Mergi la conţinutul principal

La-ntâlnire cu tovarăşul primar Aurel Simionescu


Asociaţia "Anima Caste" a venit cu ideea acestei întâlniri, având ca temă "Trăim în acelaşi oraş, avem aceleaşi dorinţe", o idee bună, după mintea mea. La eveniment au fost prezente în jur de 30-40 de persoane, din care 10 - maxim 15, elevi, printre care şi eu.

Precizie elveţiană

Domnul primar, punctual ca întotdeauna, a reuşit să ajungă fix la timp, adică la 16:50, când lumea se pregătea să plece. Venit tocmai de la primărie care este vis-a-vis de bibliotecă, edilul şi-a cerut scuze pentru întârziere, motivând că a fost foarte ocupat, ştim cu toţii ce muncă asiduă depune un politician. Admiratorii acestuia, respectiv persoanele care trecuseră de mult de vârsta tinereţii, s-au înviorat imediat şi au început să aplaude la apariţia sa. Arătându-şi astfel respectul şi simpatia faţă de mult aşteptatul invitat .

Al naibii nesimţit...!

Prima întrebare adresată de către un elev primarului a fost: "Cum aţi ajuns preşedintele UTC in vremea regimului comunist? Eu am auzit că pentru această funcţie se cerea şpagă". Vizibil jenat de această întrebare, domnul Aurel Simionescu a negat năzdrăvăniile spuse de liceanul curios: "Cariera în politică, în perioada socialistă, avea o altă formulă. Eu am pornit-o de la pionier, am fost secretar la UTC şi în comitetul pe liceu, în facultate am fost vicepreşedinte al Asociaţiei Studenţilor Comunişti. Şi mie nu îmi e ruşine de lucrurile acestea. Am fost în prima generaţie de membri de partid făcuţi dintre studenţi şi toate acestea au dus până la funcţia de secretar de municipiu, de aici următoarea funcţie a fost cea de prim-secretar", a declarat edilul municipiului.

Eu, Simionescu, voi realiza:

În campaniile electorale se fac multe promisiuni, iar una din ele, facută chiar de candidatul PSD, Aurel Simionescu a fost: "Abonamente la transportul în comun gratuite pentru elevi şi studenţi." Un alt tânăr, amintindu-şi de acest lucru, a întrebat ce se mai ştie despre astea. Răspunsul primit a fost tipic unui om politic, adică lung, plictisitor şi neconcludent. Dar ideea principală a fost următoarea: directorii şcolilor nu au pomenit nimic legat de acest lucru, iar el, Aurel Simionescu, nu poate realiza asta dacă reprezentanţii instituţiilor de învăţământ nu se arată interesaţi. Nu prea cred eu că aşa este deoarece la şcoală ni s-a spus ca primăria nu finanţează acest proiect. Cine spune adevărul acum, greu de zis. Dar cert este că de promisiunea primarului faţă de noi s-a ales praful.

Probleme vechi

În continuarea programului s-au adresat întrebări legate de problema câinilor vagabonzi, despre reabilitarea pistei de atletism, construirea unor centre de pregătire a olimpicilor, trasarea unor piste pentru biciclişti. Primarul a fost de acord cu aceste propuneri şi sunt ferm convins că rezultatele... vor vorbi de la sine. Până atunci mai avem de aşteptat, speranţa moare ultima.

"Tineretul din ziua de azi nu mai are pic de obraz!"

Concluzia: A fost o întâlnire gen "mai bine stăteam acasă şi faceam ceva folositor". Spun asta pentru că tinerii din sală nu prea "au avut loc" de cei în vârstă şi nu au reuşit să se facă auziţi. Clasa politică nu prea ţine cont şi de părerile tinerilor, fapt confirmat la această întâlnire, când două doamne aflate pe scaunele din faţa noastră ne-au zis că suntem nesimţiţi pentru că l-am intrebat pe domnul primar cum a ajuns preşedinte UTC. Dizgraţia a durat doar până la întrebarea legată de abonamente, moment în care distinsele doamne au spus: "să nu le dea nimic", pacea lăsându-se apoi asupra micului conflict dintre aristocraţi şi tinerii nesimţiţi.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro