Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Consiliul Naţional al Elevilor solicită introducerea elevilor pe lista prioritară de testare pentru COVID-19

• brăileanul Rareş Voicu, preşedintele organizaţiei, susţine că testarea elevilor va conduce la identificarea cazurilor pozitive şi izolarea acestora şi va scădea în mod semnificativ necesitatea închiderii şcolilor, mai ales că multe unităţi nu sunt pregătite pentru învăţământul online 

 

Cum numărul de cazuri Covid-19 în rândul grupei de vârstă 0-19 ani este ridicat, Consiliul Naţional al Elevilor (CNE) solicită introducerea elevilor pe lista prioritară de testare pentru COVID-19. Spre exemplu, numai vineri, 23 octombrie, 344 de cazuri de infecţie cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate la această categorie de vârstă, potrivit datelazi.ro. Mai mult, numărul cazurilor înregistrate de la începutul cursurilor în şcoli şi a activităţilor în grădiniţe, adică din data de 14 septembrie până acum, a depăşit pentru prima dată pe cel al cazurilor înregistrate de la începutul pandemiei până la începutul anului şcolar.

În acest context, cei din CNE consideră că testarea elevilor este o măsură necesară, întrucât elevii care sunt prezenţi la cursuri petrec, în medie, 6 ore pe zi în aceeaşi încăpere, alături de colegii lor, aflându-se într-un risc ridicat de infectare. În acelaşi timp, multe şcoli nu sunt pregătite pentru tranziţia către orele online la momentul de faţă, iar procesul de digitalizare este unul de durată, care, cel mai probabil, nu se va încheia în următoarele săptămâni. Astfel, în opinia reprezentanţilor elevilor, testarea şi izolarea cazurilor pozitive ar reduce posibilitatea răspândirii virusului şi ar elimina necesitatea tranziţiei către cursurile online pentru multe unităţi de învăţământ.

“Vedem din ce în ce mai multe cazuri de COVID-19 în unităţile de învăţământ. Siguranţa elevilor trebuie să primeze, motiv pentru care solicităm includerea acestora pe lista prioritară de testare pentru COVID-19. Identificarea cazurilor pozitive şi izolarea acestora va scădea în mod semnificativ necesitatea închiderii şcolilor şi a tranziţiei către învăţământul online, pentru care multe unităţi de învăţământ încă nu sunt pregătite”, a declarat brăileanul Rareş Voicu, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor.
Categorie articol: 

Comentarii