Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, în vizită neanunţată la Spitalul Judeţean Brăila

• acesta a venit, ieri, pentru a verifica modul în care unitatea spitalicească este pregătită pentru a primi şi trata bolnavii de Covid-19 • deşi infecţiile cu noul coronavirus au crescut alarmant în ultimele săptămâni, Tătaru a declarat că pentru moment nu se ia în calcul revenirea la starea de urgenţă

 

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a venit, ieri, într-o vizită inopinată la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Brăila. Scopul acestei vizite a fost acela de a evalua modul în care atât Unitatea de Primiri Urgenţe cât şi secţiile de Terapie Intensivă sunt pregătite pentru primirea şi tratarea cazurilor grave de Covid-19. Nelu Tătaru a discutat cu managerul SJU Brăila, dr. Delia Râşnoveanu, directorul medical, dr. Alina Neacşu, iar la întâlnire au fost prezenţi şi şeful Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, dr. Gabriel Ciochină şi prefectul Cătălin Boboc.

“Este o perioadă în care evoluţia pandemiei face ca evaluare spitalelor să fie în topul acţiunilor. În ultimele două săptămâni, la Brăila au fost 120 de cazuri din totalul celor 300 de cazuri de la începutul pandemiei. Trebuie să ne pregătim şi pentru alte cazuri, mai ales că avem patru săptămâni de când avem o creştere continuă, avem măsuri de relaxare în trei etape, avem perioada concediilor, avem de câteva zile un vid legislativ şi atunci trebuie să evaluăm fiecare unitate medicală în parte. Şi astăzi, la Brăila, am găsit Unitatea de Primiri Urgenţe pentru pacienţi pregătită. Sperăm să nu fie nevoie. Am evaluat şi Terapia Intensivă şi am avut discuţii cu medicii din acest spital. Secţiile sunt pregătite, singura problema este resursa umană”, a declarat ministrul Sănătăţii.

La Spitalul de Psihiatrie din Brăila sunt internaţi în prezent pacienţi din judeţul Ialomiţa, iar Nelu Tătaru a declarat că avea cunoştinţă de acest lucru, susţinând că spitalele ar trebui să primească bolnavi de Covid-19 din alte judeţe, în măsura în care unităţile pot acorda îngrijiri medicale pacienţilor respectivi.

Cum numărul de infecţii cu noul coronavirus a crescut alarmant în ultimele zile, ministrul Sănătăţii a fost întrebat de jurnalişti dacă se va reveni la starea de urgenţă. Nelu Tătaru a răspuns că la acest moment nu se ia în calcul această variantă, însă vor avea loc discuţii în vederea prelungirii stării de alertă.

Înainte de vizita la Brăila, ministrul Sănătăţii a mers ieri în control în judeţul vecin, la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei” din Galaţi, acolo unde este focar de coronavirus, peste 80 de cadre medicale fiind infectate cu Covid-19.

 

 
Categorie articol: 

Comentarii