Mergi la conţinutul principal

Două centre de vaccinare deschise în incinta Casei Tineretului

* unul dintre acestea va fi destinat exclusiv cadrelor didactice, iar celalalt va fi pentru restul populației care se încadrează în etapa a doua de vaccinare  * centrele de la Casa Tineretului ar urma să fie deschise pe 8 februarie * deocamdată, cele 11 centre amenajate în săli de sport de pe raza municipiului încă mai așteaptă un aviz de la Ministerul Educației pentru a putea fi deschise

 

Două noi centre de vaccinare vor fi înființate la Casa Tineretului din municipiu, dintre care unul va fi dedicat imunizării profesorilor brăileni împotriva coronavirusului, după cum ne-a declarat Ștefan Stoian, purtătorul de cuvânt al ISU Brăila. Cele două centre vor funcționa începând cu data de 8 februarie.

”S-a discutat și s-a luat hotărârea înființării a două centre de vaccinare la Casa Tineretului, la parter pentru popuție și la etajul 1 pentru cadrele didactice. Aceste două fluxuri de vaccinare se înființează în urma unei adrese de la Institutul Național de Sănătate Publică prin care au fost repartizate pentru Brăila două fluxuri de vaccinare. Deci deschiderea centrelor de vaccinare, implicit a fluxurilor de vaccinare, se face prin repartiție de la Institutul Național de Sănătate Publică, în funcție de cantitatea de vaccin care se primește în țară. În momentul în care se primește un număr de doze de vaccin în țară, se deschid fluxuri de vaccinare. Pentru Brăila s-au repartizat două fluxuri de vaccinare. Astăzi (n.r. – ieri) s-au transmis informații despre cele două centre la București, iar acestea pot fi deschise începând cu data de 8 februatie 2021. Până atunci se fac pregătirile pentru deschiderea și funcționarea acestora”, ne-a declarat acesta. Reamintim că unii brăileni au solicitat ca și în holul Sălii Polivalente să fie deschis un centru de vaccinare, iar autoritățile locale au fost de acord cu această idee. Deocamdată, însă, sala sporturilor din Brăila încă nu a fost luată în calcul de autoritățile centrale.

În ceea ce privește cele șapte centre de vaccinare organizate în interiorul unor săli de sport ce aparțin școlilor și liceelor din municipiu, se așteaptă în continuare avizul de la Ministerul Educației pentru schimbarea temporară de destinație a sălilor de sport.

”Deocamdată, centrele din sălile de sport care au fost amenajate rămân în stadiul acela și se așteaptă în continuare avizul de la Ministerul Educației. În momentul în care vine avizul dar nu repartizează Institutul Național de Sănătate Publică fluxuri pentru funcționare, ele rămân pe poziție și pot fi folosite doar când Institutul Național de Sănătate Publică repartizează fluxuri, practic atunci când se alocă vaccin”, ne-a mai explicat Ștefan Stoian.

La ora actuală, în Brăila funcționează doar două centre de vaccinare, unul la Spitalul Județean și unul la Spitalul de Psihiatrie, capacitatea acestora fiind mult mai mică decât cererea din partea populației.

 

La o primă evaluare, 40% dintre profesorii brăileni ar vrea să se vaccineze

Circa 40% dintre profesorii brăileni au declarat că vor să se vaccineze împotriva coronavirusului. Asta arată datele unei prime etape de consultare derulate de Ministerul Educației cu privire la disponibilitatea de vaccinare a personalului din învățământ. Ministerul Educației face precizarea că raportarea din care au rezultat procentele de disponibilitate s-a făcut incluzând și persoanele care nu s-au pronunțat în niciun fel asupra disponibilității de vaccinare (răspunsuri asimilate neconcludent răspunsurilor negative).

În județul nostru, datele centralizate de Ministerul Educației arată că 39,67% din totalul personalului didactic de predare vrea să se vaccineze. În ceea ce privește personal didactic auxiliar procentul este de 49,19%, iar în rândul personalului nedidactic procentul este de 43,64%.

La nivel național, din totalul angajaților din învățământului preuniversitar, 45,06% dintre angajați au declarat disponibilitatea de vaccinare raportat la totalul de 292.872 de angajați din sistemul de învățământ preuniversitar (inclusiv persoanele care nu au răspuns). În sistemul de învățământ universitar, procentul privind disponibilitatea de vaccinare este de 59,64% (raportat la totalul de 51.094 de titulari angajați în sistemul de învățământ universitar, plus 9.295 de cadre didactice asociate - inclusiv persoanele care nu au răspuns). La Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galați, procentul celor care vor să se vaccineze este de aproape 51%.

Cum perioada de consultare a personalului din învățământ care vrea să se vaccineze s-a suprapus cu perioada vacanței de iarnă, Ministerul Educației derulează în prezent o a doua etapă de interogare, rezultatele urmând să fie făcute publice cel mai probabil la începutul lunii februarie.

”Ne exprimăm speranța că în cea de-a doua etapă vor răspunde și angajații care nu s-au pronunțat până acum asupra disponibilității la vaccinare”, a transmis Ministerul Educației.

De altfel, și șeful Inspectoratului Școlar Județean Brăila, prof. Cătălin Canciu, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că se așteaptă să crească procentul angajaților din sistemul de învățământ brăilean care vor să se vaccineze.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro