faci ceva, toată lumea se întoarce şi spune: «Da, dar s-a hotărât că este neconstituţional acolo. Ce facem? S-ar putea, dacă dăm o hotărâre, să fie şi aceasta neconstituţională». Deocamdată văd că nu există un apetit foarte mare în a se discuta sau a se da aceste terenuri", a conchis primarul.
Reamintim că, în luna septembrie 2014, după aproximativ 8 ani de încercări eşuate, Primăria anunţa că a reluat seria demersurilor necesare pentru preluarea în administrare a Stadionului de Atletism, pe fundalul legii descentralizării. Consilierii locali chiar au aprobat atunci un proiect de hotărâre privind transmiterea imobilului situat în Parcul Monument din domeniul public al Statului şi din administrarea MTS-Club Sportiv Muncipal Brăila, în domeniul public al municipiului şi în administrarea CLM Brăila. Stadionul de Atletism Brăila are o valoare estimată la 26.351.657 lei, în aceşti bani intrând construcţia aferentă în suprafaţă de 7.823 mp şi un teren de 19.213 mp, bunuri care, potrivit administraţiei locale, ar fi trebuit să intre în reabilitare începând cu anul acesta, însă lucrurile s-au blocat.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro