Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Case în stil american

Case tip vilă la preţuri accesibile, în cel mai nou cartier care se construieşte în Brăila la o azvârlitură de băţ de cel mai mare parc din oraş. Este vorba despre complexul rezidenţial Caporalul Muşat, o investiţie importantă de aproape 7 milioane euro, exclusiv privată, în curs de realizare de către un dezvoltator bucureştean. Noul cartier se construieşte pe amplasamentul unei foste unităţi militare, iar oferta de locuinţe este variată pornind de la case P+1 cu 2 sau 3 dormitoare, cu preţuri de la 59.500 euro - la cheie, până la vile individuale ajungând la 100.000 euro. Modelul ales este cel al suburbiilor americane, unde casele sunt unitare ca şi design exterior, aşezate de-a lungul unor străzi cochete cu multe zone verzi. Dezvoltatorul a construit aproape 70 de case pentru care deja s-au găsit cumpărători şi are de gând ca, până la sfârşitul lui 2015, să finalizeze proiectul care prevede 200 de locuinţe. Joia viitoare primii proprietari îşi vor primi cheile la inaugurarea celui mai nou cartier din oraşul nostru.

Un dezvoltator imobiliar bucureştean sfidează criza globală ce face ravagii de peste 5 ani şi investeşte 7 milioane de euro în cel mai nou cartier de locuinţe din Brăila: Ansamblul Rezidenţial Caporalul Muşat. Aşa cum sugerează şi numele, noul cartier unde deja s-au ridicat primele case este construit pe amplasamentul unei foste unităţi militare şi se întinde din zona Ciocârlia până la şoseaua Buzăului în zona Parcului Monument. Bazele acestui proiect s-au pus în urmă cu un an, când dezvoltatorul din Bucureşti, în urma adjudecării unei licitaţii publice, a semnat cu municipalitatea contractul de concesiune pentru o parcelă generoasă de teren din fosta unitate militară în vederea construirii unui cartier de vile. În linii mari, se doreşte construirea a 200 de locuinţe, majoritatea de tip case puse în oglindă având un regim de înălţime P+1, dar şi locuinţe individuale mai mari, plus încă 2 blocuri în regim P+2. "Ne-am mişcat foarte repede şi deja am construit aproape 70 de case la care suntem cu lucrările aproape de final, restul fiind la stadiul de fundaţie şi urmează să începem şi acolo să construim. Spre surpriza noastră cele aproape 70 de locuinţe despre care vorbeam au fost deja fie cumpărate, fie s-a plătit avansul pentru rezervare, ceea ce înseamnă totuşi o treime din capacitatea cartierului gândit de noi. După cum se vede, majoritatea construcţiilor sunt case cu un singur etaj, puse în oglindă, cu intrări separate şi contorizări individualizate ale serviciilor de utilitate publică. În funcţie de numărul de camere, suprafaţa construită a unei astfel de case este de 130 mp în cazul celor cu 2 dormitoare şi de 142 mp la cele cu 3 dormitoare. Încălzirea se face prin centrale termice montate în fiecare casă. La pachetul de bază inclus în preţ privind finisajele interioare costul unei astfel de case este de 59.500 euro, iar imobilul este predat la cheie clienţilor. Fiecare casă are şi o suprafaţă de 85 mp de spaţiu verde şi două locuri de parcare în faţă. Avem şi locuinţe individuale mai mari, cu suprafaţă construită de 215 mp având 3 dormitoare la etaj, preţul unei astfel de construcţii fiind de circa 100.000 euro", ne-a declarat Alexandru Ivan, reprezentantul dezvoltatorului imobiliar. De asemenea, sursa citată a subliniat că în noul cartier va fi şi un parc cu locuri de joacă având o suprafaţă de 1.500 mp, situat la intrarea dispre şoseaua Buzăului. Toate aleile sunt asfaltate, au reţea de canalizare, iluminat public adică toate facilităţile şi utlităţile necesare unui cartier modern, după exemplul celor din suburbiile americane. "E ceva nou pentru Brăila ce facem noi aici, şi mai ales la preţuri bune. De fapt, nici prin ţară nu există un proiect rezidenţial de o asemenea anvergură", a completat Ivan.
Întrebat care sunt modalităţile de plată pentru casele din ansamblul rezidenţial, sursa citată a explicat că un client trebuie să plătească 2.500 euro la început pentru rezervarea casei după care, la finalul fiecărei etape de construcţie, se plăteşte câte o tranşă astfel încât la recepţia lucrării să fie achitată 50% din valoarea casei. Diferenţa urmează a fi achitată, în maxim 10 luni, în rate egale fără dobândă direct la dezvoltator. Termenii acestei înţelegeri financiare sunt evident negociabili, după cum a explicat dezvoltatorul. O altă variantă este cea clasică în care clientul plăteşte rezervarea casei, iar pentru restul de bani apelează la un credit ipotecar.
În cursul săptămânii viitoare, în prezenţa autorităţilor locale, dezvoltatorul imobiliar va inaugura noul cartier rezidenţial, iar primii proprietari îşi vor primi cheile caselor.

Proiectul APAN de la Caporalul Muşat bate pasul pe loc

• urmează să se organizeze o licitaţie pentru clădirile pe care APAN vrea să le păstreze în picioare

O altă parte a proiectului investiţional ce vizează fosta unitate militară de la Caporalul Muşat este realizarea unui centru comercial în imediata vecinătate a cartierului pe care-l construieşte acum dezoltatorul din Bucureşti. Aici, titular de contract este grupul de firme "Apan" aparţinând omului de afaceri Mircea Andreev. Deşi a trecut mai bine de 1 an de la semnarea contractului de concesiune a terenului situat vis-a-vis de noul complex rezidenţial, proiectul cu centrul comercial pe care "Apan" s-a îngajat să-l construiască bate pasul pe loc. În zonă ar urma să construiască şi o bretea rutieră care să lege şoseaua Buzăului de Cala Călăraşilor, bretea care de altfel va delimita şi noul cartier rezidenţial. Până atunci însă, pe partea de concesiune a APAN au rămas resturile clădirilor demolate ce au deservit unitatea militară dezafectată, oferind o imagine dezolantă. În ce priveşte clădirile pe care "Apan" vrea să le păstreze şi să le integreze în planul său cu noul complex comercial, urmează ca municipalitatea să organizeze o nouă licitaţie pentru concesionarea lor întrucât sunt proprietate publică. Până la acest moment, anunţurile de licitaţii nu s-au publicat.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii