Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Laminorul" SA se vinde cu 17,5 milioane de euro

Desi societatea "Laminorul" a fost la un pas de a intra in lichidare, factorii responsabili la nivel de Guvern au decis continuarea procesului de privatizare. Votul decisiv a fost dat in cadrul unei comisii interministeriale din cadrul Guvernului intrunita vineri, 30 iunie, care a luat in discutie un raport amanuntit al ANAF, ce viza situatia de fapt de la SC "Laminorul" si recomanda declansarea procedurilor de lichidare in acest caz. Dupa sedinta, Consiliul de Supraveghere si Indrumare al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a mandatat comisia de negociere sa semneze contractul de privatizare pentru SC "Laminorul" SA Braila.
"Salariatii din societate au trecut prin mari emotii zilele acestea pentru ca se prefigura un vot negativ in comisia interministeriala in ceea ce priveste soarta unitatii. In urma demersurilor facute de catre sindicat s-a reusit schimbarea opiniei membrilor comisiei, rezultatul final fiind, la limita, favorabil continuarii procesului de privatizare. Este o reusita mare pentru noi intrucit, dupa parerea mea, a fost momentul critic in aceasta etapa de privatizare si chiar am fost foarte aproape de a intra in lichidare", ne-a declarat liderul Sindicatului "Metal 94" Constantin Iarca.

Vinzarea "Laminorul", o tranzactie de 17,5 milioane euro

Asa cum autoritatea a anuntat intr-un comunicat de presa societatea braileana va fi achizitionata de SC "Donau Commodities" SRL Bucuresti, singura companie care a depus oferta pentru cumpararea SC "Laminorul".
Ofertantul va prelua "Laminorul" In cadrul unei tranzactii de peste 17,5 milioane euro, din care: 221.374, 37 euro - pretul pachetului de actiuni, 10 milioane euro investitii de dezvoltare, 6,5 milioane euro capital de lucru si 785.624 euro investitii de mediu.
Conform clauzelor contractuale, cumparatorul va face plata pachetului de actiuni, integral, In termen de zece zile de la data semnarii contractului, iar cele 6,5 milioane de euro investitii In capital de lucru vor fi facute In termen de trei luni. Investitiile de dezvoltare si cele de mediu vor fi realizate de cumparator In termen de cinci ani de la semnarea contractului.
Tot prin contractul de privatizare, "Donau Commodities" va fi obligata sa pastreze, pe o perioada de cinci ani, Intreg personalul prezent In societate la data semnarii contractului, adica 537 de salariati, sa preia datoriile societatii, In valoare de 295 miliarde lei vechi, sa diversifice productia societatii si sa nu Instraineze activele ce concura la realizarea obiectului principal de activitate.
De asemenea, "Donau Commodities" s-a angajat, In cadrul negocierilor, sub sanctiunea desfiintarii contractului de privatizare, sa asigure plata catre AVAS a ajutorului de stat acordat societatii, In cuantum de 95 miliarde lei vechi, In conformitate cu decizia Consiliului Concurentei care a calificat ca ilegal acest ajutor de stat si a dispus recuperarea lui de catre Autoritate.
"Privatizarea SC “Laminorul” SA Braila este rezultatul a peste trei luni de negocieri intensive ale AVAS cu SC “Donau Commodities” SRL, In cursul carora oferta financiara si tehnica depuse au fost Imbunatatite succesiv. SC “Laminorul” SA Braila va avea un parcurs dificil de restructurare si are nevoie de multe investitii pentru a ajunge la standardele europene In materie de siderurgie", se arata in comunicatul de presa al AVAS.
Important de mentionat este ca "Donau Commodities" este o societate cu raspundere limitata, cu asociat unic SC "Donau Commodities Handels GMBH", persoana juridica austriaca specializata In comertul cu ridicata al metalelor si minereurilor metalice.
Reamintim ca pachetul de 68,80% din capitalul social al SC "Laminorul" SA Braila a fost oferit la vinzare de catre AVAS In data de 17 februarie a.c., dupa cinci Incercari de privatizare nereusite.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii