Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cuţitarul Ciupitu, la judecată

Ancheta în cazul "măcelului" din noaptea de Paşti, de la Clubul "Rebel", a fost finalizată. Doi tineri au fost la un pas de a fi ucişi, după ce au primit, în total, 9 lovituri de cuţit, iar autorul agresiunii a ajuns după gratii, fiind acuzat de săvârşirea a patru infracţiuni. Al treilea tânăr înjunghiat de inculpat a avut doar răni superficiale. Astfel, procurorul criminalist al Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Săndel Gabriel Ciupitu, în vârstă de 28 de ani, cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor calificat, port fără drept de obiecte periculoase, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.
În noaptea de 19/20 aprilie 2014, aflat în stare de ebrietate, Săndel Ciupitu a provocat scandal în Clubul "Rebel" din Brăila, în prezenţa a 40-50 de persoane, apoi i-a lovit cu cuţitul pe trei tineri, doi fiind diagnosticaţi cu leziuni grave, care le puteau fi fatale. Filmul agresiunii a fost surprins în imagini dramatice, înregistrate de camerele de supraveghere ale clubului. După agresiune, Ciupitu a stat ascuns împreună cu iubita sa într-un apartament de pe strada Abatorului, fiind capturat în ziua de 26 aprilie 2014. Autorul tentativei de omor a declarat ulterior că ar fi găsit cuţitul în toaleta clubului şi că ar fi lovit ca să se apere. Anchetatorii au respins afirmaţiile cuţitarului, cum că ar fi fost în legitimă apărare.

Trei tineri înjunghiaţi în noaptea de Înviere

Săndel Gabriel Ciupitu a fost plecat în străinătate mai mulţi ani şi s-a întors în România în preajma sărbătorilor de Paşti. Potrivit anchetatorilor, în noaptea de Înviere (19/20 aprilie 2014), tânărul de 28 de ani s-a dus în municipiul Galaţi împreună cu Corina, concubina sa, şi cu fratele său Petrea Ciupitu.
În jurul orei 1:00, cei trei s-au întors la Brăila, ca să continue petrecerea de Paşti la Clubul "Rebel" de pe B-dul Cuza, aparţinând SC "Rebel Dance" SRL societate administrată de Marcelica Mihalea. Săndel, Corina şi Petrea s-au aşezat la o masă situată lângă podiumul solistei, iar la scurt timp la masa lor a venit un alt tânăr, Valeriu Adrian Caramfil, care se cunoştea cu inculpatul. Procurorul care a supravegheat cercetările precizează: "În intervalul orar 1:00 - 6:00, inculpatul şi suspectul (Caramfil - n.r.) au consumat băuturi alcoolice ajungând în stare avansată de ebrietate şi şi-au dedicat melodii în mod insistent, fiind necesară, la un moment dat, intervenţia administratorului Mihalea Marcelica. În tot acest interval, cei doi nu au intrat în conflict cu nicio persoană".
La ora 6:00, însă, Săndel Ciupitu - care se afla pe ringul de dans - s-a apropiat de Marian Claudiu Udrea, de 19 ani, şi i s-a adresat pe un ton răstit. Udrea nu a auzit ce a spus, dar tonul folosit l-a determinat să-l îmbrâncească pe Ciupitu. Şi-a făcut apariţia şi Dragoş Bounegru, de 20 de ani, după care inculpatul a ieşit pe hol, împreună cu un alt tânăr, Ionuţ Dobre. Era ora 6:12 când inculpatul a scos un cuţit tip "fluture" din buzunar cu lama de 6 centimetri şi i l-a arătat lui Dobre, iar acesta i-a cerut să se întoarcă în ringul de dans, sperând să se liniştească.
După câteva secunde, Ciupitu s-a întâlnit pe hol cu un grup de tineri din care făceau parte Marian Udrea, Dragoş Bounegru şi Valeriu Caramfil. S-a oprit în mijlocul lor, apoi l-a împins pe Udrea către perete, provocându-l. Concomitent, acesta i-a tras un pumn. Gestul lui Udrea avea să-l coste scump. "Inculpatul a făcut o rotaţie completă către stânga, iar când a ajuns cu faţa la partea vătămată (Udrea - n.r.) i-a aplicat patru lovituri de cuţit, dintre care trei în hemitoracele stâng şi una în zona cotului stâng, prin mişcări circulare orizontale", precizează procurorul criminalist.
Udrea a fost tras din învălmăşeală şi salvat de către Ionuţ Dobre, iar Caramfil a încercat să-l îndepărteze pe agresor în direcţia opusă. În acel moment, însă, Ciupitu l-a lovit şi pe Caramfil de două ori cu cuţitul, însă, din fericire, rănile au fost superficiale. Cuţitarul l-a depăşit pe Caramfil şi l-a înjunghiat şi pe Dragoş Bounegru de trei ori, de două ori în torace şi o dată în zona umărului. Conflictul a putut fi observat inclusiv de pe ringul de dans.
Imediat, a fost întreruptă muzica şi au fost aprinse luminile. Câteva secunde mai târziu, Dragoş a intrat în ringul de dans sângerând abundent, după care s-a prăbuşit, pierzându-şi cunoştinţa, la 5 metri distanţă de podiumul solistei. În următoarele 20 de minute, precizează anchetatorii, tânărul a pierdut în jur de un litru de sânge, datorită rănilor grave provocate de Săndel Ciupitu. Marian Udrea, care, de asemenea, sângera abundent, s-a întins pe o canapea. Procurorul criminalist precizează: "Personalul clubului a acordat primele îngrijiri victimelor, în timp ce clienţii au părăsit incinta în grabă, în grupuri compacte - 13 persoane, 11 persoane - lăsând băuturile pe mese şi fără a plăti ultimele consumaţii. Clubul s-a golit complet în 3 minute, în condiţiile în care în minutele premergătoare conflictului în local erau 40-50 de persoane care dansau. După aproximativ 20 de minute, persoanele vătămate Udrea şi Bounegru şi martorul Caramfil au fost preluaţi de ambulanţe, primind îngrijiri medicale la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila".
Marian Udrea a avut nevoie 16 zile de îngrijiri medicale, fiind transportat în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sf. Andrei" Galaţi. Leziunile suferite i-au pus viaţa în primejdie, spun anchetatorii. Dragoş Bounegru a avut nevoie de 25 de zile de îngrijiri medicale, fiind şi el la un pas de moarte, iar Caramfil a stat internat două zile în spital. Tânărul a refuzat să depună plângere penală împotriva agresorului.
După agresiune, Săndel Ciupitu a stat ascuns împreună cu Corina într-un apartament de pe strada Abatorului, prin mijlocirea fratelui său, Petrea. În ziua de 26 aprilie, oamenii legii au făcut o percheziţie la respectiva adresă, găsindu-l pe fugar ascuns în subsol, sub o trapă construită în pardoseala bucătăriei. Respectivul apartament se află la parterul blocului 5 de pe strada Abatoruilui.
Dragoş Bounegru s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 10.000 de euro. Tot 10.000 de euro solicită şi SC "Rebel Dance" SRL Brăila. Alte despăgubiri sunt solicitate de Serviciul de Ambulanţă Judeţean Brăila, Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei" Galaţi.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii