Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Campanie fără precedent. 20 de preoţi şi credincioşi de la Protopopiatul Făurei au donat sânge

• după ce, săptămâna trecută, 40 de preoţi şi credincioşi din Însurăţei şi satele din împrejurimi au donat sânge pentru semenii lor, marţi, 22 septembrie, a venit rândul preoţilor şi enoriaşilor de la Făurei să se prezinte la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină • în august, 40 de donatori de la Protopopiatul Brăila, în frunte cu părintele protopop Mircea Băncilă, au au făcut acelaşi lucru pentru ajutorarea bolnavilor

 

Campanie de donare de sânge fără precedent demarată în parohiile Arhiepiscopiei Dunării de Jos, la îndemnul ÎPS Părinte Casian. Practic, nu trece săptămână de la Dumnezeu fără să fie consemnată o astfel de acţiune, fie ea în judeţul Brăila, fie în judeţul vecin.  

“Întrucât în această perioadă de pandemie în multe unităţi medicale stocurile de sânge sunt insuficiente, iar vieţile pacienţilor depind de sângele primit de la donatori, la solicitarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, preoţii şi credincioşii Eparhiei Dunării de Jos se mobilizează pentru a răspunde acestei nevoi acute de sânge. După ce, săptămâna trecută, 40 de preoţi şi credincioşi din Protopopiatul Însurăţei au donat sânge la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Brăila, astăzi (22 septembrie 2020 - n.r.), donarea de sânge a continuat cu preoţii din Protopopiatul Făurei şi alţi credincioşi riguros selectaţi pe baza criteriilor şi condiţiilor speciale pe care trebuie să le îndeplinească donatorul de sânge”, precizează, într-un comunicat remis pe adresa redacţiei, părintele consilier Rareş Bucur.

Astfel, în dimineaţa zilei de marţi, 22 septembrie 2020, 20 de voluntari din cadrul Protopopiatului Făurei - preoţi şi credincioşi - s-au prezentat la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Brăila, răspunzând, astfel, nevoii acute de sânge din unităţile spitaliceşti şi pentru ajutorarea semenilor aflaţi pe patul de suferinţă.

În baza unei programări prealabile, precizează părintele consilier, Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Brăila a asigurat atât personalul specializat în recoltarea de sânge, cât şi aparatura tehnică necesară.

Demn de amintit este faptul că, la nivelul Arhiepiscopiei Dunării de Jos, campania de donare de sânge - parte a campaniei umanitare de proporţii iniţiate la nivelul întregii ţări de către Patriarhia Română şi Ministerul Sănătăţii, intitulată “Donează sânge, salvează o viaţă!” - va continua prin implicarea activă a preoţilor şi credincioşilor şi cu participarea tuturor protopopiatelor Eparhiei. Miercuri, 23 septembrie, spre exemplu, alţi 30 de donatori - preoţi şi credincioşi din cadrul Protopopiatului Nicoreşti - se vor prezenta benevol la Centrul de Transfuzie Sanguină din oraşul vecin. Iar exemplul lor ar putea şi trebuie urmat şi de alţii. 

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii