Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Județul Brăila, pe primul loc la simularea națională a Bacalaureatului

* rata de promovare a fost de 52,1%, cel mai mare procent din țară * rezultatele n-au fost făcute publice, fiind comunicate fiecărui elev în parte * cel mai mare procent de promovabilitate (note peste 5) s-a obținut la proba de Limba și Literatură Română

 

Rezultatele obținute la simularea națională a examenului de bacalaureat plasează județul nostru pe primul loc pe țară. Potrivit Ministerului Educației, județele cu cele mai bune rezultate au fost Brăila (52,1%), Cluj (51%), Galați (47,8%), Iași (47,3%), București (46,4%). Rata de promovare generală pe țară a fost (medii mai mari sau egale cu 6): 40,71%, mai mică decât cea din 2019 (42,15%), atunci când a avut loc și ultima simulare națională.

Elevii brăileni au susținut în perioada 22 - 25 martie probele din cadrul simulării naționale pentru examenul de Bacalaureat 2021. Rezultatele nu au fost făcute publice, ci anunțate direct elevilor. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Brăila ne-au transmis rata de promovare pe fiecare probă în parte, adică procentul notelor peste 5. Facem precizarea că nu toți elevii au putut participa la toate cele trei probe, unii fiind în izolare. Au fost elevi care au putut susține doar o probă.

Cea mai mare promovabilitate s-a înregistrat la prima probă a Bacalaureatului, cea de Limba și literatură română. Din cei 1.313 de liceeni care au susținut simularea, 78,29% au obținut note peste 5. La proba obligatorie a profilului, Matematică pentru cei de la Real și Istorie pentru cei de la Uman, procentul notelor peste 5 este de 65,80%. Facem precizarea că la această probă au fost prezenți 1.278 de elevi. La ultima probă, cea la alegere a profilului și specializării, procentul notelor peste 5 a fost de 76,63%, numărul candidaților prezenți fiind de 1.282. La toate cele trei probe, promovabilitatea este mai mare decât cea la nivel național. S-au obținut 8 note de 10 la proba de Limba română, 18 note de 10 la proba obligatorie a profilului și 21 note de 10 la proba la alegere a profilului și specializării. Niciun elev nu a obținut media 10 în urma celor trei probe susținute.

 

Statistică la nivel național

Potrivit Ministerului Educației, 16 elevi au obținut media 10 la simularea bacalaureatului.

La proba de Limba și literatură română, procentul de promovare (note mai mari sau egale cu 5) este de 70,20%. Un număr 371 de elevi au obținut nota 10. La proba de Limba și literatură maternă, procentul de promovare (note mai mari sau egale cu 5) este de 81,90%, 18 elevi reușind să obțină 10. La proba obligatorie a profilului, promovabilitatea a fost de 51,40%, iar 772 elevi au obținut nota 10, în timp ce la proba la alegere a profilului rata de promovare a fost de 68,10%, cu mențiunea că 1.556 de elevi au obținut nota 10.

Reamintim că notele obținute de elevi la simulările naționale sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, fiind apoi adoptate măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. Rezultatele obținute la simulări nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii