Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

CE a decis inchiderea procedurii de infringement impotriva Romaniei in cazul 112

CE a decis, joi, inchiderea procedurii de infringement impotriva Romaniei in cazul numarului de urgenta 112, dupa ce Bucurestiul a confirmat ca serviciile de urgenta au in prezent acces la informatia de localizare, care le permite sa repereze rapid victimele accidentelor, pentru toate apelurile.
CE a decis, joi, inchiderea a cinci proceduri de sanctionare a neindeplinirii obligatiilor, dupa ce statele membre in cauza - Bulgaria, Romania, Slovacia, Luxemburg si Cipru - au luat masuri la nivel national pentru remedierea problemelor, informeaza Executivul comunitar.
Comisia a inchis, de asemenea, procedurile in cazurile Romaniei si Slovaciei, unde nu era disponibila informatia de localizare a celor care apelau 112.
Potrivit CE, Romania a confirmat recent ca serviciile de urgenta au in prezent acces la informatia de localizare, care le permite sa repereze rapid victimele accidentelor, pentru toate apelurile efectuate de pe telefoanele mobile.
Actiunea impotriva Slovaciei a fost inchisa dupa ce Curtea Europeana de Justitie s-a pronuntat in favoarea Comisiei. In urma acestei hotarari, Slovacia a implementat, in fine, masurile necesare pentru functionarea eficienta a serviciilor de localizare a apelantilor.
Potrivit sursei citate, serviciul european unic de urgenta 112 a devenit pentru prima data disponibil pe tot teritoriul UE in decembrie 2008, cand cetatenii au putut suna la acest numar de la orice telefon din Bulgaria, ultimul stat membru in care serviciul nu era inca operational.
Drept urmare, Comisia a inchis procedura lansata in octombrie 2007 privind neindeplinirea de catre Bulgaria a obligatiilor comunitare legate de punerea la dispozitie a numarului unic 112.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii