Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lotul olimpic la geografie. Etapa naţională va avea loc la Brăila

• şase elevi s-au calificat în finala pe ţară • Olimpiada Naţională de Geografie se va desfăşura în perioada 1-7 aprilie, în oraşul nostru fiind aşteptaţi peste 300 de elevi şi profesori

 

Zeci de elevi pasionaţi de geografie au concurat pe 3 martie, la Liceul Teoretic “M. Sebastian”, pentru a ocupa un loc în lotul ce va reprezenta judeţul Brăila la Olimpiada Naţională. În urma rezultatelor obţinute, şase elevi s-au calificat în finala pe ţară, etapă ce va avea loc în judeţul nostru, în perioada 1-7 aprilie.

În continuare, vă invităm să-i cunoaşteţi pe elevii care compun lotul olimpic judeţean la geografie:

Andra Munteanu, clasa a VIII-a, Şcoala “I. Băncilă”, prof. Corina Ciupală. Ea a participat la mai multe discipline şi a reuşit să se califice la geografie, fiind prima naţională la care va concura. “Mi se pare o materie foarte frumoasă şi chiar mi-am dorit foarte mult să merg la naţională”, ne-a mărturisit aceasta. Andra practică înotul, adoră să călătorească, mai ales în zonele de munte.  

Teodora Andreea Trifan, clasa a VIII-a, “I. Creangă”, prof. Simona Subţirică. Prima naţională de geografie şi pentru Teodora, aceasta spunând că se bucură că etapa se va organiza în oraşul nostru. “Din clasa a V-a mi-a plăcut foarte mult geografia. Îmi place să călătoresc foarte mult şi să descopăr lucruri noi”, ne-a spus eleva. Pe lângă performanţele şcolare, Andreea are rezultate şi pe plan artistic, fiind premiantă a mai multor concursuri de muzică.

Dodu Gheorghe Neagoe, clasa a IX-a, “Bălcescu”, prof. Mariana Cîineanu. Dodu este o fire sportivă. A făcut karate timp de 3 ani, sport ce i-a adus premii la nivel judeţean, iar în prezent practică boxul. Are experienţa concursurilor şcolare, în gimnaziu câştigând locul III la judeţeana de biologie. “Este prima naţională la care merg. Emoţii nu sunt, dar îmi doresc să reprezint judeţul cât mai bine şi să fiu cât mai sus în clasament”, susţine Dodu.

Alexandru Constantin, clasa a X-a, “Murgoci”, prof. Gabriel Pascu. A treia naţională de geografie consecutivă pentru Alexandru, acesta având în palmares un premiul III şi un premiu special. De asemenea, el s-a calificat şi în lotul naţional care va participa la Olimpiada de Ştiinţele Pământului, competiţie ce se va desfăşura tot în luna aprilie.

Alexandru Chivu, clasa a X-a, “Bălcescu”, prof. Mariana Coman. Alexandru se află şi el la a treia calificare la naţională, fiind unul dintre “veteranii” lotului judeţean de geografie. La ediţiile precedente ale competiţiei a obţinut două menţiuni, iar anul acesta s-a pregătit intens pentru a ocupa un loc pe podium. Alex este preşedintele Consiliului Şcolar al Elevilor din “Bălcescu”.

Sabina Susanu, clasa a XI-a, “Bălcescu”, prof. Mariana Cîineanu. Sabina participă la naţională încă din clasa a VIII-a şi a câştigat până acum două premii speciale. Vrea să meargă şi la judeţeana de română, concurs ce se va organiza în weekend. “Îmi place foarte mult geografia şi vreau să cunosc cât mai multe despre lumea în care trăim”, ne-a spus aceasta.

La etapa naţională, concurenţii vor susţine două probe: una teoretică - cu o  pondere de 75% în media finală şi proba practică - cu o pondere de 25% în media finală. Durata probei teoretice este de 3 ore, iar a celei practice de 60 minute. Tot în judeţul nostru, în urma rezultatelor obţinute la etapa naţională, va avea loc selecţia lotului care va reprezenta România la competiţiile internaţionale de geografie.

Pe parcursul şederii în oraşul nostru, elevii şi profesorii însoţitori vor vizita atracţii turistice cunoscute, cum ar fi Teatrul “Maria Filotti”, Biserica Greacă, Ceasul din Piaţa Traian, Muzeul Brăilei “Carol I” etc şi vor face o plimbare pe Dunăre cu Nava Borcea.

Olimpiada Naţională de Geografie va reuni cei mai buni elevi din ţară. În total, 220 de elevi de clasele VIII-XII şi peste 80 de profesori sunt aşteptaţi în oraşul nostru.

Felicitări şi mult succes la etapa naţională!
Categorie articol: 

Comentarii