Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Deschiderea centrelor de vaccinare împotriva Covid-19 stagnează

* așa cum ne-au declarat reprezentanții Prefecturii Brăila și ai Primăriei, tot ce mai trebuie pentru a începe imunizarea și în centrele amenajate în sălile de sport este un aviz de la Ministerul Educației

 

Deși sunt gata amenajate și ar putea începe activitatea de mâine, centrele de vaccinare din municipiu bat pasul pe loc. Redactorii “Obiectiv” au încercat să afle de ce întârzie lucrurile, mai ales că mulți brăileni vor să se programeze pentru vaccin iar la cele două centre care funcționează în prezent, cel de la Spitalul Județean și Spitalul de Psihiatrie, locurile sunt ocupate chiar și până la finalul lui ianuarie.

Am contactat atât Direcția de Sănătate Publică (DSP) Brăila, cât și Prefectura Brăila și Primăria. Am reușit să obținem o explicație de la Prefectură, iar subprefectul Vasilica Vâlcu ne-a transmis doar următorul mesaj: “În momentul de față așteptăm aviz de la Ministerul Educației, urmare a solicitării Primăriei Municipiului Brăila, în vederea continuării demersurilor pentru autorizarea temporară a centrelor de vaccinare”.

Primarul Marian Dragomir ne-a oferit o explicație mai clară.

“Centrele sunt gata. Se așteaptă avizul de la Ministerul Educației. Schimbarea de destinație a unităților de învățământ, chiar și temporar, pe perioada vaccinării, prin lege, se face obligatoriu cu avizul Ministerului Educației”, ne-a spus edilul-șef.

Așadar nu se știe o dată exact la care se vor deschide aceste centre. Cert este că până atunci brăilenii care vor să se programeze la vaccinare, o pot face doar la cele două centre care funcționează la foc continuu. De asemenea, brăilenii întâmpină probleme și la numărul de call centrer prin care se pot înscrie la vaccinare, unii sunând ore în șir fără a le răspunde cineva.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii