Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dănăilă vs. Dragomir. Război total după apariția cazurilor de COVID-19 în administrația brăileană

* după ce primarul Marian Dragomir a anunțat, joi, că un angajat al Direcției de Strategii a Primăriei Brăila a fost confirmat cu COVID-19, liderul PNL Alexandru Dănăilă a lansat un atac extrem de dur la adresa edilului-șef * Dănăilă susține că primarul a încercat să mușamalizeze cazul și că a publicat situația abia când lucrurile au scăpat de sub control * de cealaltă parte, primarul Marian Dragomir l-a făcut mincinos pe Dănăilă, precizând că acuzațiile sunt false și că asistăm la o ”mascaradă electorală” * Dragomir l-a somat public pe liberal să retracteze acuzațiile sau să le dovedească în termen de trei zile, altfel îl va da în judecată

 

Cazul angajatului Primăriei Brăila confirmat cu COVID-19 a agitat apele pe scena politică brăileană. După ce primarul Marian Dragomir a anunțat, joi, acest caz, reliefând pas cu pas cum s-au desfășurat lucrurile în contextul îmbolnăvirii angajatului de la Direcția de Strategii a Primăriei, astăzi, liderul PNL Brăila, Alexandru Dănăilă a venit cu o altă versiune. Acesta susține că a încercat să afle mai multe informații despre cum s-a derulat întreg episodul, acuzându-l pe Dragomir că a încercat să mușamalizeze ”apariția unui focar COVID în structurile Primăriei”. Dănăilă a transmis un comunicat de presă în acest sens, publicând șase pași în care s-ar fi derulat întreaga situație de la îmbolnăvirea angajatului și până la publicarea cazului.

”Încă din data de 11 mai a.c., unul din angajații  Direcției de Strategii din cadrul Primăriei Brăila a manifestat simptome similare cu cele ale pacienților infectați cu COVID 19. Deși i s-a adus la cunoștință primarului această situație a ales să MUȘAMALIZEZE acest caz în speranța că persoana  respectivă nu este purtătorul acestui virus. Din păcate pentru acest pacient, pentru familie, pentru colegii lui de muncă , pentru familiile acestora și pentru toți cei care au intrat în contact cu el, acum urmează o perioadă de incertitudine  de teamă și de izolare”, a declarat Dănăilă.

Acesta a ținut să puncteze că a aflat filmul evenimentelor de la mai multe persoane care lucrează în Primărie, care s-ar teme pentru sănătatea lor.

” 1) În data de 7-8 mai a.c., angajatul Direcției de Strategii a început să aibă simptomele unei răceli venind în continuare la serviciu. 2) În săptămâna următoare la recomandarea primarului nu a mers la spital PENTRU A-ȘI  FACE TESTUL DE COVID ci a ales să meargă la o clinică privată pentru a-și efectua testul. 3) Fără să respecte protocolul, clinica privată, nu a înștiințat DSP-ul cu privire la efectuarea acestui test, probabil tot la presiunea politică a primarului. 4) Pacientului i s-a recomandat de către medicul de familie să rămână în izolare până la primirea rezultatului. 5) Între timp rezultatul testului este POZITIV.  Nici de această dată clinica privată nu aduce la cunoștință DSP-ului rezultatul testului, tot la presiunea politică a Primarului Dragomir. 6) Pacientul purtător a continuat să rămână la domiciliu, infectând în această perioadă alte persoane, inclusiv unele din categoriile vulnerabile. În încercarea de a se disculpa, atunci când situația a devenit  critică și a înțeles că Primăria o să  devină un focar de COVID, primarul Dragomir a anunțat că vrea să fie transparent. Bineînțeles că pe toți cei care pot fi afectați de această situație nu îi interesează transparența primarului ci îi interesează ca instituțiile statului să-și facă treaba și să-i protejeze în fața acestor abuzuri”, a acuzat Dănăilă.

Acesta a adăugat că a avut deja o discuție cu Prefectul Brăilei Catălin Boboc, pentru a se asigura că acest caz va fi tratat cu maximă seriozitate. Dănăilă și-a manifestat convingerea că ancheta care se va derula cu privire la acest subiect, va scoate la iveală adevărul.

”Probabil că și această încercare de mușamalizare a unei situații extrem de grave face parte tot din strategia de “menținere” a județului Brăila în zona curată (fără pacienți cu COVID). Toată lumea ar trebui să-i mulțumească domnului primar, pentru că în curând tot corpul B (Spitalul 3) al Spitalului Județean, care până acum a fost gol se va umple. Să ne ajute Dumnezeu să trecem și peste această încercare!”, a conchis liderul PNL Brăila.

