Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mihai Tudose: „Spitalul Regional Brăila-Galaţi a devenit «simpatic» la Bruxelles”

• europarlamentarul PSD Brăila, Mihai Tudose, a susţinut o conferinţă de presă alături de cei doi candidaţi ai partidului la vârful administraţiei locale, Marian Dragomir şi Francisk Chiriac, ce a avut loc, ieri, la Atrium Events din Baldovineşti • cu această ocazie, Tudose a anunţat, în premieră, că proiectul privind Spitalul Regional Brăila-Galaţi ar putea primi finanţare de la Comisia Europeană, printr-un parteneriat direct cu autorităţile locale

 

Veste mare în campania electorală din partea europarlamentarului PSD Brăila, Mihai Tudose: proiectul Spitalului Regional Brăila-Galaţi, luat în calcul pentru o viitoare finanţare din partea Uniunii Europene. Acesta a susţinut, ieri, o conferinţă de presă la Atrium Events din Baldovineşti, alături de Marian Dragomir, candidatul partidului pentru încă un mandat la Primăria Municipiului Brăila şi Francisk Chiriac, opţiunea social-democraţilor pentru preşedinţia Consiliului Judeţean. Printre alte subiecte legate de campania electorală desfăşurată de ei şi de adversari, Tudose a profitat de moment pentru a lansa o veste “în premieră”, după cum a ţinut să precizeze.

“Haideţi să vă dau eu o veste acum, în premieră. La Bruxelles, se pare că unul dintre dosarele făcute de noi trei în 2017, în ceea ce priveşte Spitalul Regional Brăila - Galaţi, e pe cale să fie declarat «simpatic», ca să zic aşa. Dar fără să mai fie amestecat Guvernul. Da, la asta mă refer: să se aprobe finanţarea direct de acolo. Fiind o relaţie între Bruxelles şi autorităţile locale. Terenul a fost pus la dispoziţie de autorităţile locale. Dosarul este complet! Este o veste în premieră. Ştiţi că în campania trecută nu am spus un cuvânt despre pod. L-aţi văzut! Poate într-o săptămână, o lună-două, o să avem o veste bună de la Comisie. Mai multe nu vă pot spune deocamdată”, a declarat Tudose.

Europarlamentarul a adăugat că autorităţile brăilene au transmis toată documentaţia necesară încă din 2017, atunci când terenul dintre Brăila şi Galaţi a fost luat în calcul ca o variantă pentru construirea unui spital regional, cu finanţare de la uniunea europeană. Chiar şi aşa, Tudose a dorit să precizeze că la momentul respectiv, zona noastră a fost considerată una de backup, în cazul în care terenurile din alte judeţe luate iniţial în calcul, nu prezentau condiţii conforme cu cerinţele din proiect. Potrivit PSD-istului, acest scenariu s-a apropiat foarte mult de concretizare.

“Am recunoscut de atunci că amplasamentul Brăila a fost o soluţie de backup. Adică dacă ceva nu merge, ca să nu pierdem finanţarea, pica pe Brăila. Dar săptămâna trecută am înţeles că este în discuţie, tocmai Brăila ca această soluţie de backup. Dar cu legătură directă cu beneficiarii. Adică, să nu mai treacă prin structuri guvernamentale, pentru că au înţeles şi cei de la Bruxelles că e cam ciudat Guvernul acum. Cu asimptomaticul de la Sănătate... (n.r. - referire la Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii în Guvernul Ludovic Orban)”, a conchis europarlamentarul.
Categorie articol: 

Comentarii