Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Director nou la ANIF Brăila

* fostul director, ing. Vasile Turcitu, sub conducerea căruia sistemul de irigații din județul nostru a redevenit unul dintre cele mai performante din țară, a ieșit la pensie, după o carieră de zeci de ani în domeniu * „ștafeta” a fost preluată de ing. Mihaela Bordei, o tânără specialistă care deja se poate lăuda cu performanțe de invidiat în domeniul îmbunătățirilor funciare

 

Sunt puține situațiile când un director, odată ieșit la pensie, lasă în fruntea societății, firmei etc o persoană care asigură, fără dificultăți de adaptare, continuarea conducerii. Evident, primordial și obligatoriu este ca noul manager să provină “din sistem”, să aibă experiență, rezultate și aptitudini care să nu provoace sincope în activitatea societății. Iar o astfel de situație se potrivește perfect la ceea ce s-a  întâmplat la sucursala brăileană a Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare (ANIF). Unde, până de curând, a fost director inginerul Vasile Turcitu. Activitatea domniei sale de zeci de ani în domeniul îmbunătățirilor funciare, rezultatele de excepție, inclusiv prin investițiile de proporții în reabilitări/modernizări care au menținut  județul Brăila pe locul unu în țară la irigații, nu pot fi decât un motiv de satisfacție profesională, alături de specialiștii cu care a lucrat. Pentru acest lucru, toate mulțumirile și aprecierile dlui Vasile Turcitu! A cărui satifacție este dublată și de faptul că, pentru această schimbare de ștafetă, a pregătit și îndrumat o persoană demnă de toată isprava. Adică “omul potrivit, la locul și timpul potrivit”. Fiind vorba de noul director, în persoana tinerei și ambițioasei ing. Mihaela Bordei. Care, din 2003, când a terminat Facultatea de Îmbunătățiri Funciare, din cadrul USAMV București, a parcurs toate treptele pregătirii și perfecționării profesionale. A activat și a cunoscut ce se întâmplă în tot județul, începând cu Terasa Nord, Sistemul de irigații Cazasu și  Insula Mare a Brăilei. “Proba de foc” a dat-o ca director al Unității de Administrare Brăila de la Spiru Haret, unde a supervizat  lucrările de reabilitare/modernizare de la stația de pompare SRPA1 + 1Q, aici fiind vorba chiar de o premieră națională în reabilitarea de la zero a unor astfel de stații. Aprecierile specialiștilor de la ANIF au fost unanim laudative și date ca exemplu pentru filialele de profil din România. A urmat apoi o foarte grea investiție, de maximă importanță pentru irigațiile din județul Brăila, și anume reabilitarea celebrei Stații de bază SPA – I.M. Gheorghiu de la Dunăre, unde există și două nave care alimentează din Dunăre cel mai mare canal magistral din județ.

Trebuie amintit și faptul că inginera Mihaela Bordei s-a implicat total în demersul de înființare a circa 100 de Organizații ale Utilizatorilor de Apă pentru Irigații (OUAI), cele mai multe dintr-un județ al țării. Deocamdată atât despre biografia de excepție a noului director general al ANIF Brăila, urându-i mult succes în domeniul îmbunătățirilor funciare, spre binele și performanțele fermierilor brăileni!
Categorie articol: 

Comentarii