Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Doi medici noi vor veni la Unitatea Primiri Urgenţe Brăila

* subprefectul Simona Drăghincescu a declarat că a reuşit să aducă doi medici la Brăila, în urma unei solicitări adresate secretarului de stat Raed Arafat

 

 

 

Doi noi medici vor veni să lucreze la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Brăila. Anunţul a fost făcut de subprefectul Simona Drăghincescu, în cadrul unei conferinţe de presă. Cei doi medici au fost transferaţi de la Iaşi şi vor lucra la UPU Brăila de la 1 septembrie. Drăghincescu a mai spus că a reuşit să aducă doi medicii la Brăila în urma unei intervenţii pe care a avut-o pe lângă secretarul de stat Raed Arafat.

În urma intervenţiei pe care am avut-o - mă rog, se pare că a avut ceva efect şi ecou intervenţia mea -, de la 1 septembrie urmează să vină doi medici la UPU Brăila, urmând de o perioadă de o lună de zile puţin mai relaxată, după care probabil va trebui conducerea executivă şi medicală a Spitalului Judeţean să facă absolut toate demersurile pentru a-i convinge să rămână să lucreze la Brăila. Doamna director medical, la prima şi ultima şedinţa la care am participat împreună, mi-a spus că de cinci ani tot încearcă să aducă doi medici la UPU şi n-a venit niciunul. Cei doi medici vor veni prin transfer de la Iaşi, după care trebuie să încercăm să îi convingem să rămână aici. Vor avea cazare asigurată cu toate condiţiile la Lacu Sărat. Îi mulţumesc foarte mult domnului doctor Arafat pe această cale că a înţeles disperarea, pentru că, într-adevăr, UPU Brăila duce lipsă de medici”, a declarat Simona Drăghincescu.

Întrebată de ce medicii care vor sosi de la 1 septembrie vor fi cazaţi în Lacu Sărat şi nu în apartamentele pentru medici construite pe Şoseaua Buzăului nr. 15 A, prefectul interimar a răspuns că locuinţele ANL nu sunt complet dotate.

Vor fi cazaţi la Lacu Sărat pentru că totul este utilat integral, iar la apartamentele pentru medici sunt doar semimobilate. Deci am ales Lacu Sărat ca să aibă toate condiţiile. Ei nestând foarte mult, eu am solicitat în mod particular să le pună la dispoziţie absolut toate condiţiile”, a răspuns aceasta.

 

 
Categorie articol: 

Comentarii