Pe lângă acest comunicat de presă, Dănăilă a venit cu un atac la adresa primarului Marian Dragomir și pe rețelele de socializare.

”Domnule Dragomir, vă întreb public, ce pregătire medicală aveți dumneavoastră, ca să vă permiteți să faceți recomandări de autoizolare subalternilor, în condițiile în care avem un epidemiolog care a dovedit că știe să gestioneze această criză? Și vă mai întreb ceva: de ce nu ați informat de îndată DSP despre situația din instituția pe care o conduceți și ați ales să fiți din nou populist și să încercați să exploatați electoral un subiect, punând în pericol sănătatea câtorva sute de angajați ai primăriei împreună cu familiile acestora? Domnule Dragomir, este mult prea mult să riscăm sănătatea brăilenilor pentru că vreți dumneavoastră să ne arătați cât sunteți de «implicat»!”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

 

Dragomir susține că Dănăilă minte și că îl va da în judecată dacă nu își retrage acuzațiile sau nu le dovedește

 

Contactat de redactorii ”Obiectiv - Vocea Brăilei” în legătură cu acuzațiile pe care liderul PNL i le-a adus, primarul Marian Dragomir s-a arătat extrem de deranjat de comunicatul transmis de Dănăilă presei locale. Acesta a afirmat că nu este nimic adevărat, că nu a încercat să mușamalizeze sau să influențeze în vreun fel acest caz, ba chiar a urmat întocmai procedurile și l-a adus la cunoștința opiniei publice. Mai mult, Dragomir a afirmat că dacă Dănăilă nu va retrage acuzațiile sau nu le va dovedi în termen de trei zile, are de gând să îl dea în judecată.

”Probabil pe Dănăilă l-a prins curentul în Pădurea Stejarul și a făcut temperatură. Doar un mincinos sau inconștient poate trimite astfel de aberații la presă. Totul este o mascaradă electorală. Din primul moment în care am aflat situația de la directorul direcției am dispus ca angajații respectivi să contacteze medicul de familie așa cum se precizează în metodologia Ministerului Sănătății, iar medicii de familie au datoria să contacteze DSP Brăila dacă sunt simptome. Dacă dorea cineva să ascundă adevărul, angajații nu ar fi mai contactat medicii de familie și ar fi venit în continuare la serviciu. Dacă medicii de familie au anunțat DSP sau nu, nu am de unde să știu. Dacă DSP Brăila a decis să nu facă teste sau nu, să răspundă ei sau prefectul care îi coordonează, de ce nu au făcut teste dacă erau simptome. M-am obișnuit ca reprezentanții PNL să mă atace mereu, dar acum încearcă să arunce pe umerii primarului lipsa de comunicare între DSP Brăila, medicii de familie și un laborator privat. Dacă cineva recunoaște că nu are capacitatea de a coordona instituțiile statului să spună deschis și ca în alte situații, le preiau eu atribuțiile pentru a le face treaba. Afirmațiile domnului Dănăilă sunt false și îl somez public să dovedească în termen de 3 zile afirmațiile făcute sau să recunoască faptul că a greșit și a fost indus în eroare”, a declarat Dragomir.

Primarul a mai susținut că Dănăilă minte atunci când spune că la recomandarea primarului angajații nu au mers la spital ci la o clinică privată.

”A mințit că la recomandarea mea angajații nu au mers la spital ci la o clinică privată. (Procedura Ministrului Sănătății prevede că persoanele cu simptome anunță medicul de familie și nu trebuie să meargă direct la spital: „Rămâneți acasă dacă aveți simptome de gripă sau răceală (tuse, febră, dificultăi în respirație) și sunați medicul de familie pentru a solicita sfaturi, NU mergeți din primul moment la unitățile de urgență” - site-ul Ministerului Sănătății - A fost respectată întocmai procedura). A mințit că am făcut presiuni politice la o clinică privată. (Nu cunosc pe nimeni și nu am discutat niciodată cu cineva de la acea clinică/laborator). A mințit că la presiunea mea clinica privată nu a adus la cunoștință DSP rezultatul pozitiv. (Chiar laboratorul privat a înștiințat DSP !!!) În caz contrar, îl anunț public că îl voi da în judecată pentru a-și cere scuze public. Nu mă interesează despăgubiri financiare de la el, dar când le voi câștiga o să le donez integral unei case de copii”, a conchis Dragomir.

 

 
Categorie articol: 

Comentarii