Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

COVID-19 a adus schimbări în Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap Brăila

• este vorba despre înlocuirea preşedintelui acestei Comisii, Ovidiu Periş, care lucrează ca medic la Căminul pentru Persoane Vârstnice “Sfântul Spiridon” Galaţi, astfel că nu a mai putut activa la Brăila pe durata stării de urgenţă • decizia a fost aprobată, ieri-dimineaţă, de către consilierii judeţeni întruniţi în cadrul unei şedinţe extraordinare • noul preşedinte al Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap Brăila (până la revenirea titularului) este medicul de familie Mihaela Vasile

 

Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap Brăila îşi reia activitatea după ce fusese pusă pe pauză în luna aprilie. Consilierii judeţeni au abordat acest subiect, ieri, în cadrul unei şedinţe extraordinare ce s-a desfăşurat tot prin sistem video. Pe scurt, din raportul de specialitate al proiectului dezbătut de membrii CJ, aflăm că în contextul pandemiei de COVID-19, Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap Brăila şi-a suspendat activitatea începând cu 11 aprilie. Aceasta deoarece preşedintele Comisiei, Ovidiu Periş este angajat ca medic la Căminul pentru Persoane Vrâstnice “Sfântul Spiridon” (aflat în subordinea Consiliului Local Galaţi), astfel că s-a supus prevederilor Ordonanţei Militare nr. 8/2020 şi nu şi-a mai putut face treaba şi la Brăila. În locul lui Periş, Colegiul Medicilor a propus-o pe Mihaela Vasile, medic de familie. Aceasta va avea atribuţii de preşedinte pe o perioadă de maxim şase luni, dar nu mai târziu de întoarcerea titularului pe post.

Astfel, în prezent, componenţa Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap Brăila este: Mihaela Vasile (medic specialist, medicină de familie) - preşedinte; Silvia Adina Anastase (medic specialist medicină de familie, medicina muncii, propusă de Direcţia de Sănătate Publică Brăila) - membru; Cristina Constantinescu (reprezentat desemnat de organizaţiile neguvernamentale care desfăşoară activităţi în beneficiul persoanelor cu handicap) - membru; Adriana Ichim (psiholog) - membru; Cristina Gheorghe (asistent social) - membru.

Consilierii au aprobat cu această ocazie şi acordarea unei indemnizaţii de şedinţă pentru preşedintele şi membrii Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap Brăila, în cuantum de 1% din indemnizaţia preşedintelui CJ Brăila. Plata indemnizaţiei se suportă de către Consiliul Judeţean prin bugetul repartizat Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Brăila.

Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap Brăila a fost înfiinţată în 2005 printr-o hotărâre a CJ Brăila, componenţa acesteia fiind modificată de atunci, ultima oară în 2017. Comisia funcţionează ca organ de specialitate cu activitate decizională privind încadrarea persoanelor adulte în grad de handicap.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei, proiectul privind noua componenţă a Comisiei a fost aprobat în unanimitate, cu 26 voturi “pentru” din partea consilierilor judeţeni prezenţi la şedinţa extraordinară a CJ Brăila.
Categorie articol: 

Comentarii